Pages

2011. május 14., szombat

Kreatív ajándék

Tegnap nem tudtam megírni ezt a bejegyzést, hála valami kis technikai malőrnek a blogger részéről, ma pedig időm nem volt eddig gép elé ülni. És most már húz az ágy...
De azért igen csak illendő lejegyeznem, hogy tegnap, május 13-án, pénteken, volt a mi kis ajándék-leánykánk névnapja! Igen, Szervác mögött húzódik meg szerényen Imola, pedig ha már a ritkasági faktor érdekes lehet, azért szerintem jelentősen több Imola szaladgál (vagy sétál, megy, biceg, botorkál) az országban, mint Szervác.

Szóval az ő napja volt a tegnapi, amit a hőn áhított Belle-es barbieszerűség reggeli megkaparintása nyitott, egy óvodai kekszezés folytatott, majd egy sikeres zeneiskolai felvételi (zongorára, kérem szépen) zárt le. A családi megmozdulás holnapra várható, ha tetszik az ötlet az égieknek is!

Szóval ajándék ő, hiszen "nem számítottunk" rá, ő "csak" jött. És mennyire örültünk és örülünk a mai napig is, hogy ő is minket választott!

Pihe-puha boldogságot hoz a családba. Tiszta melegség árad a tekintetéből, és rajta keresztül az egész lényéből, az ősi és utánozhatatlan nőiesség minden mozdulatából, szavából és pillantásából. De ezzel csak újra és újra ismétlem magamat, hiszen babakora óta ilyen hercegnős gyönyörűség ő.

Amit még nem jegyeztem le róla, az, hogy mostanság valami őrületes kreativitás ütközik ki rajta. Gyakorlatilag titokban kell eltávolítanom minden szemétnek ítélt darabot, mert rögtön egy esetleges kreáció elemét véli felfedezni benne. És bármi beindítja a fantáziáját, amikor is ollót ragad és ragasztót, színes papírt kunyerál, meg zsinórokat és alkot, alkot, alkot. Készít bábokat vécépapír-gurigákból, de szoknyákat is nejlonzacskókból, no meg készít tablókat, ragaszt 3D-s "képeket", kisebb papírdobozokból emberkék lesznek vagy robotok, stb., stb. A névnapjára "anyagokat" kért, hogy "ruhákat tervezhessen". Lelkesen elmerül az alkotásban és vidáman jön megmutatni az eredményt. 
Amikor alkot, amikor fogatlanul mosolyog, amikor szöszögve magyaráz valamit, amikor elmerülten barbiezik, amikor élvezettel falatozik, amikor rajong a hercegnőiért, a rózsaszínért és a balettért, amikor azt mondja átölelve engem, hogy "te vagy a legjobb anya" - imádom!

Boldog névnapot, Imola!
  

11 megjegyzés:

Agnes. írta...

Boldog Nevnapot!

imadom, amikor fogatlanok:)

kikocs írta...

Isten éltesse a kis ajándékot! :) Nagyon szeretem, ahogy a lányaidról írsz!
(Úgy tudom, a névnapokat nem gyakoriság alapján, hanem szentekre osztották ki. Lehet, hogy rosszul, de úgy tudom, a névnapok eredetileg úgy születtek, hogy valami szentnek volt valami évfordulója, születés, halál, akármi. Aztán jó magyar szokás szerint ez is jó alkalom volt az ivászatra, ünneplésre, és végül átfordult, hogy az embert ünneplik, nem a szentet. Ezért is van, hogy néhány névből egy csomó névnap van, és hogy más országokban nem ülik a névnapot. )

Vera írta...

Nagyon boldog névnapot utólag Imolának! Inkább utólag, ha már a másik két leány köszöntéséről lemaradtam. :(

Nagyon szuper ez a kép Imoláról! :)
Puszi!

Szitya írta...

kikocs! Köszi a pontosítást! Éppen a minap tettek fel nekem ez ügyben egy kérdést. Valami hasonlót válaszoltam, de nem ilyen pontossággal!
Agnes! Köszi és én is!
Vera! Jobb későn, mint... tudod...

khase írta...

Igy utolagosan is boldog nevnapot Imonak! Tenyleg annyi lagysag, bübaj van benne, minden foto, amit rola keszitesz, csak ugy sugarzik!

Gratulalok a zeneiskolai felvetelihez!!!

A csaladi nevnapozast sikerült megtartani? Milyen meglepetes volt?

Szep vasarnapot Nektek, sok puszi!

NőiCsizma írta...

Kis őzike...
Boldog névnapot neki!

Unknown írta...

Boldog névnapot Imolának!

Timi írta...

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK ÍGY UTÓLAG IS!!:-)))))Megint sikerült meghatódnom,olyan imádattal tudsz róluk írni,hogy aki még nem anyuka ő is kedvet kap hozzá.:-)))

Lepkevár írta...

Boldog névnapot! :)

Szitya írta...

Köszönöm mindenkinek, Imola nevében is!

Vivien írta...

Jaj, tegnap jutott eszembe! :(

Drága Imo, nagyon sok boldogságot kívánok Neked névnapod alkalmából! Legyél mindig olyan, amilyennek Anyucikád jellemzett Téged! :)

Sok puszi.

Vivi