Pages

2010. december 9., csütörtök

Sűrű

Ilyenkor, decemberben, igazán kidomborodik nagycsaládos létünk egyik fő eleme: a "sűrűség". A programok, a történések, az élet sűrűsége. Bármennyire is szeretném elkerülni a rohanást, egyszerűen nem megy. Nem megy, mert egy részről nem tudok (nem mintha akarnék) változtatni azon a tényen, hogy ki mikor született, más részről pedig az megint egy -szerencsére - természetes dolog, hogy mindenki szeretné szépen elbúcsúztatni az évet, ünnepelni a Karácsonyt.
Az eleje még "rendben" van: elsején született Zoli (5-én anyósom, Jutka!) és 6-án jön a Pirosruhás Nagyszakállú. De aztán!!!!
Így, most tényleg csak kivonatolva írnám le a már lezajlott és a még várható eseményeket, aztán, ha valahonnan összekaparok még egy kis energiát, akkor be is számolok néhányról, de legalább is fotókat (videót?) készítek és mutatok majd.
Tehát a múlt "hétvége":
Csütörtöktől indult a "nagyüzem", családi "angyalunk", Laci, jóvoltából, aki felmarkolta mind a négy ördögfiókánkat és elvitte őket a Disney on Ice-ra....
Pénteken egy másik jótét lélek gondoskodott két nagyobbik lányunk szórakozásáról: a lovasoktató, Dóri, élt azzal a Póni Klubja kapott lehetőséggel, hogy elvigye tanítványait a Lovas Világkupára. Zita és Emma tehát ott töltötték szinte a fél napot.
Szombaton (4-énél tartunk) Zolit ünnepeltük nagycsaládi körben, Csepelen, anyukája kedves vendéglátása közepette.
Végül, vasárnap, a hétvégét színházban zártuk, megnéztük hatosban a "Túl a Maszat-hegyen" című előadást.

És mi vár még ránk?
Holnap, azaz pénteken, közös mézeskalácssütést szerveztem Valiékkal, jó barátainkkal.
Szombaton Zitának sulija van, szegénynek, Emma megúszta (de azért mehet zongorára és teniszezni).
Vasárnap délelőtt Zitának zenekari főpróbája lesz. Délután pedig zsúrja.
Hétfőn este Zita zenekari előadása lesz kerületünk szépszínházában, az Erzsébetligetben.
Kedden délután Emma iskolai karácsonyi műsorát nézhetjük meg.
Szerdán az Ikrek néptánc-bemutatóját élvezhetjük.
Csütörtökön lesz Zita 11. születésnapja.
Pénteken délelőtt lesz az Ikrek óvodai karácsonyi műsora és közös családi szöszmötölése. Péntek délután pedig Zita osztálykarácsonya (még tisztázatlan számomra, hogy szülők is részt vesznek-e)
Szombat délelőtt Emma zongorás karácsonyi koncertjére megyünk, délután pedig Zita össziskolai karácsonyi koncertjére, amit egy templomban tartanak és ahol az ötödikesek (azaz Zitáék) betlehemeznek.
Vasárnap délután Zita családi ünneplését rendezzük.
Hétfőn, 20-án pedig laptopkonyhás évzáró eszem-iszom lesz nálunk....

Ja, és mindezekre négy napra már Karácsony. Közben persze dolgozni is kell ezerrel, hiszen még pár pillanat és indul a honlap. Meg azért a mindennapok is pörögnek, egyébként is, úgy, hogy Zolit kora reggel és késő este látjuk csak. Tanulás, ovi, edzés, különórák, háztartás, stb., persze alapfelszereltség....

Szóval.... Remélem, hogy nem csapnak majd teljesen össze a hullámok a fejem felett. Ha néha jobban ki tudom dugni a fejemet a habokból, akkor jövök....

5 megjegyzés:

khase írta...

Huuuu ezt meg olvasni is faraszto volt :D:D:D
Nem fogtok unatkozni a következö napokban (sem), az biztos :)
Mikor indul a honlapotok?

De abban biztos vagyok, hogy meg ebben a nagy rohanasban is lesz idötök egy kicsit megpihenni es lelekben szepen felkeszülni a karacsonyra!!

Szep 7veget Nektek!

Vera írta...

Csakt kitartást kívánok, sok erőt és hasonlókat! :-))

zsuzsmok írta...

Huha, ezt még olvasni is sok volt, nemhogy véghezvinni :)))
Nagyon szuper Anyuka vagy, hogy ezt így meg tudod szervezni!
Nekem csak két gyerek, egy férj és egy háztartás van de néha szalad minden:D

iméon írta...

Minden elismerésem a tiétek. :) Egyetértek az előttem szólókkal, biztosan sikerülni fog mindent a legnagyobb rendben levezényelni és békésen, meghitten átélni az ünnep minden percét. :)

Edit írta...

hinnye.... :-)