Pages

2010. február 19., péntek

Betty Mama

Anyukámnak ma van a születésnapja. A... 25. Lélekben, tuti. Néha úgy érzem, hogy ő a fiatalabb. Lendületes, határozott, szép és mindig ápolt, igényes és csinos. Sőt, sportos is! Hetente egyszer úszni jár, kétszer rendes tornára, kétszer pedig gyógytornára (nos, az nem a kora miatt van, hanem hát egy éve már, hogy magára borította a ruhásszekrényt Párizs egyik szállodájában... azt egy húszéves sem bírná jobban...). Minden héten meglátogatja a fodrászt. Rendszeresen járnak Apuval színházba, komolyzenei koncertekre. Olyannyira, hogy erre a születésnapjára azt az ajándékot kapta nem kevésbé fiatalos és lendületes Apukámtól, hogy eltöltöttek két napot Bécsben, amit egy opera-előadás köré szerveztek: José Cura (Anyu kedvenc operaénekese) szerepelt a Toscában....

A teljes, családi ünneplést vasárnapra tervezzük. Ma csak egy nagy csokor tulipánnal köszöntöttem őt. No meg azzal, hogy megkérdeztem, van-e kedve bábszínházba jönni Klárával, Imóval és velem? És volt kedve!!! Apu viccelődött is: ő Toscára viszi Anyut, "te meg elviszed a kis Bettykét a Bábszínházba... Mit néztek meg? A Csizmás Kandúrt? Ó, annak biztos örülni fog!!!"

Az úgy volt, hogy néha nagy szükségét érzem, hogy kiragadjam a két "Kicsit" a hétköznapi rohanásból, sodródásból, és csak velük, csak nekik való programot csináljak. Ezen a héten is kezdtem észlelni azokat a jeleket, amiket főleg Klára tud produkálni. Hogy nagyobb és koncentráltabb anyai odafigyelésre van szüksége. Nem csoda hát, hogy majd kibújtak a bőrükből, amikor mondtam nekik, hogy pénteken "kiveszem őket az oviból" és műsorra megyünk. Amikor először kérdeztem a hét folyamán Anyut, hogy van-e kedve csatlakozni, akkor még lett volna valami más elfoglaltsága, így nemet mondott. De aztán tegnap, tapasztalva a Kicsik lelkesedését a külön-program miatt, már azt kérdezte, hogy késő-e már mást válaszolni? Állítólag lemondtták az elfoglaltságot.... Persze, hogy nem volt késő, hiszen legfeljebb vettünk volna egy "ölbe-vevős" jegyet. De aztán volt még rendes jegy is. Így esett, hogy ma délelőtt, négyesben, a szülinapos Mama, a két "szabadnapos" unoka és egy boldog anyuka, megnéztük a Csizmás Kandúrt.

Utána még a Mc Donald's-ban is voltunk (igen ritka esemény a családban), mert ha lúd, legyen kövér! (bár ebből már Anyu nem kért...)

Boldog Születésnapot, Anyukám!

2 megjegyzés:

JuditAu írta...

Isten éltesse Anyukádat!

(nagyon hasonlítasz rá!) :)

Vivien írta...

Most láttam, h valamiért kimaradt nekem két bejegyzésed. :(

Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok Anyukádnak! Kívánom, hogy még sokáig őrizze meg ezt a fiatalos lendületét!

Vivien