Pages

2014. augusztus 25., hétfő

"Papucslista"

(Egy bejegyzés, amit hetekkel ezelőtt kezdtem el írni, aztán....
Gondoltam, ne legyen (ez is) az enyészeté, kisebb aktualizálással közzéteszem. Ezután pedig következnek majd a nyarunk főbb stációiról szóló beszámolók. Ígérem!)

"Papucslista".... Ezt a a kifejezést ötöltük ki még augusztus eleje felé, miközben a kánikulában tekertünk a bringóhintón a Margitszigeten. Hogy miért is? Mert az általam csak "ad hoc" nyárnak elnevezett szünidei időszakban sok olyan (apróbb) dologra sikerül családilag vagy egyénileg sort keríteni, amit már egy ideje  vagy folyamatosan kérnek a lányok, és amit eddig nem vagy csak ritkábban tudtunk véghez vinni.
Ilyen volt Imola kifejezett és többször elismételt kérésének megfelelően a bringóhintózás is, amit azért pont akkor, a hőségben (igen, volt ilyen a nyáron, bármilyen távolinakis tűnik az most), ejtettünk meg, mert összekötöttük Emma egy remek kis programjával. Strandröplabda OB volt felnőtt korosztályban az Atlétikai Centrumban, aminek a szünetében amatőr versenyt is rendeztek. Emma egy részt indult ezen a versenyen, más részt pedig a döntőn "hivatalos" labdaszedő lehetett (és "szerepelt" a tévében :) ). Mindkét része feldobta a programnak - egyébként hatalmas hangulata volt az esti döntőnek - és fáradtan és némileg kipirulva esett be aznap este az ágyba, de nagyon boldogan!  És mi pedig, a család többi része, kimentünk tekerni egyet bringóhintón, egy szünetben. Imola nagyon elégedett volt.
Ekkor jutott tehát eszünkbe ez a kifejezés. Mármint ez a papucslista dolog. Mert bakancslistájuk még nincs, még jó. Habár, ha belegondolok, nekem sincs nagyon, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem gondolkoztam még el úgy igazán mélyen ilyesmin. Viszont vannak kéréseik, abból a típusból, hogy "Anya, ha majd lesz rá időnk, akkor elmegyünk ide és ide, csinálunk ezt és azt, kipróbáljuk emezt és amazt?" És az ember csak sokszor megadóan, némileg sóhajtva, azt feleli, hogy persze, aztán lelkiismeretfurdalásosan sorolja, hogy akkor éppen miért nem, amikor a gyermek újra felteszi a kérdést, némi számonkéréssel a hangjában, hogy "Anya, azt ígérted, hogy... mikor megyünk/csináljuk/nézzük már?" Nna, és most, a strandpapucsok idején több alkalmunk van ezeket a vágyakat kielégíteni - innen a papucslista ötlete.
Meg onnan is, hogy éppen előtte való nap ugyancsak Imola kívánságlistájáról pipálhattuk ki az Aquaworld-ös fürdőzést, amit már, hű, elég régóta beígértünk neki. Ugyanis a fülműtétje után szeretett volna oda elmenni, és megyegyeztünk, hogy ha már a doktor bácsi is azt mondja, hogy fürödhet, mehet vízbe, akkor elmegyünk. Nos, ezt már elég régen kijelentette - szerencsére - az a bizonyos doktor bácsi. És végül a múlt hétvégén ez is megvalósult. :)

De persze nem csak Imóka papucslistáján kerülnek kipipálásra a tételek.

Zitának leginkább különböző vendéglátóegységek meglátogatása kerülne erre a listára (mint pl. Cserpes Tejivó, Divin Porcello, Donut Library, Vintage Garden) - amiből néhányat ki is "pipáltunk" azért idén nyáron (Divin Porcello, Cserpes Tejivó), habár helyette újabbakat és újabbakat "firkant fel" rá, és ez így van jól. Emmánál a barátnőkkel való programok és a nálunk (vagy Balatonon) való "altatása/tárolása" szerepelnének a képzeletbeli lista elején, illetve az ő látogatása keresztszüleinél. Klárának bizonyára nem lenne elég egy lapnyi lista, neki minden kell, ami a többieknek, no meg még az ő ötletei - ezek közül a paplanernyőzés kipipálása után felkerült most a "tandemugrás Apával" tétel is.... Habár, ez akár már egy bakancslistán is elférne.... Lehet, hogy Zolién szerepel is? :) Az enyémen tuti nem.... :)
Bár ezt nem követelte, vidáman pipálta ki a
"kipróbálni a paintballt" című tételt

Egy kedves kép arról a bizonyos strandröplabda OB-ról

Klári egyik kívánsága "teljesítés közben"

És ezt a fánkon a vízbe csúszást is nagyon élvezte

"Papucslistás" tétel volt több lánynál a kempingezés is - ezúttal
egyelőre egy sokat látott lakókocsiban a Sobri Jóska kalandparkban

És egy kép Zitusról is, aki idén nyáron sok "papucslistás" tételről
lemondott - egy komoly cél érdekében....
A szemük sem áll jól.... :) A listákat készülnek ismét feltölteni?

5 megjegyzés:

krizsanemese írta...

Hű a nyáron kétszer is voltunk a Sobri Jóska kalandparkban, nagyon szerettük azt a helyet!
(Emese)

Névtelen írta...

Ó jajj hányszor kértem már a lányokról mezitlábas képet, olyant ami régen is itt volt a koszostalpas. Hát sose jött meg, de a csomagtartós kép őrülten jó, szép helyes kis lábuk van. Még pár ilyen jöhet :). Köszi: Tomi

Dominika írta...

Szilvi, nagyon jó nyaratok volt!
Ez a paplanernyőzés nem semmi! Kíváncsi vagyok, Zita milyen komoly cél érdekében mondott le pár tételről! ;)

Szitya írta...

Igen, Emese, tényleg klassz - egy nap szinte nem is elég. Mondjuk a lakókocsiból bőven elég volt egy éjszaka is...
Tomi, kérlek engedd el ezt a témát, mert lassanmár nem találom viccesnek.
Dominika!
Semmi titok igazából, dde azért még várok pár hetet Zitus kapcsán. Habár a cél inkább jóval hosszabb távú. A paplanernyőzés pedig Zoli szerint zseniális. :)

Névtelen írta...

tudom nem vicces, lábpervi dolog ez.
Tomi