Pages

2013. január 20., vasárnap

És ez is Klári....

"általános tantestületi dicséretben részesül" Azaz: minden tantárgyból, kivétel nélkül, dicséretes ötös. (ilyet mi még nem láttunk közelről... :-) )

És azt kell, hogy mondjam még ezzel kapcsolatban, hogy Imola dicsekedett el először Klára ilyen teljesítményével, míg Klári volt az, aki azt mondta, hogy Imónál viszont azt emelte ki (szóban) a tanító néni, hogy milyen jó hatással van a közösségre.
Tipikus Klára az is, hogy még ilyen "aláhúzós", szöveges értékelés van, és a sok-sok csupaötös ellenére, van két hely, ahol nem a legeslegjobbat húzták alá. Mert ugyan gyöngybetűkkel ír, azt írták, hogy az írástempója megfelelő, nem pedig gyors - no, itt hőbörgött először, hogy most vagy szépen ír vagy gyorsan... Aztán a környezetismeretnél van még az, hogy a tájékozottsága korának megfelelő, és nem pedig átlagon felüli. Ezen is fennakadt, mert szerinte ő igenis többet tud, mint az átlag, pl. a csillagokról.... Titokban megmosolyogtuk a felháborodását, de azért ez is hozzátartozik az ő túlzottan maximalista hozzáállásához, ami már egészen sok ráncot rajzolt a szemünk köré....

Amúgy, a bizikről általánosságban.... Úgy látjuk, hogy Zita nagyjából tartja a szintet, csupán csak az történt, hogy a félévi értékelésnél a feles jegyeknél lefelé kerekítettek (4,5-nél 4-re), de az évvégén már valószínűleg ötös lenne/lesz. Emma sokat rontott - ettől tartottam, őt eléggé megviseli az én "életmódváltásom" és az abból fakadó időszűke. De nála mindig februártól áll be a fellendülés, így ezek a rontások még javíthatóak. Ha meg nem, akkor sem dől össze a világ. A négyes is jó jegy, abszolúte! Imóci is rontott, de ez csupán annyit jelent, hogy a színkitűnőről most lett két négyese. Nagy ég! A helyesírásán simán lehet egy kis gyakorlással javítani. A szövegértés keményebb dió lesz, de messze nem reménytelen. És megint... Kit érdekel egy-két négyes?!

Szóval, a félévi bizonyítványok azt mutatják, hogy jófej kislányaink vannak!!!! 

(És a következő bejegyzések most egy kicsit nem Kláráról szólnak majd - de visszatérünk a témára.)

5 megjegyzés:

Catty írta...

Szia Szilvi,
Gratulálok Klárinak :) meg persze a többieknek is. Annyira jó, hogy a négyesekről hasonlóan gondolkodunk...
puszi
Márti

MJ írta...

Igazán gratulálok! Elismerésre méltó teljesítmény, teljesítmények. :)

MJ írta...

Igazán gratulálok! Elismerésre méltó teljesítmény, teljesítmények. :)

Juli írta...

Beneveztelek a Blogversenyre! :)

Szitya írta...

Köszönjük a gartulációkat, és köszi, Juli, a nevezért! Akkor kicsit megszellőztetem facebokk-on! Nagyon jól esett!