Pages

2011. június 28., kedd

"Kerek egész"


Zoli zenei ízlése roppant eklektikus. Belefér Metallica, Céline Dion, U2, LGT, Vivaldi, Cserháti, Moby, Frank Sinatra és még rengeteg zenész és zenei irányzat. Mégis meglepődtem kicsit, amikor kifejtette, hogy mennyire tetszenek neki Bereczki Zoltán dalai. Annyira, hogy elmenne egy koncertjére. Számomra is szimpatikus a fiatalember lendülete, frissessége, őszinte mosolya. De én a férfiasabb, mélyebb, rekedtebb énekhangokat kedvelem (Springsteen, Rod Stewart, stb.). Mindegy.
A lényeg, hogy így aztán ez a Bereczki dal jutott az eszembe, a legutóbbi hétvégénkre gondolva:
Hogy miért? Pedig nem történt semmi egetrengető. 
Csak péntek este "buliztunk" egyet, a csajok és én, Juliéknál, a szokásos június "bográcsos paprikás krumplis" összejövetelen. Amin egyébként végül sem bogrács, sem paprikás krumpli nem volt, mert esett az eső (volt helyette krumpli, tojás és virsli - másként).
Csak szombat délelőtt sétáltam egy kellemeset Imóval, hogy összeszedjük Emmát, aki ott maradt éjszakára Juliéknál, Dóri barátnőjénél.
Csak piacoztunk egy jót hármasban utána. Vettünk szép zöldséget és gyümölcsöt, simogattunk nyuszit, csibét és kiscicát (amiért Imó egész úton hazafelé "nyávogott"... ).
Csak együtt készítettük elő az ebédet: cseresznyét magoztunk, zöldbabot pucoltunk és vágtunk fel, továbbra is Imóval és Emmával.
Csak sikerült végre Zitát tanítgatnom néhány konyhai fortélyra: el is készítette önállóan Móni cseresznyés pitéjét. Mennyei lett!
Csak egy jót ebédeltünk kint, a fedett teraszunkon.(zöldbabfőzeléket is meg cseresznyés pitét is, többek között.)
Csak Klára is jót dolgozott az apjával, a kutyakennel régóta tervezett megtisztításában közreműködve.
Csak jót szórakoztunk, amikor Klára berendezte színpadnak a már említett fedett teraszt és ott frenetikus műsort adott elő! A végén már mindannyian a színpadon "tomboltunk"!
Csak Zoli végre eljutott a lányokkal teniszezgetni. (Emma leigazoltságának hála, "ingyér" mehetnek - ki is használjuk!)
Csak közösen szurkoltunk vasárnap Emma teniszversenyén. Nem sikerült neki olyan jól, mint az előző (akkor két bronzérmet is "elhozott"), de szerintünk gyönyörűen játszott. És minden túlzás nélkül, vagy hatan odajöttek hozzánk és hozzá, mondván, hogy eszméletlen ügyes, és bajnok lesz... :-)
Csak elmentünk végre a Szabadság téri szökőkúthoz és környékére sétálni, majd vacsorázni, szüleimmel együtt, hogy megünnepeljük a szépséges biziket (majd azokra visszatérek).
"Csak" ennyi. 
És tényleg az volt: kerek, egész.
  

1 megjegyzés:

Timi írta...

Végre sikerült olyan hétvégén túl lennetek amin mindenki nagyon jól érezte magát,és nem a rohanásról szólt.Nyugalmat árasztanak a mondataid,végre.További szép nyarat.:-)))