Pages

2011. június 8., szerda

Hajas

Vagy pontosabban: "hajtalan",,,

A minap hajat mostam. Klára végigasszisztálta a hajam törölgetését, kifésülését és szárítását. Megdöbbenve tapasztalta azt, ami engem is elkeserít minden hajmosásnál, nevezetesen, hogy erősen hullik a hajam.
Csak ő, a maga lakonikus tudásszomjával, megkérdezte, a világ legtermészetesebben kíváncsi hangján:
"És Anya! Akkor te most kopasz leszel?"

Hát, nem szeretnék. Csak tudnám, hogy mitől jött ez most?! Vashiány, biztos, dehát rendszeresen szedek vasat. Lehet, hogy Apu régi-régi ötletét kellene megvalósítanom, és elrágcsálhatnék végre egy bicikliláncot?!

Nagyon szívesen fogadnék minden tippet azzal kapcsolatban, hogy mitől hullhat, de főleg arról, hogy mivel lehetne megállítani a hullást, illetve visszanöveszteni az eltávozott tömeget! Előre is köszönöm!  

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia Szilvi!

itt egy zugolvasód jelentkezik:-)nagyon szeretem ahogy írsz, és jó látni -így a családalapítás küszöbén-hogy milyen jól megbirkózol a nem kis kihívást jelentő mindennapokkal. Persze, négy ilyen csuda-lánnyal nem nehéz!
szóval a hajhullásról: nekem kamaszkoromban volt ilyen problémám, és kiderült h bőrgyógyászati oka volt. Nagyon fontos ilyenkor egy teljes vérkép mellett ellátogatni a nőgyógyászhoz, bőrgyógyászhoz és fogorvoshoz, ugyanis számos helyen lehet olyan kis góc, ami önmagában banális (pl egy rossz fog, egy pici ciszta), de komoly hajhullást okoz!
addig is ajánlom a sima gyógyszertári hajhullás elleni hajszeszt!
üdv
Fanni

MJ írta...

Biztosan úgy van, ahogy "Névtelen" írta.
Mellette hajas szakembert sem árt megkérdezni. Például a Hajas Lacit. Komolyan! Nem szóviccnek szántam!

Eperke írta...

Szia.

Amit én tudok,hogy nekem például tavasszal,ősszel mindig hullik,lehet vitaminhiány,ideg alapon,vagy bármi más oka is lehet,de legjobb szakemberhez fordulnod:-)

Dius írta...

... elsőre az ugrott be, csoda e, hogy ennyi mindenféle mellett, amit monstanában csinálsz/csináltál szó szerint is "kihullik a hajad?"
A vashiányra milyen vasat szedsz? Valami orvos által receptre felírtat, vagy "csak" valami amúgy is kaphatót? És az sem mindegy, hogy raktározza a vasat a szervezeted.
És valamiért most megint beugrott a kérdés, miszerint anno megcsináltad végül a gluténérzékenységi tesztet?
Amúgy a fodrászom arra esküszik, hogy hajmosás után étolajjal kell (kb. fél deci) bekenni, hagyni öt percet, majd újra megmosni.
Vagy esetleg kipróbálhatsz valami hajvitamint is. :)
(ennyi elég is az okoskodásomból)
Puszi.
Dius

Cilee írta...

SZia!
Az enyém is baromira hullik, és azt a tanácsot kaptam, hogy szedjek cinket, mert az nagyon jót tesz neki. Valami Biocink (?) tablettát mutatott a patikus, egy havi adag 1500 Ft kb. szóval nem vészes.
Persze rám vall, hogy nem vettem meg, hanem majd... azóta is hullik a hajam...
Puszi!
Ildikó

Szitya írta...

Sziasztok!
Anyukám éppen ma (a bejegyzés megírása után) nyomott a kezembe egy doboz Revalidot...
Kedves Fanni!
Lehet, hogy góc, de pl. egy komplett CT-n voltam a múlt héten a fogorvosi műtét-sorozatom folytatása miatt, és ott nem tűnt fel neki semmilyen góc... Amúgy örülök, hogy előbújtál egy picit a "zugodból"!
MJ!Hajas Laci?! Mert ő nem csak nyírja?!
Ági!
Igen, az évszakváltást én is meg szoktam érezni, de ez most jóval durvább!
Dius!
A vashiányra orvos által felírt készítményt szedek... A gluténérzékenységi tesztről nem sokat tudok. persze, most utánaolvastam a gluténérzékenységnek, úgyhogy akár az is lehet ("szuper" lenne...), de nem tudom, hogy kitől és mire fel kérjem egy ilyen teszt elvégzését.
Ildi!
Most akkor már "megeszem" ezt a Revalidot, aztán ha az nem vált be, kipróbálom a Cinket!
Köszönöm mindenkinek!!!!

Maculi írta...

