Pages

2010. december 22., szerda

Karácsonyi ajándék

Körülnéztem a blogokban ma, mikor szusszantam egyet. Tele vannak most menő, vagy éppen letelt, netán körbeadós, leírós játékokkal.

Kedvet kaptam. Ehhez mondjuk kellett még egy "löket". Az történt, hogy az évvégi vásárlótúrám egyik legfőbb állomása a könyvesbolt volt. Tudom, hogy sokkal trendibb interneten válogatni, de én bolondulok a könyvesboltokért! Szeretem nézegetni és "fogdosni" a könyveket, belelapozni, beleolvasni, érezni a "könyvesboltillatot". És mivel egy eléggé elvetemült könyvvásárló vagyok (bár mostanság a könyvtár kissé csillapította ezt a pénztárcanyűvő hobbimat...), olyan kedvezménnyel vásárolok a Libriben, hogy azt szerintem semmilyen netes akció sem múlja felül...

Szóval, a már említett könyvesboltláncolatban egy egészen érdekes akció folyik mostanában. Ha X összeg felett vásárolsz, akkor kapsz egy bónuszt, egy éjszakára, egy főre, egy jó kis szállodába! Nos, mivel nagycsaládunk legtöbbje könyvet kap majd a közelgő ünnepen, hát nekem "sikerült" rögtön kétszer "megugranom" ezt az összeget! Hazaérvén, gyorsan megnéztem, hogy hová szól a két bónusz. Nagy szerencsémre, mind a kettő ugyanabba a szállodába: Park Hotel Pelikán, Szombathelyre. Nem azért, de egy négycsillagos szálloda!!! Kérdeztem is Zolit, hogy ebben mi a jó nekik. Azt mondta, hogy az, hogy az emberek nem igazán mennek csak egy éjszakára, és akkor már jól jár a szálloda is. Egy valami nem derül ki: jár-e félpanzió is, avagy sem.

Szóval, örömöm csak addig tartott, amíg kiderült, hogy Szombathelyre szól ez az utalvány. Mert nekünk Szombathelyen közeli rokonaink vannak. Tehát, ha úgy döntenénk, hogy odamegyünk, hatalmas sértődés lenne, ha nem hozzájuk.... De nem csak ez a gond. Hanem az is, hogy Zoli már kapott egy fantasztikus születésnapi ajándékot Lacitól, amivel, ha élünk, akkor egy hosszú hétvégét már biztos távol leszünk az első negyedévben. Márpedig nem tudunk csak úgy elugrálni hétvégekre (a gyerekek miatt sem és főként a munka miatt sem) Ez az utalvány pedig január 3-tól március 31-ig érvényes, a Valentin-napi és március 15-i hétvégeket kivéve. A családban körbekérdeztem, hogy érdekelne-e valakit, de furcsa mód, senki sem lelkesedett. Az utalvány átruházható.

Tehát: azt gondoltam ki, hogy megpróbálok egy olvasómnak jó karácsonyt szerezni.... A szabályokat nem bonyolítom tovább: ahogy Zoli könyvénél is, itt is csak az kell, hogy valaki rendszeres olvasó legyen, aki pedig ír egy kommentet, hogy ő szeretne menni (és esetleg, hogy miért...), annak kétszer teszem be a nevét! Nézzétek meg a szálloda honlapját és játsszatok!

Egyébként, pedig nem ígérem, hogy ezentúl havonta lesznek játékok nálam, de ez annyira "szembejött", hogy nem hagyhattam ki. Ráadásul, a másik játék pedig, amit a 100. rendszeres olvasó érkezésére terveztem volna, nem jöhetne össze - akkor meg miért ne karácsonyra kedveskedjek valakinek? (Mondjuk, azt még nem gondoltam ki, hogy mi lesz, ha megint egy "tengerentúli", de legalábbis "határon túli" olvasónak kedvez Fortuna, de a hídon úgyis csak akkor kell átmenni, ha odaérünk...)

December 25-én sorsolok!

22 megjegyzés:

Maimoni írta...

Énénénénénénén!!! Indokoljam...?:))
Nem lehetne, hogy az első kommentelőt háromszor veszed...?

Stewerdesszso írta...

Kedves Szilvi!

Új követő vagyok, Mónitól találtam hozzád. Nem sok blogot olvasok, mert nincs időm rájuk, de az ő ételkészítése és a te sosem panaszkodós, vidám bejegyzéseid jók nekem kikapcsolódni pár percre. Én pályáznék a Pelikánba.
Kedves tőled, hogy gondoltál másokra.

