Pages

2011. március 28., hétfő

Gyereklányos fejtörő

De tényleg csak arról, hogy vajon direkt készítik a gyermek-nadrágokat, köztük a farmerokat is, úgy, hogy seperc alatt kilyukadjon a térdük?!? Vagy csak az én lányaimnak van valami extra-éles "Balogh-térde"?!?! Vagy kizárólag csak silány minőségű nadrágot sikerül beszerezni? (Miközben a többi ruhadarab egyáltalán nem rongálódik nálunk). Lassan már senkinek sincs olyan nacója, Zitát, Emmát, Klárát és Imolát is beleértve, amelyiken ne lenne egy varrás vagy egy, esetleg több, folt. Nem vagyok nagy varróművész, de nem ez a fő gond. Tündériek a Hello Kittys foltocskák, de minden nadrágon azért túlzás, nem?!? Jópofa a farmeranyaggal aláfoltozott farmer, de hogy egy se legyen, amiben a kissé konzervatívabb ízlésű zongora-tanárnőhöz elküldhessem a gyermeket?!
Oké, tudom a megoldást: ezentúl mindenki csak szoknyában jár!!! Az nem tud a térdén kilyukadni!

15 megjegyzés:

Agnes. írta...

:)
A szoknya jo otlet, de visszagondolom, hogy a fiamnak is minden nadragja a terden szakadt el csak, lyukadt ki, es egyebkent teljesen jo darabok maradtak.Fel kell talalni a terderositett nadragokat:)

Adrien írta...

Aztán majd jön egy bejegyzés a lyukas harisnyákról :)

Cilee írta...

Nem megoldás, akkor a harisnya lesz lyukas :-)

éva írta...

Jajj, de jó, hogy nem csak nekem van ilyen problémám a nagyfiammal. Bár már ő sem csúszó-mászó kisgyerek, az összes, hangsúlyozom, az összes nadrágjának a térde lukas vagy lukas lesz.
De legalább nem vagyunk egyedül. Hurrá. :)))

Edit írta...

egyetértek veled, szerintem gyárilag vékonyabb ott az anyag az összes gatyán... ez azért van, hogy minél hamarabb vegyél újat - máskülönben miből élnének meg a cégek??? :-((((
ez olyan, mint a műszaki cikkek... anyumék 10 éve vett automata mosógépe még mindig most, a mikró még mindig mikró... bezzeg mi 3,5 éve vettük, a mosógépnek rohad a teteje (felültöltős indesit), most vettünk rá új tetőt 18ezerért, a mikró még (kopp-kopp) működik, de a mosogatógép tönkrement - valahol kilukadhatott, mert folyamatosan víz ment az aljába a motortérbe, szóval ja... :-((

én most már azt csináltam, hogy vettem pár vasalható "foltot", és kapásból raktam a gatyára, de hosszútávon ez se megoldás... :-(

ha meg szoknya, akkor meg nem csak a harisnya lukad ki, hanem idővel csudaszép sebes lesz a térdük is.....-((

ha találsz megoldást, blogold ki légyszi :-))

Timi írta...

A szoknya jó ötlet,csak akkor a harisnya fog kilyukadni és azt nem tudod olyan ízlésesen megfoltozni,mint a nadrágokat!!!!
De kitartás talán előbb utóbb abba hagyják a térdelést és a térden csúszkálást.Az is elképzelhető,hogy nem is a lányokkal van a baj hanem a nadrággal és ez ellen nem tehetünk semmit.::)))))))))))))

Szitya írta...

Agnes!
De legalább a "nem-térdgyengített" nadrágokat kéne visszahozni.... :-)

Szitya írta...

Adrien, Cilee és Timi!
Hát ez az!!! Már nincsenek kúszó-mászó korban! Persze térdelnek, igen,hiszen játszanak, élnek-léteznek, de pl. én is velük, és nekem csak évek múltán adják meg magukat a farmerjaim, ha egyáltalán... Akkor?

Szitya írta...

Éva!
Néha már a felismerési is, hogy nem vagy egyedül, vigasztal egy kicsit... :-)

Eperke írta...

A szoknya jó dolog,ötlet...
De a harisnya is kilyukadhat:)

Szitya írta...

És hát, Edit, ezért hívjuk ezt fogyasztótársadalomnak... :-(

Szitya írta...

Ágnes, (és Agnes, Timi, Edit)ezt tudom.... De az legalább csinos. És még az is marad, hogy meg kell győznöm a hölgy-palántáimat a szoknyahordásról. Egyes esetekben lehet, hogy inkább minden este foltot varrok... :-)

iméon írta...

Nálunk is minden kilyukad a térdén. Az ovis udvari melegítő is, a farmer is. Sajna. No, meg a harisnya lábfeje is, megoldásként lábfej nélkülit vettünk télire, a zoknikat könnyebb és olcsóbb cserélni, mint a harisnyákat. :)

Andrea írta...

Szia!
Először is örülök,hogy rátaláltam a blogodra!Nagyon tetszik!:)
Visszatérve a nadrága ,nekem két lányom van a nagyobbik 6 éves és nincs egy folt nélküli nadrágja sem bár tudom,hogy ez nem vigasz.A kissebbikem 4 éves ő csak szoknyában hajlandó oviba járni és azt hiszem már az összes harisnyáját varrtam minimum 1 *
:)
De mindjárt itt a nyár!:)és lehet beszerezni a sok sok hello kittys ragtapaszt a térdekre :)

Szitya írta...

Gorane!
De jó, hogy idetévedtél!!! Gyere gyakran!
És hát, úgysem azért írtam ezt a bejegyzést, mert vigaszra vágytam, hanem inkább megerősítésre, hogy lehet valami a térdgyengített nadrágok elméletemben!
Üdv,
Szilvi