Pages

2013. május 15., szerda

"Party-arcok"

Lassan már úgy érzem magamat, mint Hugh Grant a zseniális klasszikusban, a "Négy esküvő és egy temetés" című filmben, amikor kb. a harmadik esküvő magasságában, egy reggel, ahogy felébred, azt motyogja maga elé, a meghívót nézegetve, hogy "na, ma ki a soros?" (nem biztos, hogy pontosan idézem, meg kellene néznem újra a filmet).

Hogy miért érzem magamat így? No nem azért, mert esküvő-sorozaton vennénk részt, sajna nem (ez nem az a kor... a barátok már nem, a gyerekek még nem). Hanem mert a Lányok, de főleg az Ikrek, szinte minden hétvégén születésnapi buliba mennek. És igazán cifrázzák! A játszóházas megoldások tünedeznek el (ennek nyilván a koruk és most meg még a jó idő is az oka), jönnek helyette izgalmasabb megoldások. Habár nekem nincs ellenemre egy-két óra jól becsatornázott őrjöngés egy-egy játszóházban sem... :-)
De nemrégiben voltak például a Szépművészeti Múzeumban, ami számomra egy zseniális ötlet. A bulit szerevező szülők sokat fotóztak (mi, többi szülők, nem vehettünk részt), és látszik, hogy milyen jól kitalálták ezt a múzum-megkedveltető szülinapi programot. Tettek egy sétát a Múzeumban, megcsodáltak pár képet, némelyiket alaposan "ki is elemeztek" (az ő szintjükön), aztán kézműveskedtek egy kicsit, játszottak, ajándékoztak és tortáztak. Amíg a Múzeumban magában voltak, vittek magukkal egy-egy párnát, és az éppen alaposabban megvizsgált mű előtt leücsörögtek, volt, aki hasalt. Az ünnepelt anyukája mesélte, hogy a "rendes" múzeumlátogatók pedig szépen kikerülték őket. Béke volt, harmónia.



Aztán voltak a kerületben működő "Sarkad udvarban", ami egy hagyományőrző létesítmény. Itt aztán lepényt készítettek, népi fa játékokkal játszottak, kézműveskedtek, énekeltek, stb. Lelkesen bulizták végig a délutánt, alig tudtuk őket elrángatni onnan.

És persze voltak "hagyományos", otthoni zsúrban is, olyasmiben, amit mi is szoktunk tartani. Zsákban ugrálás, kézműveskedés (kavicsfestés), sorversenyek, hancúrozás, saját készítésű torta fogyasztás, igazi kerti vigaszság.



Nem tudom, hogy mi a soron következő, de biztos hamarosan érkezik egy újabb- meghívó... :-) A helyzet az, hogy Klárát és Imolát mindenhová hívják. Tudom, hogy ez az a kor, amikor a legtöbb születésnapi zsúr szerveződik (a szülők még bevállalják... :-) ), és már a két Nagyot sem kellett féltenem, hogy unalmasan telnek az alsós hétvégéik, de ekkora pörgést, amit az Ikrek művelnek, eddig nem láttam. Lehet, hogy van olyan, aki az egyiket jobban kedveli, meg akarja hívni, és a másikat sem akarja megbántani? Lehet, hogy mi tulajdonképpen ezáltal megduplázzuk a zsúrok számát? Vagy egyszerűen csak ennyire népszerűek... :-) Nem tudom. De mostanában már úgy csináljuk, hogy összegyűjtünk több meghívót (szerencsére mindenki jó hamar szól), és aztán "betárazzuk" az ajándékokat, egyszerre három-négy zsúrra, szülinapra: az adott napom már csak le kell emelni a szekrény tetejéről a célszemély részére jó előre összekészített ajándékcsomagot.

(Azért persze a nagyok sem kornyadoznak szomorúan itthon - náluk most vagy a bowlingos megoldás dívik, vagy az otthoni "csajos buli".... Ah, még egy kis idő, és ezek a bulik későbbi időpontban kezdődnek majd, egy koedukált "közönség" számára.... JAJ.)

1 megjegyzés:

MJ írta...

:) Kívánom, hogy tartalmas (bulizós) legyen a hosszú hétvégétek is.