Szerintem csináltass egy teljes vérképet, olyat, ahol hormonokat is néznek. Millió oka lehet a hajhullásnak, a stressztől kezdve a vashiányig, bármi okozhatja. Tövestül jön ki, vagy csak letörik a hajszál?
Jó a bánfi hajszesz, vagy lehet kapni gingseng hajcseppet. Most egy ismerős miatt beleástam magam a témába, ő valami speciális gyógynövényes hajpakolást csinált, ha gondolod megkérdezem tőle, hogy bevált e, meg persze az összetevőket is.
Amennyire lehet, kerüld a hajszárító használatát. Mondjuk én könnyen beszélek a 4cm-es hajammal:)
puszi, Macu

Agnes. írta...

Szia Szilvi!

Nem vagyok hajszakember, de azt tudom a hajnak osszel es tavasszal van ilyen szakasza, amikor hullik.JO, bizonyara tenyezo a mennyiseg,egeszseges korulmenyek kozott ennek vissza kell noni.Ha csak hullik, de a tomege nem kevesebb, es nem veszes a mennyiseg, akkor semmi bajod, de egy ellenorzes persze soha nem art.Csak probaltam azt hangsulyozni, hogy ne attol hulljon, hogy stresszeled magad, mert hullik! es nem poenkodom, a haj egy no koronaja!

megjegyzem a sargadinnye nagyon jo a hajnak, a rendes fogyasztasa, kifenyesul tole, es erosodik, valami van a dinnyeben, ami a hajnak kedvez.


puszi, szia!

Maculi írta...

Eszembe jutott még valami.
Apudnak a biciklilánc, Mamimnak az élesztő, nekem az almaecet a vesszőparipám.
Anyum mind a mai napig megeszi a napi élesztőadagját, és hogy ettől, vagy genetikailag, de rettentő sok haja van. Szerintem mindkettő, mert az élesztő tele van B vitaminnal.
Ezt érdemes átolvasni:http://www.hairwellness.hu/az-egeszseges-eletmod-es-a-haj/a-haj-szamara-nelkulozhetetlen-vitaminok.html?Itemid=203

Valér írta...

Szia Szilvi!

Nekem az egyik barátnőm azt mondta, hogy a Revalid nemcsak a hajnövekedést serkentette nála, hanem a szőrnövekedést is. Most lehet tesztelni igaza volt-e?
Ezt nem elrettentésként írtam.

Pusz,

Vali

Lepkevár írta...

Nekem is rettentően hullott/hullik, majd néztek egy teljes vérképet, és kiderült, hogy ez biza vashiány... Ha nálad nem is ez a gond, lehet, hogy egy vérvételt megér. (Az is lehet, hogy csak egy "sima" tavaszi hajfrissülés, de nem árt utánajárni.)

Szitya írta...

Maculi!
Köszi a linket! És tényleg! Az élesztőt én is hallottam, valamikor nagyon régen! Kipróbálom!!! Meleg van, elleszek hajszárító nélkül...
A természetes hajváltáson ez túllép, az tuti. Gyakorlatilag folyamatosan "potyognak" a hajszálaim, már a főzésnél is folyton lesnem kell,nehogy az ételbe is menjen (mondjuk, összefogom a hajamat arra, de akkor is...)
Vali! Hát, majd elmondom... :-) (De figyelhetsz is engem... :-) )
Lepkevár!
A gond csak az, hogy most pont szedek vasat, tehát a vérkép csalóka lehet. Ha vége a kúrának, utána kb. egy hónap múlva érdemes.
Ágnes!
Imádom a sárgadinnyét, ezen ne múljon!!!
Köszi mindenkinek!
Majd beszámolok a fejleményekről, ígérem!

Dius írta...

Szilvi, egész egyszerű a teszt elvégzése. Bemész a gyógyszertárba, megveszed, megcsinálod. Addig, amíg ez a teszt nem pozitív senki, sehol nem küld el ilyen vizsgálatra. :( Ha ne adj isten pozitív, akkor kell gasztroenterológusnál jelentkezni, aki nekilát a további vizsgálatoknak.
De ne legyen szükség a továbblépésre.
Ja, és még eszembe jutott tegnap este (csak az őrült fejfájástól nem láttam már kettőig sem), hogy a vas mellé szedsz c-vitamint? Mert az kell a felszívódása miatt.

Szitya írta...

Köszi, Dius!
És igen, megy hozzá C-vitamin!

ingyom bingyom írta...

C vitamin, és valóban az élesztő is jó!
Citromlevet (igazit) dörzsölj a hajadba hajmosás után, körömre is nagyon jó, megerősíti!
Egyébként meg mi van a hajfestékkel? Használsz? Nem esetleg?

Puszi!

Ákombákom és Réka írta...

Nem lehet valami gyulladás? Fog, nőgyógyászat? Nekem szülés után a MERTZ jött be.
üdv Krisz