Pages

2011. december 29., csütörtök

"Jaj de szép a karácsonyfa"

Szerintem minden fenyőfa, és minden abból lett karácsonyfa szép. A természet már eleve olyan jól találta ki ezt a növényt! És ehhez jön még mindaz, amit a karácsony hordoz magával és magában - tehát az egyenlet vége: minden karácsonyfa szép!
Ezt előlegeztük már mi is meg Emmával, egyik olyan pillanatban, amitől az adventünk igazi lett: akadt egy szabad félórácskánk, amely során végigjártuk a piac összes árusát, és végigcsodáltuk az összes fenyőfát. A kicsiket, a nagyokat, a világosabb zöld levelűeket és a sötétebbeket, a normand-okat, az ezüstöket, a nagyon egyszerűeket és az igen impozánsakat. Valahogy mindegyik elbűvölt minket: "Ó, ez a kicsi de édes, nekem ez is tetszene!" "Hú, Anya láttad milyen nagy és szép ez?! Ez sem lenne rossz!" "De szép formás ez!" "Micsoda illata van!" "Ó, ez szegény olyan kis csálé - remélem, valaki ezt is megveszi; én szívesen hazavinném!" Így jöttünk-mentünk, kéz a kézben, vigyorogva.
Végül, én nem vettem részt a fa kiválasztásában - inkább nem, mert én nem tudtam volna választani...
Amikor 23-án este "kibontották" azt, amit közösen, gyorsan, és vita nélkül, kiválasztottak, együtt kérdezték: "Na, szép?!" És én tudtam a választ, még mielőtt odanéztem volna....
Nos, a bejegyzésem elején kifejtett elmélet alapján, az az asztaldísz is a "mindenképpen szép" kategóriába eshet. Edith receptje és ötlete alapján próbáltam meg megvalósítani - lássuk be: több-kevesebb sikerrel. Ez egy keksz-karácsonyfa akart lenni, csak valahogy az egyre nagyobb karikák méreteit nem találtam el mindig. Nem baj, az összes csaj lelkesedett, ugyanúgy, ahogy én a fáért. (Bár a fa azért tényleg szép lett, szerintem...)

6 megjegyzés:

sedith írta...

Pedig így is gyönyörű!!! Könnyű a norvégoknak, nekik ehhez sütőformájuk van!
Ízleni ízlett? Én megcsináltam ismét keksznek ezt a masszát, és csak fele cukrot raktam bele. Úgy is tökéletesen édes volt.:)
Jaj, és a fátok is gyönyörű. Én is ugyanúgy vagyok vele: minden fa gyönyörű: vagy ezért, vagy azért, de mindegyikben meg lehet találni a szépséget.:)

Maimoni írta...

Szilvi, szerintem ez nagyon szép lett!Jól néz ki, az biztos!:)
Puszi, M.

MJ írta...

Tényleg szép. De pont azért, mert minden fenyő szép, hát nálam nem lesz karácsonyfa belőle. :)

Szitya írta...

És mi a helyzet a cserepessel, MJ?
Nálunk évekig volt... :-)

Köszi, csajok, a biztatást! Hát, az íze nem nagyon jött be nekik, Edith - a sok cukor és a sok mandula nem nyerte el a tetszésüket annyira... :-( (Meg sajnálták is megbontani.)

MJ írta...

Évtizedig volt nálunk is. Most, hogy már a gyerekek kirepültek nem látom szükségét. Megelégszem a műfenyővel. Viszont az unokák majd visszahozzák a cserepest és megint törhetem a fejem, hová is ültetem ki? :)

khase írta...

Szilvi, örülök, hogy a nagy rohanas, sok stressz es sok program ellenere is sikerült szep Karacsonyt varazsolnotok! Nagyon szep lett a fatok es tetszik a sütis karacsonyfa is!
Bekes, boldog Uj evet kivanok Neked es az egesz csaladnak!!!
Orsi
ps.nagyon tetszett a virslis taskas video a laptopkonyhan :))))