Pages

2012. december 25., kedd

"Szentreggel"

Sokan nem értik, hogy miért így csináljuk... Pedig olyan jó. Nekünk, legalább is, nagyon tetszik. Mármint az, hogy nálunk 24-én reggelre már ott is a sok ajándék a fa alatt. Amit még reggeli előtt kibontunk. Ekkor indul az olyan régóta várt, megálmodott és eltervezett öröm, no meg utána az év legjobb kedvű, legnyugisabb, leghosszabb, legszebb reggelije. Amihez jó esetben már előző nap este (hm, mondjuk éjszaka...) megterítek és megsütök minden fontos "kelléket" (úgy, mint szétterülős, nem boltira emlékeztető kalácsot Zita kívánsága szerint, csokis muffint szinte mindenkinek Emmát kivéve és kakaós csigát szinte mindenkinek, Zitát kivéve). Idén hagytam pihenni a szokásos aranyszínű asztali díszkollekciót, és a netről összegyűjtögetett praktikus és számomra is kivitelezhető ötletek között kutatva, megvalósítottam egy csokornyit - és hozzátettem kútfőből egy csipetnyit. A lányok imádták!
Szóval, a fát, amit most sem faragni, sem lenyesegetni nem kellett (na nem azért, de Zita, Emma és én választottuk...), és ami gyönyörű, formás és kedves, szóval az idei fenyővendégünket közösen díszítettük 23-án este, némi forral borral kísérve Mármint azt nem a fára öntöttük, hanem magunkba... A fenyőillat a forralt borral fűszereivel keveredett a levegőben, és így nálunk már 23-án kicsit karácsony lett....
A fadíszítés után a lányok mindenképpen meg akarták nézni az "Igazából szerelem" című filmet (amit tavaly karácsonykor engedtünk meg nekik először és eddig utoljára). Ennél a filmnél ugye résen kell lenni, mert van benne egy pikáns szál, amit mindig tovább kell pörgetni. A késői, és kissé átrendezett alvásnak készülődés közepette - Zita is bekuckózott az Ikrekhez, majd éjszaka még Emma is csatlakozott, mint kiderült - megegyeztünk, hogy fél 8-nál hamarabb TILOS felkelni.
7h26-kor csörgött a telefonom 24-én reggel. A lakás adottságaiból kifolyólag csak így tudtak minket ébreszteni a gyerekek anélkül, hogy a fát és az ajándékokat meglátnák...
Lelket vertünk magunkba, lemezt tettünk be, csillagszórót gyújtottunk, és más csengettünk is!!!!
Utána elszabadult az ajándékmámor! A meglepetések hatalmas sikert arattak, ujjongásokkal és vigyorokkal telt meg a ház...
Aztán jött a már említett reggeli, majd utána játék vég nélkül, egy kis ebéddel megszakítva.
Kora este szép ruhába öltöztünk (addig volt, aki pizsiben töltötte a napot, és egészségére váljék!), és átmentünk a szüleimhez. Így lett igazi "szentesténk" is. Bátyámék családjával együtt, megtöltöttük Anyuék nappaliját, ahol már ott állt a fa, alatta a 14 fős család ajándékaival.... Majd jött a mindent vivő karácsonyi vacsora! Imádom!!!!
Már megint szép karácsonyunk volt; minden a helyére került szó szerint is, és a lelkekben főleg... Sikerült a szeretet ünnepeként megélni és ez jó. Remélem, sokan éreztek így máshol is, és bízom benne, hogy ez az érzés folytatódik, nem múlik el nyomtalanul, és kitartást ad a nehezebb és szürkébb hétköznapokon!!! Klára megállapította: legalább hetente egyszer kellene karácsonyt tartani!
Minden "erre járónak" ezt kívánom tehát: hetente egy karácsonyt! Ha nem is fával és bontható ajándékokkal......
Az idei szépség - gyermekkezek díszítették
Reggeli

Asztalrészlet - az egyik kedvenc téli bögrémmel

Karácsonyi Zitus

Imó, Anya karácsonyfa - boldogság

Apa - Zoli díszes terítéke, kakaós csigás háttérrel

7 megjegyzés:

Joe bácsi írta...

Valóban nem megszokott dolog ez így, de én is látok benne fantáziát! Aki a karácsonyt szereti, mind tovább nyújtaná...
Nagyon szépek vagytok, sugárzik belőletek a szeretet. Kellemes, hosszú, pihentető, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok!

Catty írta...

Boldog Karácsonyt Nektek :)
Mi is így szeretjük, bár nálunk nem bontódik az összes ajándék reggel, hanem a nap folyamán szép sorban egészen estig (már ha kitart). De a két legkisebb miatt tegnap pont azt döntöttük el, hogy jövőre innen is újítunk egy kicsit, minden már reggel bontható lesz, szóljon az egész nap a gyerekek mosolyáról és a Karácsonyról annak minden szépségével együtt. :)

Meiszter Judit írta...

Mi is így csináljuk, csak mivel a gyerekek még kicsik, altatás után díszítünk kettesben a párommal.

Edit írta...

mi 23-án díszítünk, és 24-én reggelre ott az ajándék a fa alatt.... fiam élvezi, és mi is :-)

Judit írta...

De szép ünnepetek volt! A képeken átüt a harmónia, a karácsony. Boldog ünnepet utólag is!

Dius írta...

Szép ünnepetek volt, gondolom a téli szünet minden napja is valami nagyon jó dologgal telik.
Kívánok nektek a következő évre is jó egészséget, sok boldogságot.

Szitya írta...

Köszönök szépen minden kedves hozzászólást, kívánságot, kedvességet!!! Remélem, minden "erre járónak" szép ünnepe volt és boldog új éve lesz!!!
Szeretettel:
Szilvi