Pages

2011. március 10., csütörtök

Most elmesélem nektek....

Most elmesélem nektek, hogy milyen színes is az én életem, mostanság.

Elmesélem nektek, hogy például azért olyan színes az én életem, mert amikor a fürdőszobánkba lépek, azonnal egy csomó szép és különböző színű lufival találkozom. Hogy miért a fürdőszobában? Ennek teljesen racionális magyarázata van ám! Azért, mert Emmának zsúrja volt a hétvégén, és a zsúrra több lufit fújtunk fel, mint amennyit a "lufi-durrogtató" játékban elhasználtak a gyerekek. Jó, jó, de miért a fürdőszobában?! Azért, mert van a házunkban egy riasztórendszer, amit minden alkalommal beélesítek, amikor elhagyom a házat. Jó, jó, de miért a fürdőszobában? Pedig egyszerű! Mert a mi fürdőszobánkban nincs a riasztórendszernek "érzékelő szeme", mivel oda nem lehet kívülről bejutni. Jó, jó, de miért a fürdőszobában? Hát azért, mert a lufi, a meleg levegő hatására, mozgolódni kezd(het). Jó, jó, de miért a fürdőszobában? Hát azért, mert ha a lufi, a meleg levegő hatására, mozgolódni kezd, akkor bizony azt érzékeli a riasztórendszer és beriaszt a ház!!! Ezért aztán, indulás előtt végignézem a házat: vannak-e lufik másutt, mint a fürdőszobában, és ha igen, beterelgetem őket oda!!! És aztán, visszaérkezéskor nem mindig az az első dolgom, hogy kiebrudaljam a lufikat onnan. Így aztán, Zoli szerint, olyan a fürdőszobánk, mint ha valami show-műsor díszlete lenne. Na, hát ezért (is) színes az én életem (mostanság).

Aztán elmesélem azt is, hogy azért is olyan nagyon színes az én életem mostanság, mert tegnap forgattunk a laptopkonyhával. Méghozzá szendvicskrémeket. Rengeteg szendvicskrémet. Mint számomra is kiderült, kedvenc szakácsunk, OZ, egy időben ezzel kereste meg a kenyérrevalót. Mármint, hogy olyan kencéket készített és árult, amiket kenyérre lehet kenni. Sok-sok szendvicskrém receptet kidolgozott. Mi abból most tizennégyet készítettünk el. Volt közöttük rózsaszínes (lazacos), zöldes (fetás-tökmagolajos), barnás (gombás), sárgás (tojásos), narancssárgás-pirosas (debrecenis), stb. Ha nem is a szivárvány összes színében, de rengeteg (egészen pontosan 14...) színben pompáztak. Ja! És finomak is voltak. Na, ezért is színes az én életem.
No meg elmesélem azt is, hogy azért is színes az én életem mostanság, mert ezeket a szendvicskrémeket most kivételesen nem fogyasztotta el nyakló nélkül a stáb, hanem eltette mára, amikor is a mi kis vállalkozásunk megtette első lépéseit az országos ismertség felé, egy sajtótájékoztató által. Igen, a színes kis kencéinket feltálaltuk a média igen színes képviselői előtt és tettük mindezt a mi kis színes laptopkonyhás pólóinkban. Nos, hát ezért is színes az én életem.

Aztán elmesélem nektek azt is, hogy azért is színes nagyon az én életem mostanság, mert fenséges ízeket kóstolhattam ma is. Mégpedig, kezdtem rögtön Móni beígért és valóban káprázatos házi készítésű, eredeti francia recept alapján készült, croissant-jaival (a recept beszerzésében és fordításában némileg hozzájárultam, csak hogy elmondhassam: én is tettem valamit az ügy érdekében...). Móni kolléganőm is szerencsére, a mi kis színes csapatunkban, a laptopkonyhában, és volt olyan drága, hogy felzötykölődtette a lefagyasztott croissant-jait Keszthelyről, hogy nálunk, a laptopkonyha konyhájában, frissen kisüsse nekünk őket, még a sajtótájékoztató előtt.... Hát, nem csoda, hogy a sajtótájékoztató is ilyen sikeres lett!!! Móni croissant-jain kívül egy gasztronómiai csodával is találkozhatott az, aki tegnap vagy ma a Max Cityben található stúdiónkba tévedt.... Egy sonkamesterről és hihetetlen termékeiről van szó, de erről részletesen majd egy másik bejegyzésben. Hogy ezektől az íz-gyönyöröktől is színesebb lett az életem, az biztos.
És aztán még azt is elmesélem, hogy hazatérvén, négy édes-drága, sokszínű, különböző és lenyűgöző leánykámmal találkozhattam ismét, bő másfél nap szünet után, és hát.... ezért is színes az én életem, no!  

6 megjegyzés:

iri írta...

Hat azert eleg nehezen boldogultam a soook szintol, de koszonom a Croissant receptjet

khase írta...

Jooot nevettem a lufikon, elkepzeltem, ahogy terelgeted öket mindig a fürdöszoba fele :))))

A szendvicskremeket mar a FB-rol megcsodaltam, csorgott is a nyalam rendesen :)))

A szines polokban nagyon jol mutattok, olyan kis vidam a csapat!!

Es meg jön a tavasz is, meg több szint hozva ezzel a napokba :)))

szep 7veget Nektek, puszik! Orsi

Timi írta...

Biztos nagyon fergetegesre sikeredett a bemutatkozó,és remélem minél többen megismernek és szeretni fognak benneteket.Nekem nagyon bejön,csak azt sajnálom,hogy még nem volt időm az alkotásaimból fel tölteni 1,2 finomságot,de előbb utóbb talán sikerül.A lufikra ki térve lehet az érzékelőkön finomítani,vagy kisállatosra lecserélni és akkor nem kell a fürdőszobába terelgetni őket.(Lackó tud benne segíteni,ha érdekel)

krisztallit írta...

Kerestem a krémeket az oldalon, de nem találtam. Én vagyok a béna? Azért is érdekel, mert mindig tartok itthon valamilyen szendvicskrémet, újítanék. Amikor még nem volt háztartásom, mindig úgy képzeltem, hogy akkor leszek egyenesben és nevezem otthonnak a lakásomat, ha a hűtőben mindig lesz valami kence. Nem tudom, ez milyen vízió volt akkor, de bejött :-)

Szitya írta...

Kedves Krisztallit!
Ezeket a krémeket csak a múlt héten "forgattuk" le, még a vágószobában vannak (no nem azért, hogy lerövidítsük, hanem, mert három kamera veszi mindig). Még pár hét, amire ebből fent lehet valami! De rögtön szólok majd neked, jó?! Már többen is kérték, úgyhogy amint megoldható, teszem őket fel az oldalra! Egy kis türelmet kérek! Köszönöm!
Szilvi

KisMesterek írta...

Szia! Majd figyelem az oldalon! (Csak törte már a hasamat, nem türelmetlenkedni akartam :-))