Pages

2008. december 8., hétfő

A hét képekben - Mikulás és mézeskalács

Vártuk, hát persze, hogy vártuk a Mikulást! Levélben rögzítettük az egész szerény kívánságlistát(szülői noszogatásra, az tény! - "szegény Mikulás, nem tud sokat cipelni!"). A kívánságlistákon csak egy meglepő dolog szerepelt: Emma, taktikusan, kért virgácsot.....

Péntek este már tetőfokra hágott a hangulat és négy leánykám szorgosan fényesítette csizmácskáját.....

Zita már éjjel (éjfélkor) felébredt és örömmel tapasztalta, hogy már arra járt a piros ruhás, de... nehezen aludt vissza. Így mi, csak hajnali kettőkor tudtunk nyugovóra térni - és reggel fél hétkor már újra Zita hangjára ébredhettünk.... Nem voltunk túl frissek, de azért a lányok lelkesedése (no meg az a tény, hogy a többiek később, frissebben ébredtek) végül átragadt ránk és vidáman vizsgálgattuk az új szerzeményeket (könyvek, diák, főként).

Zita még "dobott" egy Mikulás-kupát, úszásból, de az eredményhirdetésen már nem tudott ott lenni (pedig lehet, hogy dobogós lett...), mert közben a fuvola-hangversenyre készülve (ugye mondtam, hogy sok fellépése lesz!), zongorás próbára kellett átsietnie a zeneiskolába.... Szombat délután még Emma "zsúrozott" egyet, de onnan hamarabb elhoztuk, mert mentünk Solymárra, unokanővéremékhez, ahol remek kis estét töltöttünk.

Tegnap, vasárnap, egy kellemes délelőtti séta után, szüleimhez mentünk ebédelni, majd beültünk a Holdvilág Színház bérletes előadásunkra (apropó! azt nem is mondtam még, hogy múlt szombaton meg a Süsüt láttuk hatosban a József Attila Színházban...).

És mikor hazajöttünk... Mézeskalácsot sütöttünk! Még reggel bekevertem a tésztát, így már "csak" a sütés maradt hátra.... Alig pár órás művelet, ha az utána szükséges takarítást is hozzáveszem... A dolgok a megszokott forgatókönyv szerint alakultak: az elején mindenki lelkes, majd tésztás és lisztes volt, majd szép lassan kiszálltak a csajok a buliból (és mentek átöltözni, mert mindenük ragacsos lett) és a végén csak Emma és én maradtunk.... Ettől még pompás volt, gyönyörűségek születtek és fenséges illat lepte el a házat....

0 megjegyzés: