Pages

2009. augusztus 13., csütörtök

Megkésve bár...

...de annál nagyobb szeretettel köszöntöm most édes kicsi Kláránkat, akinek tegnap ünnepeltük a névnapját. Úgy várta már! Hetek óta számolt vissza eddig a napig! Talán a mi tudatosságunk is benne van abban, hogy nagy "feneket" kerítsünk a névnapozásnak, főleg az Ikrek esetében, hiszen ez az egyetlen SAJÁT ünnepük! Szeretik ők a születésnapjukat is, naná, meg az összes közös "sátoros" ünnepet, de ez, amikor a figyelem csak rá(juk) irányul, ez az igazi!

Összegyűltünk tehát, ahányan csak tudtunk, és virág- és pusziözön közepette "megadtuk a módját": megünnepeltük Klárát! Klára pedig, nevéhez méltón, "ragyogott" és teljesen elégedett volt a napjával!!!!! Volt olyan plüss-kutyus nyakörvvel (egyszerűnek tűnő, ámde nehezen megvalósítható kívánság), amilyet kért. A nővérei komolyan készülődtek: készítettek neki "könyveket" (fényképeket ragasztgattak kommentekkel néhány lapra, majd ügyesen összefűzték azokat), és vettek is egy plüss-állatkát a spórolt pénzükből (a tanév során összegyűlt 5-ösökért és matricákért, illetve kiválókért gondos nyilvántartásban vezetett százasok összegéből). Én nagyon meghatódtam, hogy ennyire előre, gondosan betervezve, készültek a húguk nevenapjára, mert az ajándékok már ott "lestek" hetek óta, Apa dolgozószobájában, csinos dísz-szatyrokban összekészítve. Sőt! Még Imó is elment tegnap reggel anyukámmal a virágoshoz, és ragaszkodott ahhoz, hogy ő is adhasson az iker-tesójának egy kis cserepes virágot! Természetesen a nagymamáktól és a keresztszülőktől is kapott csecse-becséket, no meg volt nagy sütizés, a szomszédokkal együtt is, végül pedig nagy sárkány-eregetés (egyik ajándék) a lenyugvó nap fényében (aranyhíddal!!!!) a Balaton-parton!

Balatonon vagyunk már hetek óta, szüleim nyaralójában, távol a számítógépek és internet világától, wifi és egyéb "kártékony" elemek nélkül. A programban lovaglás (dögivel), teniszezés (a két Nagynak), biciklizés (büszkén jelenthetem, hogy Klára és Imó is magabiztosan "nyomja" már két keréken!!!!), fürdés és homokozás, nagy játékok (társas, barie-zós és szerepjátékok, no meg barátnőzős is, a megszokott "szembeszomszéd" Orsival), agyagozás és minden egyéb ínyencség, amik miatt nehéz lesz majd megint visszatérni. Bogláron csordogálnak a napok, és van valami időtlenség, ami engem nagyon lenyűgöz. Ma "fent" vagyok Pesten, "üzleti ügyben", de már vágyom vissza és örülök, hogy találtam egy "fuvart", aki már ma este visszavisz (Zoli, aki tegnap lejött "Klárázni" és engem is felhozott ma reggel, sajnos még holnap is dolgozik, de utána repül hozzánk).

Rengeteg mindent kellene mesélnem, és fogalmazgatom is magamban a remek bejegyzés-témákat, de annyira nem, hogy otthagyjam a csajokat a nagymamá(k)ra és egy füstös internet-kávézóban töltsem az időmet. Majd, ha visszajöttünk végleg (néha sajnos-szerencsére fel kell jönnöm, mert készül valami, ami jó is lehet), akkor talán majd nekidurálom magam és ideragasztok pár pillanatot, ebbe a "virtuális" fénykép- és élményalbumunkba, de addig inkább megélem őket, mert olyan jó velük, a családdal.

5 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

:) Isten éltesse Klárát :) Volt eszünkben :) a minap :)
Igazán nem csalódunk bennetek, az időtöltésitek igen kellemesek :)
Puszi

kata írta...

Boldog névnapot Klára!

Vera írta...

Nagyon-nagyon boldog névnapot Klárának, kicsit utólag is! :)
ÉS érezzétek jól magatokat, együtt, minél többet, szuper, hogy van ilyen lehetőség, élményeket lehet leírni később is. Ha meg nem tudod leírni, akkor is ott marad az emlékeidben, és az a fontos. :)
Én is a minap említettem Janinak, hogy ha túléljük az építkezést, lesz autóm, akkor következő projektként vegyünk a Balaton közelében nyaralót... Képzelheted, milyen arcot vágott. :-D Persze ez egyelőre fel sem merül komoly szinten.

További szép nyaralást! És nagyon köszönöm a jó tanácsot Kingával kapcsolatban,egyszer bennem is felmerült a mamával-csere lehetősége, de most a te ötleted nyomán újabb lendületet vett az agyalás, miként tudnám kivitelezni.
Puszi,
Vera

Natimi írta...

Utólag is boldog névnapot Klára!!:))

Biztosan gyönyörű nap volt:)A tesók igen ötletesek és kedvesek:)Jól eshetett Klárának:)

Puszi,

Timi

u.i.majd képeket is tehetsz a névnapról:))

sedith írta...

Utólag is boldog névnapot kis fénylő, ragyogó Klárátoknak! :) Puszild meg helyettünk őt!

Ami pedig a bejegyzés végét illeti, én is ugyanígy vagyok vele. Még "tartozom" az utolsó nyaralós napokkal, a blogostárs-találkával, meg még ezzel-azzal, plusz most már az esküvővel is, de valahoyg nincs kedvem hozzá. És ez nem az a "nincskedvem", amit néha érzek ihlet híján, hanem inkább az, hoyg nem akarom másnak adni az emlékeket, a szép pillanatokat. És nem akarom hamar letudni őket. Minél később jegyzem le, annál tovább élvezhetem, annál hosszabban élhetem át őket. Úgy érzem.

Puszillak és nagyon várunk "vissza"!