Pages

2011. november 19., szombat

Megint névnap

Ezúttal anyukámé. Akinek az igen "ritka" Erzsébet név jutott... Bár így senki sem hívja. A családban ő Betty, Betty mama, Betty néni... Nagymamámnak Babó volt. Szerintem az olyan kedves!!!

Tudjuk jól, hogy Anyu azoknak az ajándékoknak örül, amik mögött gondolkodás, személyes érzések érezhetőek. A saját készítésűeknek pedig a leginkább! Így megismételtük a tavalyi ötletet, az adventi naptárt, csak most másként.
Így:



Minden saját készítésű. Egy parafa táblára fehér anyagot erősítettem, arra egy vékony, tüll-szerű anyagot, hogy ünnepélyesebb legyen. Kivágtam 24 anyag-négyzetet: 12 pirosat, 12 fehéret. Azokat Emma és én zsák-formájúra varrtunk. Készítettünk 24 karácsonyi hangulatú papírból kártyácskákat, amikre mindenféle kedves, nagymamákkal vagy karácsonnyal kapcsolatos idézetet írtunk, illetve pár teljesen személyes ihletésűt is. Ezeket a kishölgyek írták le; milyen jó, hogy most már az Ikrek is tudnak írni, girbe-gurbán, de annál bájosabban! A zsákokra textil-filccel, illetve temperával felírta-festette Klára és Zita a számokat; feltekertük a kártyácskákat, beledugtuk a zsákokba, majd egy szalaggal összekötöttük őket. A fehér táblára készítettem három díszcsíkot a két anyagból (fehér és piros), azok fölé nyomkodtuk be a rajzszögeket, amikre felakasztgattuk a zsákocskákat. És most szurkolunk, hogy Anyu, Betty mama, Betty néni, örüljön neki. De miért is ne tenné?
Most pedig megyek, és sütök-főzök egy kicsit - anyukámnak névnapi vacsorát.

2 megjegyzés:

MJ írta...

Isten tartsa meg sokáig, erőben és egészségben, szerettei körében! :)
Nagyon ötletes naptár. :)

Dius írta...

Boldog Névnapot Anyukádnak. :) Nagyon szép ajándékot készítettetek neki, és biztos finom volt a névnapi menü is. :))