Pages

2013. május 29., szerda

Miért van az.... ?

Miért van az, hogy az egyik túl nagyszájú, nem bír csöndben maradni és a véleményét megtartani, még tanórán sem, a másik pedig kérdezni is alig mer, félénk, és beszéd helyett inkább csak mosolyog?!

Miért van az, hogy az egyik szárnyakat kap az évvégi (tanulási) hajrában, a másik teljesen leblokkol, begörcsöl és már azt sem tudja, amit eddig tudott?

Miért van az, hogy az egyik nyugodtan ül a zongorához, és szinte nemtörődöm módon tökéletesen elklimpírozza azt, amit kell, a másik meg még a legkedvesebb darabjába is belegabalyodik?!

Miért van az, hogy az egyikre már azért kell rászólni, hogy biztos, hogy akar-e még harmadjára is szedni magának egy púpozott tányérni tésztát, a másik pedig egy fél adagot sem fogyaszt el, azt is úgy, hogy már jéggé dermedt az étel, mire befejezettnek nyilvánítja az étkezését?!

Miért van az, hogy az egyik egy szelet kenyeret sem tud rendesen megkenni vajjal, a másik meg már szinte egy komplett ebédet össze tudna dobni?!

Miért van az, hogy az egyik mindig túl korán készül el, a másik meg állandóan késik?!

Miért van az, hogy az egyik csak a házi kalácsot szereti, a másik meg csak a gyári ischlert?!

Miért van az, hogy az egyik folyton sír, a másik meg folyton piszkálódik?!

Miért van az, hogy az egyik alig alszik és bírja, a másik pedig sehogy sem tudja kipihenni magát?

Miért van az, hogy az egyik nem tud úgy lefeküdni, hogy meg ne tanult volna mindent, a másikat meg az sem zavarja, hogy nem is tudja, hogy miből ír másnap dolgozatot?!

Miért van az, hogy az egyik még a többiek után is elrámol inkább, csak ne legyen rumli, a másik pedig rezzenéstelen arccal tör utat az ágyáig az azt körülvevő ruha-, könyv- és barbiebaba-kupacok között?

Miért van az, hogy az egyik folyton segítene, a másik pedig inkább érvelni kezd arról, hogy miért NEM ő fog megteríteni?!

Miért van az, hogy az egyik mindig szekálja a másikat, a másik meg rögtön üt? A harmadik pedig nyávog, a negyedik meg hisztizik? És miért van az, hogy ezt nem osztják be, hanem gyakran egyszerre művelik? És miért gondolják utána, hogy mi "nem vagyunk elég lazák"?!

Miért van az, hogy az egyik arccal a falnak, a másik kitekeredve, a harmadik összegömbölyödve, a negyedik szinte vigyázzban alszik?!

15 megjegyzés:

kovtama írta...

Mert mindenkinek más az ujjlenyomata. És ezért senki sem egyforma.:)

zsuzsi írta...

Kulsore sem hasonlitanak...

Edit írta...

bocsi, tudom, hogy nem úgy gondoltad, de erre nem lehet mást írni, mint :
hihi :-))
megmosolyogtatott a mai sz@r nap után :-)

kata írta...

Miért van az, hogy én is ezt kérdezem?

Andrea írta...

Ha megtudod miért?nekem is mond meg kérlek! :)
Mintha rólunk írtál volna....

boriska írta...

Csak azért, hogy ne unatkozzatok. Ennyi :D

Szitya írta...

Persze, ezek költői kérdések... :-)
Nyilván azért, hogy négyfélét szerethessünk négyféleképpen, ámde egyformán mégis!!! :-)

martine írta...

Mert a változatosság gyönyörködtet :) és tényleg!

khase írta...

Mert EGYÉNISÉGEK :)))))))

Névtelen írta...

Mert mindenki a maga kis saját egyénisége :) És pont ezért egyediek és nagyon szeretni valóak :)

Bartush írta...

Általánosban volt egy fiú ikerpár osztálytársam, vagyis voltak, mert mindkettő odajárt hozzánk. Az egyik szőke gebe volt, a másik barna husi. A szőke gonosz alattomos kis disznó volt, a barna meg egy kis naiv hülye. Sajnos mind a kettő börtönben van jelenleg is.

A te lányaid meg külön-külön kis karakterek, szépen fejlődnek azért, mind a kettő másért szeretetre méltó. Gondolj bele milyen unalmas is lenne, ha mindkettő szépen enne, elpakolna maga után. Így meg zajlik az élet.

Szitya írta...

Jaj, Bartush! A hozzászólásodat első fele kifejezetten megijesztett. Azt hittem párhuzamot akarsz vonni, vagy megrémiszteni... :-)
Egyébként "az egyik meg a másik" nem feltétlenül az ikrekre vonatkozott: hol egyikre, hol másikra a négyből!

Erika írta...

Mert ahogy írod, olyanok, mint a szivárvány színei....:)

a mesélő írta...

Ó de örülök, hogy olvashattam ilyet is tőled:) Eddig az jött le, hogy mind olyan kis rendesek és nem veszekedősek. de így már pont jó:) Igazi gyerekek ők is!

Szitya írta...

Kedves Mesélő!!!
Az jött le, hogy nem veszekedősek?!?! (meg rendesek?!) Te jó ég!!!! Jobban fogok ezentúl figyelni!!! Igaz, hogy igyekszem csak a szépre emlékezni, na de ilyen tévhiteket azért nem akartam elhinteni!!! :-)