Pages

2010. december 23., csütörtök

Az a bizonyos levél

... mármint a Jézuskának, aminek megírására Dius és Lepkevár is felkért. Gondolkodtam. Íme az"eredmény":

Kedves Jézuska!

Ne haragudj, de tegezni foglak, valahogy egy megértő barátként tekintenék Rád, ha láthatnálak.

Szóval, nem lesz sok kérésem, ígérem. Az első egészségügyi lenne. Szóval, ha lehet, széles körben is tekinthető családomat ezentúl se sújtsad komolyabb nyavalyákkal, mint ahogy azt idén tetted. Bónuszként esetleg nekem is juthatna kevesebb (és semmiképpen se súlyosabb, ha lehet és ha a mennyiségen nincs mód csökkenteni...).

Aztán itt lenne ez a kardinális kérdés az idővel. Mármint abból kérnék többet. Több időt Zolival. Több időt Zolinak itthon. Több hasznos időt a gyerkőcökkel mindkettőnknek. Időt arra, hogy mindig mindenhová odaérjünk, pontosan és észveszejtő rohanás nélkül. Lehetne? Légyszi, légyszi, légyszi!!!!

Végül, amire még iszonyat nagy szükségem lenne, az némi türelem. Csak egy kicsit több, mint ami most a rendelkezésemre áll.

A világbékét Rád bízom.

Ráadásként lenne még két apróság, de tényleg csak ha belefér....
Az egyik az lenne, hogy megkérnélek arra, hogy szereld már ki azt a szenzort a gyerekekből, ami rögtön jelez náluk, amikor belopakodok a fürdőszobába (akár mosakodási, akár más célból) és azonnal arra készteti őket, hogy odarohanjanak ama fürdő ajtajához (legalább ketten) és ott visítozva veszekedjenek, netán rugdosni kezdjék az ajtót. Ugyanez a szenzor jelez náluk akkor is, amikor lehuppanok a számítógép elé. Ilyenkor egy azonnali közlésvágy fogja el őket, meggátolva ezzel bármilyen dolgozási vagy blogolási tevékenységet. A szenzor nélkül én is kisimultabb lennék talán....

A másik apróság pedig.... Tehát, ha megcsöngetnél valami lelkiismereti vészharangot annál az illetőnél, aki miatt ilyen szorult anyagi helyzetbe kerültünk az év során és aki miatt Zoli nem mondhatja azt, hogy nem megy dolgozni december 23-án estig és 24-én is akár. Mindezt azért, mert ez az illető rezzenéstelen arccal NEM fizet egy ide le sem írható összeget, amiről még ő maga is elismeri, hogy Zoliék cégének teljesen törvényes (és már leáfázott) jussa. Nem is kell, hogy azt intézd el, hogy végre megmozduljon. Csak annyit, hogy legyen olyan rossz érzése, amilyen rossz pillanatokat, órákat, napokat, heteket és hónapokat szerzett nekünk. 

Nos, remélem, nem kértem pofátlanul. A két ráadást tényleg csak akkor, ha belefér neked. Tudom, hogy sok a dolgod és nagy a rumli a Világban, így én bármit megértek. Ha egy sem jönne össze, az sem zavarna, már megszoktam így, ezzel az alapfelszereltséggel. Így is szeretlek ám nagyon! Már csak azért is, mert már előre tudom, hogy mekkora örömet szerzel majd holnap a gyerekeimnek!
Üdvözlettel,
egy csodálód  
Elvileg tovább kéne adnom ezt a játékot. De nem hiszem, hogy bárkinek még lesz erre ideje. Ezért csak "elvileg" nevezem meg őket. és ha valakinek van kedve újévi listát készíteni, tegye meg bátran! Tehát: Judit, Vera, Khase,Vivi, Vali, Timi és.. hát ő kiszállt mostanság, de sosem lehet tudni: Kata. Két "külsősre" is kíváncsi lennék ám: Macus és Lázár Betti!

Áldott, békés és boldog karácsonyt mindenkinek!!!!

10 megjegyzés:

Dius írta...

Szilvi, kívánom, hogy még a bónuszok is teljesüljenek. Legalább a szenzoros (az egyszerűbbnek tűnik).
De a legfőbb kívánságom Neked/Nektek, hogy maradjon meg mindig ez a fajta békesség és szeretet a családotokban, ami most is van. Az az ember pedig, aki ilyen helyzetbe képes juttatni másokat, kívánom, hogy hamar kerüljön át a "ló másik oldalára". :)
Boldog, Békés és Szeretetteljes Ünnepet kívánok Nektek.
(és köszönöm, hogy az idő rövidsége ellenére is megírtad)

panka írta...

Boldog karácsonyt kívánok nektek, teljesülő kívánságokkal és sok nevetéssel!

Vivien írta...

Szia Szilvi, köszönöm a játékot, ha lehet, én inkább az Újévi Kismalachoz írnék, mert a Jézuskához már nem ér oda a sok-sok kérésem, kívánságom! :)

Nagyon boldog karácsonyt kívánok Nektek sok szeretettel, és bár csekély vígasz, de Gáborékat se fizetik ki sose időben, sőt...! :( Azért nem éhezünk, legalábbis addig nem, amíg lehet a nagyszülőkre "támaszkodni". :)

Sok puszi, és ígérem, jövök a játékkal, de csak pár nap múlva. :)

Vivien és kis családja

Névtelen írta...

