Pages

2013. április 16., kedd

Testvéri civódás... :-)

Szombat reggel úgy keltünk fel, hogy ha már végre kegyeskedett a tavasz beköszönteni, akkor mi meg "ránduljunk ki". Zoli először holmi hegyen-völgyön át vezető kiruccanásban gondolkozott, de féltem, hogy a fák között még a tél által hátrahagyott hideg várna ránk, és még a gondolattól is fáztam. Videgrádra esett a választásunk - valamiért nagy kedvencünk a hely.
Hamar odaértünk, felmentünk a várhoz, jó alaposan körbejártuk, itt-ott-amott fotókat készítettünk, morogtunk a szél miatt, de éppen csak egy kicsit. A bob létét én ugyan elárultam volna a gyerekeknek; ha nekem nem muszáj beülnöm, felőlem ők mehetnek, de Zoli a kissé csípős szél miatt azt javasolta, hogy inkább titkoljuk el ezt a lehetőséget (Bezzeg másnap, az össznépi családi ebédnél Bátyámék rákérdeztek, hogy boboztunk-e és a Lányok csapatban hördültek fel "miért, ott van bob?!" - és szikrákat szórt a szemük. Jól rákentem mindent Zolira... :-) )
Viszont a királyi palota szintjén, a Dunánál, van egy jópofa "királyi játszótér" - ami meglepő módon fizetős. No, oda azért bementünk, és mind a négy leányzó jól átmozgatta magát (még mi is... :-) ).
Ekkorra már jócskán ebédidő lett, úgyhogy kikönyörögték, hogy a "reneszánsz" étteremben együnk.
Eddig egészen nagy egyetértésben voltak Leszármozattjaink. De mindig eljön egy pont, amikor a konfliktus szikrája berobbant egy komolyabb veszekedét. Sajnos, ez most éppen az éttermi létünk végére esett - de még ott.
Nyilván már unatkoztak. Zita, akinek nemsokára komoly, három évet felölelő, irodalom-vizsgája lesz, valamiért úgy döntött, hogy elszavalja "A reményhez" című verset. Nemrégiben tanulták, és nagyon tetszik neki.

Itt még békében rugaszkodott neki.


A testvérek melléhuppanak - Emma még valamit csipeget, Klári bohóckodik.


Itt már kezdi idegesíteni Zitát Klára zavargása, már odavág egyet.
 


Próbálja tovább mondani, Klára pedig tovább majomkodik.



No, itt besokallt Zita, megy a csihi-puhi.
Igen, mindez egy étteremben. Igen, mindez úgy, hogy persze közben rimánkodtunk, hogy hagyják már abba. Inkább, hogy el se kezdjék. És igen: már nem kétévesek. És igen: amúgy próbáltuk és próbáljuk nevelni őket. Mégis, mindig találnak okot arra, hogy összekapjanak (ki melyik ülésen ül az autóban, ki melyik ajtón száll ki, ki melyik ajtót csukja be/nem csukja be típusú hatalmas horderejű kérdések tömkelegén). Hogy ez valaha másként lesz-e, igazán nem tudom. Csak reménykedek.
Amúgy, persze, jó testvérek....
 


2 megjegyzés:

F Rita írta...

Hú de jókor írtad ezt (is)!
Nincs fél órája, hogy a nagyobbik lányommal volt egy beszélgetésünk ezügyben.
Úgy bánt, mert azt persze nem mindig teszem szóvá, ha jóban vannak, de ha összevesznek, arra ugrok. Ez így igazságtalan, de annyira elszomorít, ha utálatosak egymással. Pedig egyébként tényleg jó testvérek. (És ez miért inkább a lányokra jellemző?)

Nils Holgersonné írta...

Ó, szerintem ez teljesen normális. Három tesóm van nekem is, összeugrottunk mi is sokszor, sőt, még most is, anyukám meg rimánkodik, hogy ne bántsuk már egymást. Ugyanakkor tűzbe mennénk egymásért, és ha bajom van, a nővéremet hívom elsőként. Mindegyikkel élvezzük, ha együtt vagyunk, és napokat át tudnánk dumálni (már mind családosok vagyunk). Szóval nyugi, nagyon jóban vannak ők, és ez így is marad.