Pages

2016. január 26., kedd

"Online" kiállítás

Kedves blog-olvasók!
Most egy kiállításra invitállak titeket - itt helyben, mondhatni "online".


Már többször meséltem Klári burjánzó kreativitásáról, ezúttal is ez lesz a - számomra megunhatatlan - téma. Azt is elmeséltem már, hogy szeptember óta eljár egy rajz-szakkörre, vagyis valamire, ami leginkább egy rajz-szakkörre emlékeztet. Az Erzsébetligeti Színházban működik a Varázsműhely, amelynek "Varázsovijába" Zita és Emma is nagy lelkesen járt egy-egy évet kb. (ez heti egy nap kimaradást jelentett a "sima" oviból. Érdekes módon, az Ikreket ez nem hozta lázba, ők nem jártak. )Ennek a Varázsműhelynek van egy rajzos foglalkozása hetente egyszer, felsősöknek és gimis korosztályúaknak (habár, úgy láttam, hogy nincs szigorú korhatár, akadnak kisebbek is). Azért találtam vonzónak, mert úgy tűnt, nem akarják megtanítani rajzolni a gyerekeket, hanem csak technikákat ismertetnek meg velük. Nem irányítják őket, csak bemutatják, hogy mi mindennel lehet kiélni alkotói szenvedélyüket. Maga a hely is nagyon barátságos, Ágiról, a szakkörvezetőről meg végképp ezt mondhatom el. Olyan jó kis "kuckó" ez, hogy Klára sosem jön el szívesen a végén, és semmi pénzért nem hagyná ki a szerda délutáni szeánszokat (kivéve, ha kötelező program van, pl. gitár karácsonyi koncert). Itt ízlelgeti hát a különböző technikákat és megoldásokat. (Sajnos jó néhány műve még ott van, azokat nem tudom majd megmutatni, de ami késik, nem múlik.) Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy leginkább a nyáron megismert, Mingi-barátnőmnél "megtanult" akvarell-technikát kedveli a legjobban, azzal születik a legtöbb mű. A tűfilc jön utána, szerintem.


Az a jó, hogy Klára az utóbbi időben rengeteget rajzol, fest, skiccel, stb. Ez leköti az energiáit, kivasalja kicsit könnyen megtépázható idegeit és örömmel tölti őt el. Ezekből az otthoni időtöltéseiből született a legtöbb mű, amit akkor most ide "kiállítok".


Annyit még, hogy természetesen elfogult vagyok. Természetesen nem azt állítom, hogy Klárából nagy hírneves művész lesz, nem is ez a cél(ja). De az jól látható, hogy van egy saját stílusa, érdekes szemléletmódja. Jó, hogy ezt ő így meg tudja mutatni, "ki tudja adni" magából. Engem lenyűgöz.


Nos, jöjjenek!




Ő elvileg Hamupipőke, aki kiér egy erdőből és "egy cuki cica"


Tópart



Szívesen használ néha körzőt és vonalzót is a kishölgy




Egyik kedvencem....
A tenyerét rajzolta körbe kiindulásul


Karácsonyra kapott egy személyre
szabott kabalát - azt rajzolta le


Egy madár - a szárnyaló képzeletéből


"Judó" - mondja a felirat
Felette igen pepecs mintázat :)


Ajándék Imónak


Vicces rénszarvas a téli sorozatból


Szereti olvasni a Szent Johanna Gimi sorozatot
Az ihlette meg őt erre


Téli sorozat - hóember


Megint SZJG -pedig abban nincs is esküvő
(Ez talán a Szalagavató)


Zsírkrétás, rétegelt technikával készült


Itt még "józan" a rénszarvas :) - téli sorozat


És a téli sorozatból nem hiányozhatott a Mikulás sem
 Itt még hiányzik egy kép - majd pótolom. Tus-szerű anyaggal készült önarckép. Addig itt van még egy az alkotóról - csak ezt telefonnal készítette:

13 megjegyzés:

krizsanemese írta...

Jujj nekem a hóember nagyon tetszik!! Gratulálok és így tovább!!:)
Mesi

Dominika írta...

