Pages

2011. október 18., kedd

Miért is nem lettem mozicsillag?

Értem én, hogy már sokan és régóta azon töprengtek ti mind, a számítógép képernyőjével szemben, hogy miért is nem vagyok én még világsztár, az én "adottságaimmal".... Hát, valóban magyarázatra szorul a dolog, szerintem is... :-)
Szóval, lett volna egyszer egy üresjárat a laptopkonyha forgatásán, és Sanyi (Buza) a fejébe vette, hogy bosszút áll rajtam (amiért megsüttettem velük egyszer egy karácsonyi muffint, amit azóta sem mertünk kitenni az oldalra, csak a humor rovatba), és a kamerák előtt tanítja meg nekem, hogy miként kell sütni egy grízfelfújtat. Addig mondjuk nem kínzott eme ismeret hiánya, és még most sem tenné, de mindegy, minden tudás hasznos lehet egyszer... Tehát, kamerák elé kellett állnom.
Az igazság az, hogy sokszor szokott bosszantani a dilettantizmus, főként, amikor emberek olyan komoly pozíciókat vállalnak el szemrebbenés nélkül mindennemű "anyagismeret" nélkül, amiket én akkor is csak félve töltenék be, ha történetesen én lennék az adott terület nagydoktor-asszonya. És ezért is van talán, hogy nagy energiákat ölök abba, ha valami új területen próbálom ki magamat, mert nem szeretnék a "nem-hozzáértő" kategóriába csöppenni. Hogy mindezek ellenére miért vállaltam el ezt a kis "epizód-szerepet" a laptopkonyha sorozatában? Talán azért, mert bulinak fogtam fel, és úgy ítéltem meg, hogy nem jár túl nagy felelősséggel, ha a szakértelmem hiánya kiderül... Nem döntöttem sorsok felett, nem néztek meg milliók (bár ezt kissé sajnálom, és ki tudja, még megváltozhat.... :-) ), ezért belementem a játékba. Sőt! Egyszer vissza is estem azóta, de most már itt lesz a vége.
Szóval, kedves olvasóim! Aki kíváncsi arra, hogy milyen a hangom, milyenek a gesztusaim (főleg, ha zavarban vagyok), hogyan mozgok a konyhában, és hogyan is nézek ki pontosan; netán arra is, hogy miként készül egy grízfelfújt borsodóval, az kattintson ide, és akkor arra is rájön, hogy miért is nem lettem én filmcsillag....

6 megjegyzés:

kedveslany írta...

Kedves Szilvi !
Nagyon- nagyon szeretem olvasni az írásaidat. Sokszor derülök is a történeteiden de...
így még nem nevettem mint a múlt héten amikor megnéztelek kuktálkodásod közben.
Senki nem gondolná,hogy 4 gyerekes anyuka vagy, Sikerült kislányosan naivnak tünnöd.Sándor türelmes tanító melletted és sikerült úgy átadni a receptet, hogy sokan kedvet kaptunk az elkészítéséhez. Hála és köszönet érte Nektek!!!
Most, hogy írtál a forgatásról újra eszembe jutott az élmény és már nagyon várom az újabb aszisztálásodat.
Kérlek folytasd!!!
Én is nagyon kíváncsi voltam/vagyok/ Rád. Milyen vagy "élőben". Még vékonyabb mint gondoltam.Sajnos ilyen kislányosan még nehezebben tudlak a "negyvenesek klubjában"elképzelni.Utólag is nagyon sok boldogságot, EGÉSZSÉGET,kívánok a gyönyörűséges lányaiddal együtt!
Szeretettel:Ági

MJ írta...

Jó volt! :)

Maculi írta...

Szerintem aranyos vagy! És tényleg annyira bájosan kislányos.
Kifejezetten kedvet csináltál(tatok) nekem ehhez a recepthez, úgyhogy meglepem vele a családomat.
puszi, Macus

khase írta...

Szilvi, olyan jo volt latni / hallani Teged, mivel meg szemelyesen nem talalkoztunk, csak elkepzelni tudtam eddig a hangodat, de igy "megelevenedve" annyira mas :)
Csak csatlakozni tudok az elöttem szolokhoz, ahogy neztelek, inkabb ugrott be az, hogy tinilany, mint egy negyvenes negygyerekes anyuka :)))
Persze latszik, hogy nem vagy "profi" a kamera elött, de epp ettöl lesz emberközeli es olyan, amivel sokkal többen azonositani tudjak magukat!!! En is remelem, hogy lesz meg folytatas :)
Ja es a tojasokat müanyag edeny szelen en sem tudom felütni :)))))

Szep hetet Nektek, sok puszi Orsi

Szitya írta...

kedveslány!
Már azon gondolkodtam, hogy te biztos arra "szakosodtál", hogy ajándékként repkedj a blogokban, és tényleg kedves szavaiddal balzsamozd a blogolók lelkét! Köszönet érte, tényleg!

Szitya írta...

Külön jelezném, hogy nagyon jól esik a "kislányos" jelző... Olyan... Csak úgy jó! Köszi mindenkinek, akinek pont ez a jelző jutott rólam az eszébe!