Pages

2010. december 25., szombat

Eat Pray Love - no meg a sorsolás

Szóval, kissé sűrűn sorsolunk... El is határoztam, hogy most majd egy nagyobb szünet jön... Mert ahogy írogatom a neveket (mert persze, hogy az előző sorsoláshoz írtakat három perccel az újabb sorsolás után találtam meg...), annyi mindenkinek szánnám a nyereményt! És a végén csak egy valakit örvendeztethetek meg...

Ezúttal úgy csináltuk, hogy mi, nők, öten, húztunk egy-egy nevet, majd Zoli, egyetlen férfi, kihúzta a nyertes nevét, aki nem más, mint Szabina. Aki még soha nem kommentelt, ha jól emlékszem. Így csak bízom benne, hogy most olvas és felfed magáról-magából valamit.... Megteheti ezt itt, kommentként, megadva az e-mail címét és/ vagy postai címét, vagy pedig, ha továbbra is a teljes diszkréciót választja, akkor az e-mail címemre írhat: balogh.ficsor@gmail.com ! Ha Szabina nem hallat magáról január elsejéig, akkor a "pótgyőztesé" lesz a szombathelyi éjszaka. A pótnyertest viszont ismerem, bloggoló és rendszeres kommentelő. Hogy többet ne áruljak el róla....

Egyébként pedig remek, pizsamás karácsonyunk volt-van (ami azt jelenti, hogy a négy Grácia a teljes 23-át, 24-e és 25-e nagy részét hálócuccban töltötte, társasozva, filmet nézve, játszva, önfeledten). Még olyan is megeshetett, hogy lányaim közé ülve, a kanapén kuporogva, pokróccal a lábamon, olvashattam a könyvemet! Fényes nappal! Lelkiismeret furdalás nélkül (vagy majdnem...)! Ez a könyv pedig az "Ízek, imák, szerelmek" című film regény-alapja. Nos, ebben olvastam ma reggel a következő sorokat:

"A jóga ama szándékra irányuló erőfeszítésünk, hogy személyesen is megtapasztaljuk az istenit, és hogy képesek legyünk ezt a tapasztalatot örökre megtartani. Hogy ezt elérd, önnön mestereddé kell válnod: nem rágódhatsz megállás nélkül a múltadon, mint ahogy nem aggódhatsz állandóan a jövőd miatt sem; figyelmedet az örökkévaló jelenre kell összpontosítanod, mert csak ebből az állapotból vagy képes kiegyensúlyozottan szemlélni önmagadat és a környezetedet. Csak ebben a nyugalmi állapotban érheted el azt, hogy a világ valódi természetes (és a te valódi természeted) feltáruljon előtted. Az igazi jógik, akik elérték ezt az egyensúlyt, az egész világot Isten kreatív energiájának megnyilvánulásaként látják, melyben minden mindennel egyenrangú: férfiak, nők, tarlórépa, poloska, korall - mind-mind Isten álruhás megjelenési formái. A jógik szerint az emberi élet egy különleges lehetőség, mert Istent csakis emberi formában, emberi elmével lehet felismerni. A tarlórépának, a poloskának, a korallnak esélye sincs arra, hogy ráébredjen, ki ő valójában. De nekünk legalább megvan rá a sanszunk.
Ahogy azt Szent Ágoston, meglehetősen jógiszerűen, írta: "Nincs más dolgunk hát ebben az életben, mint hogy a szív szemét újra kinyissuk s általa megpillantsuk Istent."

Három dolog jutott erről az eszembe. Az első, hogy az újévi fogadalmam részét fogja képezni, hogy ezentúl megpróbálok eljárni valami jóga-tanfolyamra. (Hátha pl. akkor nem vetemedek olyan keserű kirohanásokra, mint pár bejegyzéssel ezelőtt.) A második, hogy a kisbabák valószínűleg mind jógik, de Emma még most is az. A harmadik pedig az, hogy nem tudom milyen a tarlórépa.

Boldog Új Évet mindenkinek, ha addig nem találkoznánk!

9 megjegyzés:

sedith írta...

Gratulálok a nyertesnek!!!:)

Amit a Wikin tarlórépaként neveznek, nálunk egyszerűen repcének hívjuk. Tudtam én, hogy ismerem, csak nem ilyen néven!:)

Timi írta...

