Pages

2010. december 10., péntek

Amíg....

Amíg Emma még mindig valami beszélő-ugató-sündörgő-berregő plüsscsodát kér Karácsonyra, nyugodt lehetek: még nem nőtt fel... Gyereklélekkel, gyerekes ajándékoknak fog örülni...

Amíg Zita kérdés és kérés nélkül közli velem a "rossz" híreket (pl. egy kevésbé jól sikerült felmérőről), addig nyugodt lehetek: teljes a bizalom közöttünk, nem érzi szükségét a titkolózásnak, "kozmetikázásnak".

Amíg az Ikrek úgy szórakoztatják magukat és minket, hogy vacsora után egy előadást improvizálnak Jézus születéséről, és amely előadás során nekem Mária szerepe jut egy pokróccal a fejemen és Klára valóban szinte "szent" Babijával a kezemben, Zoli pedig persze József lesz, ugyancsak egy pokróccal a fején, és ők pedig hol a három királyok (ketten... na és?), hol balerinák (mert hogy ez egy balett-előadás, Imola-balerina meglátása szerint), és amely előadás során annyit nevetünk, hogy potyognak a könnyeink, de azért közben az is átjön, hogy teljesen jól ismerik a történetet (noha, Klára kitartóan állítja, hogy Mária és József a későbbiekben elválnak...), szóval amíg ők így és mi is így, addig megnyugodhatok: nálunk a gyereklelkek repdesnek és rendben van minden (ellentétben a Klára-féle verzió Szent családjával...).

Amíg azt tudhatom, hogy a bekevert tészták már csak arra várnak, hogy szorgos kis kezek hada szép formákat szúrjanak ki belőlük és finom illat lepi majd el a házunkat, tele barátokkal, megnyugodhatok: bár küzdelmesebb volt ez az év az átlagnál, én még mindig nagyon szerencsés ember vagyok.

8 megjegyzés:

Lepkevár írta...

Ez nagyon szép volt.

Jó évetek lesz, meglásd. :) Hogy közhelyesen szóljak: mert megérdemlitek. :)

kikocs írta...

Igen!

panka írta...

Szilvi ezt nagyon jó volt olvasni! :-)))

Vera írta...

Nagyon tetszett!! :-))

iméon írta...

Amíg minden családtagod minden rezdülése, lépte, hangja, jelenléte egy-egy a világ összes kincsével felérő kis csoda számodra, addig jöhet bármilyen küzdelmes év, te a világ legboldogabb anyukája, felesége maradsz. :)
Kellemes ünnepi előkészületet nektek.

kata írta...

De szerettem ezt!

Este gondoltam rátok, mikor Veca kiesett, igazából a lányaid miatt sajnáltam oly nagyon.

Puszi,
Kata

Szitya írta...

Iméon!
Ez annyira kedves és szívből jövő volt, hogy megkönnyeztem!
Köszönöm!

Szitya írta...

Kata!
És azt képzeld el, hogy a két Nagylány ott volt, élőben! És a sors mókás fintoraként kinek a "VIP" meghívottjaként? Keresztes Ildikónak!!! (Az igazság az, hogy a baráti körhöz tartozik és Laci, Emma odaadó keresztapukája és Ildi igazán jó "haverja" kikönyörögte a jegyeket...)
Vecát nagyon sajnálom, de azt hiszem, csak ő mondhatja el magáról, hogy valami igazán maradandót "alkotott" a verseny során...