Pages

2011. június 20., hétfő

Laci meglepő vállalkozása

Van a mi családunknak egy Lacija. Zoli olyannyira régi barátjáról van szó, hogy tulajdonképpen az általános iskola második osztályában ismerkedtek meg. Zoli mint kisdiák, Laci pedig mint alig pelyhedző állú napközis tanítója.... Nem mesélem a történetet töviről hegyire. Csak pár lényeges momentum: Laci volt Zoli tanúja az esküvőnkön, ő lett Emma igazán odaadó keresztapja, és amúgy pedig lassan tíz éve Zoli üzleti társa is.
Barátságuk elképesztő dolgokat kibír, visz magával és él túl. Legalábbis női szemmel nézve. De én ennek nagyon örülök.
Laci volt már velünk többször síelni, amikor is minden lehetséges terhet levett a vállunkról, foglalkozott a gyerekekkel, "nevelte" és terelte őket. Többször vendégül látott minket a három (?) éve épült zamárdi nyaralójában. Akár úgy, hogy ő is ott volt, akár úgy, hogy nem.
Lacinak szerveztük azt az emlékezetes 50-es bulit, a Citroen Kacsával.
Laci egyedülálló.
Laci meggyőzött minket, hogy elbír ő a mi négy lányunkkal, plusz még, az Amerikában élő "havernője" két kisfiával (akiket a "havernő" már előre küldött pár hétre vakációzni a nagyszülőkhöz és Lacihoz, mielőtt ő és a férje is érkeznének).
Szóval, tegnap este óta, Laci egyedül küzd meg két hat és fél éves csajszival, egy hatéves (?) fiúcskával, egy nyolc éves fiúcskával, egy kilenc éves keresztlányával, és egy tizenegy és fél éves Zitával....
Bátor, mi?
Hogy a mi lányaink még sosem voltak tőlünk és/vagy nagyszüleiktől távol ennyit? Nemhogy ennyit, semennyit!!! Na jó, kivéve Zitát, de ennek ellenére ő ígérkezik a legproblémásabbnak az összes közül...
Hogy a mi lányainkat egy pillanatig sem kellett győzködni, hogy belevágjanak ebbe a kalandba?!
Hogy Laci azt mondja, hogy ez egy "tábor", mindenkinek van feladata, és vígan fogadják?
Naná!!!!
Persze, Laci tudja, hogy mitől döglik a légy, vagy ha azt nem is, hogy mitől lágyul és ujjong a gyerekszív, az tuti!!!
Pontos listát készített a gyerekek kedvenc eledeleiről. Azzal van teli a hűtője. Kalandparkba készülnek. Meg lovagolni. Meg lángosozni, palacsintázni. Sőt! A "kocsmába, ahol lehet könyökölni" (nem kell aggódni, ez nem a sarki ivót takarja, hanem egy kisvendéglőt). Persze a Balcsiba is (ha majd felolvad rajta a jég). Laci kertjében van egy jacuzzi. Na, oda is. És van ott pingpong-asztal is. Tehát pingpongozni is. És persze focizni, tollasozni, békát fogni, visongani, fagylaltozni!!!

Mi meg itthon, "magányosan"....
Meg kicsit izgulósan...
Meg kicsit megszeppenten: ilyen nagyok már, hogy csak úgy, huss, mindenki lelép zokszó nélkül????
De majd csak megvigasztaljuk egymást... :-)
És várjuk, hogy csengjen a telefon, és vidám beszámolókat hallgassunk!
(a kép tavaly készült a bátor vállalkozóval és néhány mostani "protezsáltjával")

10 megjegyzés:

Vivien írta...

Tök jó fej. Ez jutott eszembe hirtelen. :)) Lehet, hogy bevállalós, de tény, hogy szereti a Gyerekeiteket és ahogy látom, valóban bármit bevállal értük. ÉS szerintem ŐŐŐŐ élvezi a legjobban! :)

Puszi.

Vivien

MJ írta...

Laci tényleg "egyedülállóan bátor".
Hatalmas szíve lehet.

Timi írta...

Nagyon jó,hogy van 1 ilyen CSODÁLATOS BARÁT az életetekben aki mindenre kapható.Ne kis vállalkozás de minél többen vannak annál jobban érzik magukat,és kevés a konfliktus(nálunk ha sokan vannak sokkal jobban el vannak és nincsenek harcok).Ti is tudtok pihenni a munka után,bár ha Zoli sokáig robotol Neked talán kicsit furcsa egyedül otthon lenni a nagy nyüzsi után.Ki is használhatod ezt az időt magadra(fodrász,kozmetikus,1 kis masszázs).Újra romantikázhattok minden este és jól ki lehet beszélni mindent anélkül,hogy valamelyik csajszi éppen fülelne.Tudom iszonyatosan furcsa és talán még be is mész a szobájukba esténkét,de fantasztikus élményeik lesznek köszönhetően LACINAK,tényleg egy született gyermekekért mindent megtevő fantasztikus barát!!!:-)))

Szitya írta...

Timi!
Eddig "pompásan" használtam ki ezt a felszabadult időt: ahogy mondod, magamra "fordítottam": ma egy fogműtét, holnap egy vérvétel... Tudok élni!!!
De azért van más is tervben!!! :-)

Névtelen írta...

Nekem is pontosan ez jutott eszembe: Tökjófej!

Zsuzska

khase írta...

Szilvi, azert remelem, masra is jut idö a fogaszaton es vervetelen kivül :)))
Tenyleg ki kell hasznalni az idöt, bar gondolom Neked a legfurcsabb, hogy nincs körülötted egy gyerek sem :))
Az ilyen barat pedig tenyleg egy csoda, a kepen olyan, mint egy kis "tyukapo", aki maga köre terelgeti a kiscsibeit :) biztos, hogy mindenki szamara felejthetetlen napok lesznek ezek :)))))
Hasznaljatok ki, pihenjetek sokat!!!
Ölellek: Orsi

Szitya írta...

Ne aggódj, Orsi!!
Voltunk már moziban is, és találkoztam egy rég nem látott barátnőmmel is!

Timi írta...

Szilvi.
Nagyon remélem túl vagy a műtéten és a vér vélte is oké(eredmények).Tényleg pihenéssel és kényeztetéssel töltsed az időt és romantikázással!!!Jobbulást és kellemest pihenést!!!!

Szitya írta...

Timi!
Műtét rendben volt, vérről még nem tudom, mi a helyzet.
Romantika is volt, ne aggódj, pihenés is, meg lelkifurdalás nélküli munka is (mármint, hogy nem zavart, hogy a gyerekektől venném el az időt)!
Köszi és minden jót nektek is!
Szilvi

sedith írta...

Most mi is csak "édeskettesben". István dolgozni, én meg nagytakarítok, csak éppen iszom a kávémat...
Gratulálok Lacihoz!:) Szerencsére az én húgom is szívesen vállalja, viszi a csajokat, mégha most eléggé zsúfolt, vizsgázós időszaka is van. Édesanyámmal megoldják valahogy!