Gratula a nyertesnek!:)

Ezek nagyon magasztos gondolatoknak tűnhetnek,de aki kicsit is hisz nem csak a jóga,de a harmadik szem létében,tudja a csecsemők képesek a mi szemünknek láthatatlan dolgok után nyúlni és mosolyogni,akkor azt mondják látnak valakit.Ha megfigyeled gyermeked úgy,hogy Ő éppen nem érzékeli láthatod mire képesek,de csak akkor ha nyitott vagy.Nagyon szívmelengető látvány mikor számodra esetleg fizikailag nem látható élményekről mesél,akkor nem lebeszélni kell Őket,hanem hagyni,had élvezzék amíg látják és érzékelik a csodát!
Mert ha felnőnek nagyon hamar képesek elfelejteni ezt a csodát.:)))

iméon írta...

Gratulálok Szabinának. Nagy mázlista, első bejegyzésével rögtön sikerült is nyernie!!! :)
Nálunk is pizsis volt a karácsony nagy része. :) De ez pontosan így szép. :)

Szép napot. Noémi

krisz írta...

Ez az első alkalom, hogy egy blogot eddig titokban olvasgattam és most felvállalom, hogy itt vagyok. :) Pár hónapja lettem zugolvasód és teljesen rabul ejtett, ahogy írsz és főleg akikről írsz. Minden elismerésem a Tiéd, hogy négy gyönyörű Kislány mellett van időd ezt a fórumot is gondozni, ápolni. Gratulálok a Családodhoz, az egész Életedhez, és Kívánok a Neked 2011-ben is rengeteg örömet, jó egészséget és sok sikert mindenhez! :) Én továbbra is maradok néha kommentelő zugolvasód! :) Üdvözlettel: Kriszti

tollpihü írta...

kedves Szilvi,
tényleg én lennék??? :) rendszeres olvasódként szabinaként, kommentelőként tollpihünek jelenek meg. ha én vagyok nagyon-nagyon örülök. sőt nem is, inkább repkedek.... még soha sehol semikor sem nyertem..
ha nem én vagyok a szerencsés, akkor persze gratulálok Neki;)
és igen, szívesen fel is fedem magam; valaha blogoltam, mostanság energiám már csak az olvasásra terjed ki leginkább.
ha megerősítést kapok, biztos írok még és hálálkodok tovább ;)
szép estét Nektek!

Szitya írta...

Kedves Szabina-tollpihü
Igen, rolad van szo (bocsi, nem otthonrol irok, se ekezet, se felkialtojel...)
Ugyhogy varom a cimedet az e-mail cimedre
Örülök, hogy örülsz
Szilvi

khase írta...

Kedves Szitya, ma jutottam csak gephez es lattam, hogy irtal nekem. Köszönöm, jol esett, hogy ram is gondoltal, de sajnos a jezuskarol mar lekestem... viszont talan az uj evre is lehet majd kivanni valamit :))))

Örülök, hogy jo karacsonyotok volt, nagyon dögösek a parokas kepek, latszik, micsoda jo hangulatban teltek Nalatok az ünnepek!

Mar most elöre kivanok Nektek nagyon boldog, egeszsegben gazdag uj evet, azt, hogy minden kivansagotok teljesüljön es hogy mindig ilyen szep csalad maradjatok!!! Örülök, hogy megismerhettelek Teged/Benneteket - meg ha csak a neten keresztül is -, gazdagabb lettem ezaltal!!
Sok szeretettel! Khase

Maculi írta...

Szia Szilvi!
Nagyon boldog új esztendőt kívánok!
Álmaitok, vágyaitok váljanak valóra, minden szépet, és jót, boldogat, egészséget, bort, búzát, békességet!:)

A parókás képek szenzációsak! Jézuskás levél már elkészült, átküldöm.
Ízek, imák, szerelmek: egyik kedvenc könyvem.
Janis Joplin nálunk is járt karácsonykor:)
puszi, Macus

Szitya írta...

Timi!
Igen, én is olvastam-hallottam már ilyenekről!!!

Krisz!
Nagyon-de-nagyon jól esett, amit írtál!

Maculi!
Már meg sem lepődöm... Várom a levelet!

Puszi és B.ú.é.k. mindenkinek!