Pages

2014. szeptember 22., hétfő

Negyedik felvonás: az örök, a megunhatatlan Balaton

Nyár elején még úgy gondoltuk, hogy jaj, de jó sokat leszünk majd a Balatonon! A pünkösdi hétvége olyan jól sikerült, hogy akkor az volt bennünk, hogy bárcsak az egész nyarat ott-tölthetnénk. Hát nem így lett, egyáltalán nem... Bizonyos dolgokról ugyebár nem nagyon értekezhetek a blogon, de annyi szent, hogy ezt a nyarat "ad hoc" nyárnak neveztük el - mindig újra- és újraterveztük, mint valami begolyózott GPS (habár nekünk olyan nincs is....).

Szóval, azért egy picit balatonoztunk, sőt két hetet mi egyfolytában is az Ikrekkel. Mindenki más jött és ment, pedig nem is jöttmentek (jaj, a humoromat lehet, hogy lent-felejtettem a bicókkal együtt?!). És noha abban az igen kevésnek (és rövidnek!) tűnő két egybefüggő hétben is voltak olyan, a teljes nyugalmat akadályoztató, tényezők, mint egy makacs köhögős betegség (a részemről) és egy kiszámíthatatlan időjárás (a Természet részéről), mégis jó volt most is; mégis pihentető volt most is és mégis rossz volt eljönni most is.

Már számtalanszor leírtam az érzést, ami eltelít, amikor ott vagyunk Bogláron - most is átéltük, még mindig ugyanolyan intenzív és kellemes. Jók a lassan induló reggelek, a semmittevősnek tűnő délutánok a parton (pedig mi mindent csinálunk: fürdünk, bringázunk, ismerősökkel "bandázunk", olvasgatunk, homokozunk, siklót lesünk és iszapból és mohából "pakolást" készítünk, náddal pecázást mímelünk, az arra tekerő kukorica-árustól kukoricát veszünk), a gyümölcs-beszerző portyák a fonyódi piacon, a lekvárfőzések a délutáni "szieszta" ideje alatt, a nagy játékok az otthonról (mármint Budapestről) "levitt" és ott újra értelmet és fontosságot kapott játékokkal, a közös sütések, a túrák a lángososnál és "Pierónál", a szörfözések, stb....

Az "összefüggő" két hétben volt még egy "túlparti" intermezzo is. Verus barátném lánya, Sári, Emma nagy barátnője (velük voltunk ugyebár Londonban közösen), azt kérte az ő nyári születésnapjára, hogy töltsünk el közösen egy teljes napot a Sobri Jóska kalandparkban, a Bakonyban; mégpedig úgy, hogy aludjunk is ott! Nos, ezt teljesítettük is - persze az idén nyáron már megszokott "csavarral": Zita és Zoli este "leléptek", dolguk lévén már másnap.... A kempingben töltött egy éjszaka jó móka volt - habár nem hiszem, hogy gyakran vágynék ilyen 30 szebb évet megélt lakóautóban aludni, de a csajrészleg nagyon élvezte, ahogyan az egész, "kalandnapot" is. Igazán emlékezetes maradt ez a születésnap - Verus még tortát is vitt (az általunk igen kedvelt füredi Bergmann cukrászdából). Ami ugyancsak bevésődött a gyerekek emlékezetébe, az a másnapi "brunch" (reggebéd?!) az ugyancsak füredi és ugyancsak méltán népszerű Karolina cukrászdában.... És ha már Füreden jártunk, még meglátogattuk az Ikrek keresztszüleit, az ugyancsak Füredre leköltözött Mariannékat. (Tudom, még egy ugyancsak, és mindenki abbahagyja az olvasást. Ígérem, nem lesz több..... :) )Mielőtt még egy kellemes estét és (egy, a kempingbélinél jóval kényelmesebb) éjszakát eltöltöttünk volna náluk, még Verusékkal és velük együtt leteszteltük a füredi Annagora vízi-vidámparkot is. Tehát azt hiszem, hogy az alatt a két nap alatt igen intenzív kényeztetésben volt része a leányzóknak (bár a teljesen vizes verzióból Zita kimaradt - hogy miért, majd azt is leírom egyszer, ha eljön az ideje)..... Én sem panaszkodom: a Sobri Jóskában Verával sikerült egy jó barátnőset beszélgetnem, Füreden pedig Mariannékkal.... Másnap pedig még tettünk egy jó kis sétát a füredi "Kiserdőben" és az ott rejlő játszótér-rendszerben, no meg jutott még egy kis cukrászdázás is....

A kompozás mindig vidám élménye után Bogláron folytattuk a nyaralást. A jóból a jóba csöppentünk.

Tehát a balatonozást idén is nagyon szerettük. Csak rövid és kevés volt..... Bár szerintem két teljes, Bogláron töltött, hónap után is ezt mondanám (párdi! ÍRNÁM).... Mert a Balaton örök és megunhatatlan!!!!

(Nem sokat fotóztam.... Íme pár kép azért.)

A kedvenc képem erről a balatoni nyárról

A Balatonon mindig igyekszem az összes "gasztronómiai"
kérést teljesíteni - a betűtésztás húsleves is ilyen volt :)
Emma és Klára az ünneplttel, Sárival, az bizonyos lakóautó előtt... :)

Placcs!

Emma a nagy "placcs" előtt

Kempingezők - vagy akik úgy tesznek, mintha
Amúgy, Zoli is ott volt - csak félig dolgozott :(

Füreden a "Kiserdőben"

Játék :)

Klára és Mariannék kislánya, Kriszti

A kompon - fújt a szél

Ugyancsak balatoni passzió: pingpong!!!!

2 megjegyzés:

Kriszti írta...

Szitya, teljesen off kérdésem lenne: Miért van az, hogy a blogon jobboldalt, ahol van a bemutatkozásod és a bloglistád, "remeg" a szöveg? Több gépen is olvastam a bogot, és mindenhol előfordult.

Szitya írta...

Kedves Kriszti!
Igazán nem tudom, nekem nem "remeg"...
Nem tudom, hogy hol tudnék utánajárni...

Üdv,
Szilvi