Nagyon tetszettek, köszi, hogy megmutattad! Nekem az Imónak készült ajándék tetszik a legeslegjobban, de mind nagyon szép. Ja, igen, még a Tópart hangulata is nagyon jó. Szuper, hogy ebben találja meg a feszültséglevezetést. Én tegnap festettem Félixszel, jó sok lapot bepepecseltünk, nagyon élveztük, és bár nem hoztunk létre semmi maradandót, jó volt a színekkel játszani.

ivetabt írta...

Nagyon egyedi rajzok és nagyon bátran használja és kombinálja a színeket. Ez szuper.

Szitya írta...

Kedves Mesi!

Köszönjük! Azt hiszem nagyon lelkesen folytatja!

Kedves Dominika!
Köszi! Igen, a feszültséglevezetés ebben a legnagyobb nyeremény, az tuti. De miért is ne lenne az? Nemrégiben kért ilyen "felnőtt színezőket", hát azt olyan élmény színezgetni, tényleg lenyugtat! További sok jó "színjátékot" nektek is Félixszel!

SW!
Én is azért vagyok "büszke", mert látom az egyediséget, látom a bátor és érdeklődő természetét a rajzaiban. És ezért is vagyok nyugodt, hogy jó helyre jár. Mert ott ezt erősítik.

Szeretettel,
Szilvi

vargaera írta...

Kedves rajzok, színesek,vidámak, mint Klára,aki egyebkent az egyik lanyunkra emlekeztet :)

Szitya írta...

Kedves Era!

Akkor nektek sincsenek szürke hétköznapjaitok! :)

Üdv,
Szilvi
u.i.: És köszönöm, hogy olvasol!

Unknown írta...

Bevallom én leragadtam a zafírkék szemeinél.
A rajzai pedig gyönyörűek.
Gratulálok neki!

Szitya írta...

Kedves Hanna!

Köszönöm szépen ezt a kedves megjegyzést! A szívemig hatolt, nagyon gyorsan!

Szeretettel,
Szilvi

Kriszti írta...

Nekem legjobban a tenyeres és a nagyon színes, geometrikus alkotások tetszenek. A portréról először azt hittem, Emma. Nagyon hasonlítanak.

Szitya írta...

Kedves Kriszti!
Érdekes.... szerintem nem is hasonlítanak annyira - dehát én mindennap, és "naya-szemmel" látom őket. A minap, a facebookos '15 évnél régebbi" képek játékban kiraktam egy képet a 20 éves önmagamról és többektől megkaptam, hogy "tiszta Emma", miközben eddig azt gondoltam, hogy külsőleg egyáltalán nem hasonlít rám középső gyermekünk...
Alakulnak, és minden korban valaki másra hasonlítanak.... :)
Örülök, hogy tetszettek a képek! A tenyeres nekem is nagy kedvencem!
Amióta kiraktam ezeket a képeket, készült egy csomó újdonság, ismét kicsit más stílusban, szinte sajnálom, hogy azokat nem vártam meg a bejegyzés elkészítéséhez.
Na, majd egy másik alkalommal!
Most más témájú opust írok....

Kriszti írta...

Várunk minden témájú opust :) Bár a három pontocska miatt izgulok kicsit, hogy nem lesz annyira vidám témájú.

Adibaba írta...

Kedves Szitya,
Régen jártam erre - közben szültem egy harmadik kislányt 😊 - és olyan jó megint olvasgatni az élményeiteket. Egyébként a portréról nekem meg Zitanugrott be, pedig eddig egyáltalán nem láttam hasomlóságot.
A kiállítás remek!! Az ötletek is nagyon tetszenek és a megvalósítás is. Nagyon kreatív ez anKlára leányzó✴

Szitya írta...

Kedves Adibabab!

Gratulálok neked!!!! És rögtön az futott át az agyamon, hogy: de jó neked!!!!
Mostanában úgy vágyom arra, hogy egy pici gyereket ölelgethessek, emelgethessek. Persze, kapok én sok jó szót, szeretetet és ölelést is az én nagyra nőtt kicsinyeimtől, de az mégis más....
Kívánok nektek sok-sok boldogságot az új jövevénnyel!
És köszi az újabb kedves kommentet!
Üdv:
Szilvi