Pages

2018. május 18., péntek

Ismét nőies téma

Lehet, hogy majd megbánom ezt a bejegyzést*, de mérhetetlen keserűség töltött el ennek láttán:




Persze, mondhatnánk azt, hogy mostanra legalább EGY nő került a kormányba. Na de kérem!!!


Én nem vagyok egy elvakult feminista és a politika, mint olyan - legalábbis Magyarországon - taszít.
Mégis, négy lány anyjaként eléggé lehangol ez a látvány. Persze, most nem bárkinek a külsejére gondoltam.


*: mármint a munkám miatt.....

6 megjegyzés:

Dorkamoka írta...

Teljesen egyetertek.

Névtelen írta...

Ez csak akkor igaz, ha valakit csak azért nem neveznek ki miniszternek, mert nő, egyebként alkalmas lenne a feladatra...ezt meg nehéz megmondani.Kanada egy másik véglet, ahol előbb nézik, hogy a fele kormány nő legyen, az fontosabb , mint a rátermettség...Lehetne több nő a kormányban, igen, csak ne legyen belőle feminista ügy...ne ez legyen a lényeg!

Andicop írta...

Dán kormány : 9 nö , 13 férfi. Örülök , hogy félig dán gyerekem ezt látja normálisnak .

Szitya írta...

Igen, kedves névtelen - pont ezért írtam, hogy nem buzog bennem a feminizmus. Csak fordítva nézve a dolgot válik ez kellemetlenné: 13 különböző pozíció közül csak egyetlen egy adódott, ahol egy hölgy volt alkalmasabb? (Tudván tudva azt is, hogy a nők többen vannak, sőt most már a felsőfokú intézményekben is több a hölgy, mint a férfiú).

Szitya írta...

A dán példa kb. azt mutatja, hogy megkeresték az alkalmas személyeket, és bizonyára a nemek közötti hasonló elosztottság is szempont volt. Így lenne korrekt, szerintem.

Névtelen írta...

Korábban volt több nő a magyar kormányban, nem sok köszönet volt benne...:) :) De nem is ez a lényeg, hiszen voltak rettenetes férfi miniszterek is, csak eszembe jutott. Igazad van, lehetne több nő a kormányban és reméljük, hogy pár ciklus múlva is így lesz. Üdv. Ildikó, akinek csak fiai vannak :)