Pages

2015. január 14., szerda

A téli szünet

Miután Karácsonynak vége lett, összecsomagoltunk pár holmit - köztük az egy teljes éve kipróbálatlanul búslakodó szánkót, és 27-én elutaztunk összcsaládilag, szüleimet is ideértve a távoli Sopronba. :)
Ahol aztán pompásan éreztük magunkat (bár ez semmiképpen sem a szállás erősen megkopott bájának volt köszönhető.....), sőt, mi több, a szánkót is sikerült végre felavatnunk! Ugyanis pont azalatt a három nap alatt IGAZI tél volt, főleg az ország azon részén! Így a program java eléggé adta magát: szánkózás, amíg csak lehet. De azért jártunk Sopron belvárosában is, a fertődi kastélynál, meglátogattunk egy csokigyárat is (Herrer) és részt vettünk egy őrületes kulináris kalandban; Fertőrákoson jártunk, a Ráspiban. Ez utóbbit csak ajánlani tudom!!!! Amiben ott részünk volt, azt hívják VENDÉGLÁTÁSnak, nagy betűkkel. A hely hangulata is remek, az ételek pazar minőségűek és a tulajdonos-borász szórakoztató "monológjai" mind azt éreztetik, hogy itt valami igazinak vagyunk a részesei. Tetszett, no.
Végre szánkózhattak!!!!

Emma, a kamasz hómanó

Zita, egy síruha-katalógusból :)

A "selfie-mester" szülők

Fázik a kezem, de van körömlakkom - és a szemem is csillog! :)
Zoli pazar ebédje (részlet) a Ráspiban

Jó volt itt
A soproni kiruccanás után, a hazatérésünk napján, előszilveszter gyanánt, elmentünk megnézni a Játékkészítő című produkciót. Kicsit már kezdtem aggódni, mert olvastam róla hideget és meleget is, dehát a jegyek már hónapok óta megvoltak, nagyon kíváncsiak lettek a Csajok is. Mingi barátnőmmel és az ő három fiával együtt néztük meg mi, csak csajok, a műsort. Tulajdonképpen tetszett. Érdekelt, élveztem, lekötött végig. Nem mondom, hogy azzal jöttünk volna el, hogy na, ezt még akár százhúszszor is megnéznénk, de jó volt. Pazar jelmezek, aranyos ötletek, jó karakterek, szép hangok. A felhajtást körülötte meg el kell felejteni. Emma korosztályának volt való leginkább, szerintem. A gyermekkor küszöbéről még visszanézve bejött ez a "mese-vonal", miközben a kissé felnőttesebb viccek is "ültek" már. Úgy láttam legalább is, hogy ő élvezte leginkább.

Szilveszterünk csendesen telt. Ahogy akkor fogalmaztam: "nem nagyon törődtünk vele és ő sem velünk". Szóval nem volt lázas szervezkedés már előtte, és még így is kaptunk egy last-minute meghívást barátokhoz, ahol aztán nyugiban vártuk meg az éjfélt - a gyerekek pedig a többi gyerekkel a "garázsban" buliztak. A pezsgőbontás után pedig kiment mindenki (én nem, nem vágytam a fagyoskodásra) a parkba egy jó kis tüzijátékozásra, előtte pedig mindneki evett egy-két szerencsesütit, amit sütöttem,és amihez Zoli gyártott mindenféle mókás bölcsességet. Szilveszter napján még Zita persze edzett, Zoli meg focizott, na de miért is ne? A "buli" előtt koccintottunk még Szüleimmel, majd hozzájuk mentünk másnap, Újév napján is, a hagyományos Korhely-leves ebédre.

Újévkor, mindenki szórakoztatására, összeállítottam egy 2014-es családi kvízt, felidézve ezzel (a blog és a facebook segítségével is) az elmúlt évünk jelentős történéseit, emlékezetes pillanatait. Jól szórakoztak a Csajok - persze igyekeztem viccesen formálni a kérdéseket. De az utolsóra senki sem tudta a pontos választ (még én sem). Nevezetesen, hogy miből volt a legtöbb 2014-ben: edzésből, dolgozatból, veszekedésből vagy párja-vesztett zokniból :)

Készítettem még (FB-ról vett ötlet alapján) egy speciális befőttet is 2015-re.... :) Az üveg címkéjén az áll, hogy "Szép emlékek", Balogh család, 2015. Teleraktam apró kis cetlikkel, és Újév napján megkértem mindenkit, hogy ha valami jó éri őket egy nap vagy egy héten, akkor vegyenek elő egy ilyen kis cédulát, írják rá, hogy mi az (ez akár egy nagyon finom reggeli is lehet, ahogy egy versenyen való győzelem is), hogy ki írta rá és mikor, majd hajtsa össze a papírkát és tegye vissza a befőttesüvegbe. Jeleztem, hogy bízom benne, hogy telis-de-tele lesz az üveg következő Szilveszterkor. Így aztán akkor nem is kell majd más program, mint az, hogy ezeket felolvasgassuk. :)

Szerintem nagyon szerencsésen jött ki ez a téli szünet, hogy még Szilveszter után is volt pár nap, mielőtt iskolába (dolgozni) kellett menni. Még tovább kirakóztunk, még volt edzés, még volt sokáig alvás, még pár film, még pár program (kori, egyebek), jó volt, na. Még egy "búcsú-ebédet" (téli szünet búcsúztatót) is szerveztünk magunknak a Zita által már régen kinézett Vintage Gardenben. Nagyon jó hangulatú kis vendéglátóegység azzal a huncut ötlettel, hogy a közepén állt egy régimódi szán, rajta pokrócok, kalapok, szemüvegek és álarcok - mind felpróbálhatóak, a szán is "kipróbálható", remek fényképezési lehetőséget biztosítva. Éltünk vele.... :)
Imóka

Piroskák

Ki így, ki úgy - de ez olyan jó!!!

Mindent kipróbáltak

Zita sem maradhatott ki

Egetrengető dolgok nem történtek velünk. De összeségében egy kellemes és pihentető téli szünetet tudhatunk magunk mögött. Amire életmentő módon szükségünk volt. Amiatt, ami mögöttünk volt és amiatt, ami előttünk áll.....

5 megjegyzés:

Juli írta...

Még mindig nagyon szeretem olvasni... 2015-ben is.... És utána is. Csak nehogy abba hagyd! :D

Bea írta...

Ez a befőttesüveges ötlet nagyon jó! Megjegyzem :)

Szitya írta...

Köszi, Juli! Igyekszem kicsit rendszeresebb és aktívabb lenni ezután. :)
Bea! Csak bátran használd az ötletet, szerintem jó móka!

Dominika írta...

Micsoda jó ötleteket mondtál!!! Ez a kvíz nagyon tetszik, idén decemberre már a mieink is elég nagyon lesznek hozzá.
Szuper, hogy ilyen eseménydús és mégis pihentető volt a szünetetek. A képek meg nagyon jók, átadják a hangulatot.

Adibaba írta...

Nagyon örülök hogy írtál, mindkét hosszú bejegyzést - és a rengeteg élményt - jól esett olvasni! :-)