Pages

2011. május 10., kedd

Tanoda Gála






 A Sashalmi Tanoda kétévente rendez egy úgynevezett Gálát. Bevallom őszintén, hogy két évvel ezelőtt nagyon nem tetszett az egész. Emmáék akkori elsős, aranyos, produkciójától és pár másiktól eltekintve, javarészt vonagló kistiniket nézhettünk meg, akik nem igazán érezték a zenét és a ritmust, zavarban voltak és nem igazán a koruknak megfelelő dolgokat próbáltak művelni a színpadon. No meg akadt jónéhány egyéni műsorszám is, amik aranyosak voltak, meg szépek, csak éppen az összes osztály, a különórák és az egyéni számok összes előadása végtelenné nyújtotta a műsort.

Szóval, komoly félelmekkel ültünk be az idei Gálára. Azt ugyan tudtam, hogy Emmáék már megint ötleteset, koruknak megfelelőt fognak előadni, de tartottam a többitől. És láss csodát! Teljességében csalódnom "kellett", méghozzá a jó irányban! Talán az segített, hogy adtak egy értelmezhető keretet az egésznek azzal, hogy "Európa" volt a fő téma. Így mindenkinek támadtak eredeti, kedves, jópofa, szép ötletei, és rögtön más volt az egész! A gyerekek is élvezték, megtalálták a helyüket. Az egyéni produkciókat sikerült lefaragni, különórákból is csak kettő-három volt. Akadt még egy igazi "zenekar" is, meg a végén egy tanári - fergeteges és humoros - tánc is! Tiszta Amerika volt, komolyan, és most a szó klassz értelmében!

Emmáék az Örömóda kissé rockosított változatára táncoltak, EU-s pólóban, EU-s és EU országok zászlóival, sőt egy ponton még páran az igazán nem egyszerű "Európai Himnusz" szövegét is elénekelték (Emma nagy örömére ő is!). És hogy meglegyen mi kis hazánk helye is, az énekkarral (aminek Emma osztályfőnöke a vezetője) pedig a "Magyarország" című dalt énekelték.

Nem volt túl hosszú, vidám és pont eléggé modern volt. Jó volt! Ja, ez múlt pénteken történt.

2 megjegyzés:

kikocs írta...

Jo kis unnep lehetett :) en szeretem az ilyesmit, mar varom is, hogy az iskolaval vegre reszem lehet benne majd :)

Timi írta...

Ez most nekem is nagyon tetszett és tényleg élvezetes volt.Persze mikor a színpadon voltak megint nyelnem kellet a könnyeimet a meghatódottság miatt,de nem csak a mi számunk alatt,és a tanárok nagyon jó végszót adtak az egésznek,fantasztikusak voltak!!!:-))