Pages

2018. január 13., szombat

Adventi naptár

Milyen aktuális cím, ugye? Dehát mit tegyek, most van időm egy kicsit visszatekinteni, "listába szedni" azokat a dolgokat, amiket nem szeretnék elfeledni, amiről nem csak képeket szeretnék őrizgetni, hanem pár sort is.
És ilyen ez a legutóbbi adventi naptárunk is. Azt hiszem, most nagyot újítottam, bár sajnos nem tartozik az ismételhető kategóriába, egyszer lehet csak "elsütni", de nagyobb (felnőtt....) gyerekek számára igen jó móka. Legalább is nálunk bevált.
Első ránézésre nem nagy kunszt, bár legalább elmondhatom, hogy kb én csináltam (a keretet nyilván nem). Íme:


Ezen a képen csak egy szalagocska lóg még le, a végén egy összetekert papírköteggel, de elárulom, hogy az Advent végére 24 szalagocska volt, a papírok pedig egy csinos halomban mellette.


Na de mit rejtettek az összetekercselt papírok? Nos, tulajdonképpen egy adventi visszatekintőt az utóbbi tizenpár évből, témák köré rendezve. Tehát, úgy kell elképzelni, hogy volt például olyan téma, hogy "adventi vásárok", vagy "karácsonyfák", vagy "karácsonyi műsorok", esetleg "pózolj karácsonyfa előtt", illetve "decemberi születésnapok", és így 24 ötlet, téma; pontosabban 23, mert a 24.-re az volt írva, hogy oda ők írjanak valamit. Mindig volt pár sor szöveg téma-felvezetőként, sok kép, és némi kommentár, ha adta magát. :) Hát, gyakran adta.


Azt kell, hogy mondjam, hogy imádták a lányok, minden reggel kíváncsian olvasgattak, nézegettek, és persze általában jókat derültek. Azt hiszem, hogy a két mindent vivő téma a leveleik voltak. Ugyanis az összes Mikulásnak és Jézuskának írt levelük dokumentálva van - és minden évben írtak is szorgalmasan! -, így azok fotóit olvasgathatták végig december elején és közepén (Mikuláshoz és Karácsonyhoz közeledve). No, az igen nagy vidámságot okozott! És egyébként le lehetett követni az aktuális játékdivatokat és a lányok örök kedvenceit is.


Szóval, nagyon örülök, hogy ez az ötlet kipattant a fejemből. Őszintén szólva, túl azon, hogy nyilván nem volt költséges (annál inkább munkás.....) és nem kellett 24-szer valami apró, de mégis hasznos dolgon törönöm a fejemet (ami négy kamasz lány esetében igen nehéz, pláne úgy, hogy az egyiknek közben születésnapja is van...), igazán segítette a ráhangolódást, valódi családi "program" lett feleveníteni az eddigi szép emlékeket, és persze nagy kedvet érezni hasonló élmények megszerzésére.
Mivel Klári még novemberben közölte, hogy "amikor felnőtt leszek, akkor is szeretném, ha készítenél adventi naptárt", az nem volt opció, hogy befejezzük ezt a szokást arra való tekintettel, hogy "olyan nagyok már".


Úgyhogy, nagy gyerekeknek (vagy örök gyerekeknek), vagy azoknak, akik úgy szeretik az Advent és a karácsony varázsát, mint kisgyerekkorban, ez egy jó ötlet lehet.

4 megjegyzés:

leda írta...

Fantasztikus ötlet! MIlyen kreatív vagy! :)

Szitya írta...

Köszönöm, Léda! ❤

Zsanett írta...

Kedves Szitya!

Ne haragudj, hogy offkérdést teszek, az érdekelne, hogy mi annak a csoda vaskészítményneka neve, amit szedtél?

Köszönöm előre is.

Szitya írta...

Kedves Zsanett!
Elnézésedet kérem, csak most vettem észre a kérdésedet.
A csodakészítmény Ferro Flavonoid a Gabriella Majortól.
Remélem, neked is használ!
Szeretettel:
Szilvi