Szia!
Meg lettem szólítva, úgyhogy leírom én is a kérésemet, ami nagyon egyszerű:) Szeretném kérni az odafent lévő lélektől (nekem van egy személyes lelkem), hogy vigyázzon ránk jövőre is és egy egészséges kisbabával ajándékozzon meg áprilisban.
A családomnak, barátaimnak sok egészséget, szeretet és mindent kívánok, ami őket boldoggá teszi!
Illetve magamnak kívánok még sok finom ételt, mert mostanában haspók vagyok:))
Köszönöm szépen!
Betty

JuditAu írta...

Szilvi drága! Én nem kérek semmit a Jézuskától, mert már mindent megkaptam, amire igazán szükségem lehet! A többi meg majd jön, ha itt az ideje... :)

Annak a nőnek meg ne kívánj rosszat, hidd el, anélkül is megkapja amit érdemel! És attól neked semmivel nem lesz jobb, ha neki is szar... remélem kifizeti a pénzeteket, és Zolidnak nem kell agyondolgoznia magát jövőre!

Szitya írta...

Judit!
Nem, nem kívánok rosszat. Csak annyit, hogy felmérje, hogy milyen rosszat tett. Az meg csak jobbá teheti! Sajnálom, ha nem ez jött le! Eszem ágában sem volt rosszat kérni a Jézuskától!
Puszillak,
Szilvi

Szitya írta...

Judit!
Még valami. Nem a pénzen van a hangsúly, nehogy valaki leanyagiasozzon! Mert azt megoldottuk másként, nincsenek megélhetési problémáink. Hanem azon, hogy az eddig életvidám, sportos és mosolygós férjem hihetetlen változáson ment és megy keresztül, emiatt... Rosszkedvű, ideges, lehangolt, borúlátó, nem mozog (mert sem kedve, sem ideje) és SOHA nem tud velünk lenni (akkor sem, amikor itthon van, mert akkor a dolgozószobában görnyed). Nincsenek programjai: sem önálló, sportos, sem mi kettesben, sem családi (az évvégi iskolai-óvodai-zeneiskolai ünnepségek feléről lemaradt). Na, innen a keserűség. És ezt a lavinát ez a nemtörődöm személy indította el. Szerencsére nem csak ő tudja megállítani. Csak nem tudom, hogy időben leszünk-e még pl. Zoli egészségügyi tekintetében....
Na, ez a lényeg.
Puszi,
Szilvi

Timi írta...

Szilvi ne aggódj nem jött le,hogy aki átvert és ELVETTE EZ MIATT A GYERMEKEIDTŐL ÉS TŐLED A ZOLIT EZEN A 2 KÉT NAPON,hogy rosszat akarnál neki.Rólad aki igazán ismer,ezt nem is feltételezi,hiszen TE VAGY(direkt nagybetűvel)az az ember aki mindenkiről csak pozitívan gondolkozik.De ha megbántanak akkor ANYATIGRISKÉNT véded a családodat és szeretteidet.A jézuska nagyon remélem teljesíti mindenki vágyát,álmát,kívánságát.A gyerekek nem csak nálad vannak szenzorozva nálunk is ez a helyzet,tehát ha lehet küld át,hozzánk is,hogy ki kapcsolja ezt az érzéket.Millió puszi és BÉKÉS BOLDOG RAGYOGÓ ARCÚ GYERMEKKACAGÁSTÓL HANGOS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!:))

Szitya írta...

Timi!
Ez annyira jól esett, el sem tudom mondani! Puszi!
Betty!
Azt hiszem, hogy arra a "lélekre" eddig sem lehetett panasz!!! (Attól eltekintve, hogy kicsit túl korán lett lélek....)
Puszi oda is!

Szilvi

Valér írta...

Szia Szilvi!

Én inkább a Malackához írok, aki az újévi kivánságokat teljesíti. Írhatnék a kéményseprőhöz is, de ma a Kaiser's-ben inkább a malackákra csodálkoztam rá, és remélem azért sokkal többen vannak elő állapotban, mint a hűtőpultban citrommal a szájukban.
Szóval azt kívánom, hogy a jövőben bizonyos mondatokat ne kelljen használnom. Leginkább a HOL VAN? kezdetűeket. Leginkább 2 dolgot keresek, elsőként a mobilomat, mert azt sosem találom, így a városi telefonra nálunk leginkább azért van szükség, hogy felhívjam magamat, és megkeressem, hol rejthettem el. A másik a kocsikulcsom. Valahogy az is mindig megbújik valahol, még jó, hogy van kettő. A következő mondat, amit nagyon szeretnék, ha elfelejthetnék a gyermekeimhez szól: HOL A PAPUCSOD?, és reggelenként, mikor ők kérdeznek vissza, hogy HOL A CIPŐM? SAPKÁM? SÁLAM? pedig csak egy aranyos angyalka a helyére tette.
Amúgy túl sok igényem nincsen, az idei jézuska, és az előtte megtarott 40. születésnapom bőségesen meglepett sok mindennel. Azért ezzel kapcsolatban még kérnék talán annyit, hogy anyósoméktól kapott születésnapi utam, mely az Aeroviva csődje miatt meghiusult, kerüljön kárpótlásra, és így azért mégis elutazhassunk arra a gyönyörű helyre, amit képen már láthattam, és újra sokat fényképezhessek.

Hát ennyit röviden,

Puszi

Vali