Pages

2016. szeptember 30., péntek

Utazik

Ahhh, nehéz anyának lenni....
Mert most meg utazik a gyermek!
Persze, örülünk neki, hogyne örülnénk! Hiszen a vívásért él, annyit dolgozik; szurkolunk is neki, hogy a rengeteg munka most eredményekben is jobban megmutatkozzék, egy eléggé elátkozott (és igen peches) előző évad után. Persze, hajrá!
De most utazik! És az én gyomrom görcsben.
Külföldi versenyre megy, ami jó, mert azt jelenti, hogy mehetett, és ez fontos. És ez a sport, ezen a szinten, ezzel jár. De most utazik!
Az is jó, hogy most "utaztatják", nem ránk hárul sem az anyagi sem az "utaztatási" teher, ezúttal nem Zoli "szállítja le" őt a versenyhelyszínre. Rábíztuk most őt másra. Persze megbízhatóra. De MÁSRA.... És most utazik....
Ilyenkor várom, lesem a híreket, követem az útvonaltervet - vajon hol lehetnek? Hálás vagyok minden rövid kis sms-ért, "életjelért". Sőt remegek értük. Meg kattogok: miért nem írt már órák óta?!
Utazik.
Igen, holnap majd szurkolni is fogok neki. Annak, hogy menjen neki jól, boldog hangon hívjon fel, és ne a sírása szorítsa össze a torkomat többszáz kilométer távolságban tőle. Lesni fogom a netet, várni a híreket, keresztezni az ujjaimat, és kívánni fogom erősen a sikerét akárhányszor elmegyek a vonat-felüljáró alatt és azon meg dübörög a vonat (mindig ilyeneket "kívánok", babonából - éppen melyik gyerekemnek aktuális.... :) )
De most, ma csak egy valami érdekel: érjenek oda épségben. Most úgy érzem: semmi más nem számít, mint hogy szerencsésen megérkezzenek ÉS ugyanígy haza is jöjjenek. A többi, azaz maga a verseny, amiért az utazás történik, tulajdonképpen nem is olyan lényeges.
MERT MOST UTAZIK.
Várom a híreket.


Nagyon nehéz anyának lenni.

3 megjegyzés:

MJ írta...

Megértelek. Apának lenni is nehéz. Én is mindig frászban vagyok ha utaznak pedig már önálló életet élő felnőttek.

Unknown írta...

Hajrá Zita!

Szitya írta...

MJ - ahogy elnézem Anyukámat, aki aggódik a gyerekeiért, unokáiért.... hát ez a szülőség, nagyszülőség egy igen kemény meló.... :)
Kedves Hanna! Köszönjük!
Sajnos, nem teljesen úgy sikerült neki a verseny, ahogy szerette volna - viszont épségben hazatért! :)