Pages

2013. február 28., csütörtök

Ez volt a legboldogabb

Tegnap születésnap volt nálunk. Ez azért időről időre előfordul mi kis családunkban... :-) Meg, azt hiszem, mindenkinél.
Szóval, természetesen nagyon készült az Érintett Személy és annak anyukája is, sőt, mint kiderült, még sokan mások is...
Kedd este az apró kis ajándékok már becsomagolva várták a reggelt, az ünnepi asztalon pihengetve, amit ezúttal kis flitterszerű színes tortácskák díszítettek, egy kis cserepes virág és némi frissen készült kakaós csiga társaságában.
Reggel a Testvérek kicsit korábban jöttek ki, hogy odakészíthessék a meglepetéseiket a többi ajándék mellé.
És jött, a vigyorgó Tizenegy éves, szemlátomást elégedetten (mármint a látványtól). Először az üdvözlőlapot olvasta el illedelmesen, amire mindenféle kedveset írkáltak a szülők, aztán Imola "ölelés-kuponjait" vette át vigyorogva (ilyet kért tőle!), majd Klára rajzát, utána pedig Zita is odaadta az ő gondosan eltervezett és beszerzett ajándékát (egy telefon-hátlap képében, wow...). Végül a csomagolt ajándékokat bontogatta ki és ujjongott minden egyes darabnál (apróságok halmaza). A mosoly egy pillanatra sem tűnt el pofijáról, még kakaós csiga evés közben sem.
Tegnap Emma tizenegy éves lett.
A szülinapra való tekintettel szabadságon lévő anya vitte el az ünnepeltet az iskolába, majd ő is ment érte, természetesen, hogy elszállítsa az edzésre. Emma lelkesedése nem ismert határokat. Kijelentette, hogy ez volt eddigi legboldogabb születésnapja. Ugyanis az iskolai barátnők meglepetést készítettek neki! Volt ott eszem-iszom, dínom-dánom, köszöntés, saját-készítésű ajándék, fiú-osztálytársak köszöntő kórusának felkészítése, ah, minden. Emma - saját elmondása alapján - majdnem sírt az örömtől és a meghatottságtól. Megértem.
Őszintén? Nagyon örülök, hogy ilyen szép napot kanyarítottak az 5.a-s lányok, és ez annyi mindent jelez nekem Emmával kapcsolatban, ami fontos és lényeges.

Este persze az Ünnepelt által rendelt finomságok kerültek az asztalra (úgymint chili con carne és csúsztatott palacsinta), és persze vidáman az otthoni idő is (pl. Apa sütötte ki és "csúsztatta" a palacsintát). De tudom, hogy a családi szerető háttér mellett, most már az ilyen barátnői akciók is nagy szerepet játszanak majd Emma csodálatos életében.

Kívánom neki, hogy minden évben azt mondja majd, hogy ez volt élete legboldogabb születésnapja! Kívánok neki nagyon-nagyon sok boldog születésnapot és két születésnap közötti remek időszakokat!
(fotót majd később

7 megjegyzés:

khase írta...

Elöször is nagyon nagyon boldog szülinapot Emmanak!!! Valahogy az a posztod jutott eszembe, amiben arrol irtal, hogy ünnepelted a (ha jol emlekszem) 21. szülinapodat Ausztraliaban, egy buszban, mennyire boldogan es önfeledten :) Biztos vagyok benne, hogy a lányoknak is rengeteg ilyen "legboldogabb" szülinapjuk lesz még és sok sok szep emlek, elmeny jut majd eszükbe mindig, ha a szülinapjaikra gondolnak :)))

Szep estet Nektek es sok puszi Orsi

Dominika írta...

Boldog születésnapot Emmának! Annyira tetszik benned, hogy így megadjátok a módját! Fel kell kötnöm a gatyát...

Dius írta...

Boldog Születésnapot Emmának. :) És hogy eltaláltam, hogy tegnap Emma nap volt. :))) (ez nekem is tetszik, nem csak neked)
Ez az anya szabin van a gyerek szülinapján dolog nagyon remek ötlet, meg is nézem hogy esnek az idén a szülinapok... és beiratom magamnak szabinak, ha úgy van. Hátha.. :)

kikocs írta...

Isten éltesse így utólag is! Váljanak valóra a kívánságaid! :)

Judit írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok én is, bár ez már teljesült, nagyon megható, hogy egy 11 éves ilyet mond és így értékeli fáradozásotokat

Unknown írta...

Isten éltesse a "nagylányt"! :) Olyan jó azt olvasni, hogy a társai ennyire kedvelik. Pont a minap jutott eszembe, hogy Emmáról rég nem hallottunk.... és tessék.

Szitya írta...

Köszönjük mindenkinek!!!