Pages

2011. november 21., hétfő

Nagy család

Tegnap este elég korán sikerült a leányzókat ágyba parancsolni. Ezért aztán tudtam, hogy most nincs kifogás, tovább tologatás, és nekiveselkedtem a vasalásnak.
És amikor több órányi kitartás után végre elfogyott a hegy, gondoltam egyet, és megszámoltam a termést: 57 póló (vagy blúzocska/vékony pulcsi), 12 nadrág/szoknya és három ing. Utólag már sajnáltam, hogy előtte nem vettem ugyanígy számba a szétszortírozott bugyikat, zoknikat, harisnyákat, pizsiket és edzéscuccokat. Mert akkor rendelkezésünkre állna egy pontos statisztika egy hatfős család egyheti vasalatlan "terméséről".
Na, majd legközelebb...

9 megjegyzés:

Dia írta...

Jaj, ne is mondd...Mi ugyan csak ötfősek vagyunk, de egy teregetés sem kispálya, főleg így ősz/télidőben. A vasalásról nem is beszélve. És ráadásként a férjem inges melót űz..:))

MJ írta...

:) Szívesen teregetek, de utálok vasalni. Gondolom a legtöbb férfi ezzel így van. S tán a hölgyek egy része is? :))

Lepkevár írta...

Ismerős! :D Bár bevallom, én mindig csak az aktuális szükségleteket vasalom. (pirulós smiley)

Petrus írta...

mi ugyan még csak ketten vagyunk, és mondhatni szeretem a házimunkát (mozgásnak fogom fel és a jól eső tisztaságra gondolok közben:)) de a vasalást mindig is "feleslegesnek" tartottam. inkább odafigyeléssel teregetek és úgy sem lesz gyűrött. ingek persze más tészta...azt muszáj:(
de le a kalappal. ötvenhéééét?! uff, belefáradtam a gondolatba is:)

Szitya írta...

Én is hiszek a szép teregetésben. És általában sikerül is. De van nekem egy áldott jó férjem (meg pár, néha segítőfrászban szenvedő gyermekem), akik úgy próbálnak rajtam segíteni, hogy pl. leszedik a száraz ruhát - mondjuk azért, hogy az újabb adag frissen mosottat tegyék a helyére. És akkor bizony, a szépen kiteregetett darabok nem úgy kerülnek le a szárítóról, hogy utána szépen összehajtogatja őket valaki, hanem behajítódnak a vasalatlanos kosárba. És akkor már oda a szép teregetés!
És jelezném, hogy rengeteg mindent nem vasalok!!! A pólók sokszor megússzák. És csak egy mániám van: szerintem a farmer kemény, vasalás nélkül. Így átszaladok rajta a vasalóval "puhítás" céljából (nem, nem vasalok bele élt!!!).
Egyébként van nekem egy tündéri Anyósom, aki sokszor leveszi a vállamról ezt a terhet, de most régen nem járt nálunk...

Catty írta...

:D Együtt érzek, én tegnap szintén hatunkra négy és fél órát vasaltam a pólókat, ingeket, nadrágokat, és még ki tudja miket. Nem tudom összesen mennyi volt, csak saccolni merem: 7-8 ing, kb 50 póló és pulcsi, a kicsik body-jai és pólói, nadrágok ilyen-olyan méretekben. Sajnos még maradt a kupacban a fiúk ingeiből és egy-két nem sürgős ":-)" kellékből.

Újságíró Világvégén írta...

én nagyon szeretek vasalni (mondjuk, azt utálom, mikor a szekrényben megint öszegyűrődik - mert olyan még nem volt, hogy egy inget ne kellett volna újra átvasalni felvétel előtt :S), ellenben teregetni utálok - ezért kaptam szárítós mosógépet.... (hozzáteszem, hat ember ruháját, ha akarnám, se tudnám hova tergetni... nektek hova fér?!)

khase írta...

Szilvi, Te szegény! Le a kalappal, hogy ennyit vasaltál!!! Én teregetni és vasalni sem szeretek, ezért jó, hogy van szárítógépünk és Gábornak csak vasalásmentes ingeket veszek, különben órakat állhatnék a vasalódeszka elött :))) A szárítógéppel eleinte hadilábon álltam, mert hogy mennyit fogyaszt, mennyire környezetszennyezö, etc., de nagyon hamar meg lehet szokni, hogy a piszkos ruha mosással-szárítassal együtt 3 óra múlva tisztán a szekrényben lehet (feltéve ha nem felejtem el kipakolni a száritot :))))) és nagyon jól puhít, szerintem puhábbak a ruhák, mint vasalással :)
Azért lassan a lányokat is "befoghatod", aztán Te csak ülsz a karosszékben és figyeled, hogy nö egyre a vasaltruha-kupac :))))

Szitya írta...

Catty!
A te empátiád felől kétségem sem volt! :-)
Ú.V.!
Az újonnan hálószobánkká vált "nagyszobában" teregetünk így, télen. Nem szép látvány, amikor több szárító társaságában térünk nyugovóban. De legalább van "illatosítónk"! :-) A gond az, hogy a hideg beálltával, néhány kedves szomszédunk olyasmikkel kezd el fűteni, amitől iszonyatosan büdös lesz, így kint már nem száríthatjuk a ruhákat.
khase!
Szép ez a vízió... De még odébb van! :-) Amúgy ez a szárító egyre inkább érdekel.