Üdvözlettel:
Zsófi

Ildikó írta...

Szia!

Én is csak mostanában iratkoztam fel (amikor láttam, hogy cél a bűvös 100 :) ), pedig már "ezer éve" az olvasód vagyok. :)
A felajánlott ajándék nagyon csábító, de mivel én biztosan nem tudnék elmenni a csemeték mellől, ezért kérlek, hogy engem ne írj fel - legyen ennyivel is nagyobb az esélye olyan olvasónak, aki el is tudja fogadni a nyeremény. :)

Boldog karácsonyt!

Ildikó

khase írta...

Kedves Szilvi,

nem azert irok, hogy megnyerjem az ajandekot, pedig nagyon nagyon jo lenne, de biztos, hogy nem leszünk itthon abban az idöben, mikor el lehetne menni oda.

Viszont könyvesboltba en is imadok jarni, mar alig varom, hogy karacsony utan bevessem magam valamelyikbe es gyerek nelkül tudjak nezelödni nehany orat :)) Sok mindent szoktunk rendelni a neten, de a könyvekkel en is ugy vagyok, hogy szeretem a kezembe fogni, szeretek belelapozni, mielött megveszem :)

Azert majd a legközelebbi jatekba benevezek :)))

Öröm volt olvasni, hogy mennyi elöadason, karacsonyi ünnepsegen vettetek, vehettetek reszt, nagy boldogsag lehet latni a lanyokat müsor közben :)

Bekes es amennyire lehet, stresszmentes keszülödes kivanok Nektek!!
Khase

panka írta...

Ez annyira szép felajánlás... És hát igen, én bevallom, örülnék neki. :-)
Tavaly már voltunk egyszer Lacival kettesben gyerekek nélkül, pont egy éjszakát mertünk így bevállalni, ennyi talán idén is menne. Reménykedem. :-)

Dius írta...

Hűha. :)
Érdekes ez a mostani bejegyzésed. A saját szemszögemből. A héten eddig hárman ajánlották fel, hogy ha nyernek a lottón/stb. akkor befizetnek engem egy wellnes-hétvégére. :D
Szóval.. ezt most a sors kezeként értékelem, és jelentkezem, mert mennék. :)És ha csak egy éjszakát is, de pihennék..

Szitya írta...

Móni! Értem én, persze...
Ildikó! Nagyon szépen köszönöm ezt a hozzászólást!
Zsófia!
Örülök, hogy így gondolkodsz a blogomról!
Khase!
Már feltűnt, hogy jó sok mindenben hasonlítunk!
Dius!
Most már elárulhatom, hogy az előző sorsoláskor te voltál a "tartalék", akit Klára arra az esetre húzott, hogy ha az első nyertes nem jelentkezik. (Jelentkezett! :-) ) Hátha most! Mindenképpen megérdemelnéd azt a wellness-hétvégét!

tollpihü írta...

Sziasztok!
azt, hogy milyen régóta olvaslak suttyomban, már feleleveníteni sem tudom, de hogy években mérhető, az biztos. az, hogy eddig nem voltam rendszeres olvasód, csak annak köszönhető, hogy lusta voltam kattintani :)
ez a felajánlás, viszont annyira kedves Tőled, hogy nem mehetek el mellette szó nélkül. természetesen nagyon boldog lennék, ha én lennék a szerencsés, de más örömét szívesen látom majd. annyira ritka ilyen önzetlenséget, és nagylelkűséget látni manapság, manapság..
békés, boldog karácsonyt nektek!
sz

tollpihü írta...

nem azért, hogy kétszer szerepeljen a nevem ;) véletlenül dumpláztam a manapságot, és kimaradt egy is :)

JuditAu írta...

Szilvi! Engem ne sorsolj, érthető okokból nem tudok menni... Vannak itt mások, akik nagyon is megérdemlik, ezzel is nő az esélyük! :)

kata írta...

Duplázok!

De szívesen mennél Veled (is), ha nyernék. :)

Dius írta...

Én is hívhatlak játékba?
http://ezisdius.blogspot.com/2010/12/level-jezuskanak.html
Ha még belefér...

kikocs írta...

énisénis! :)
Bár megmondom őszintén, a könyvnek jobban örülnék, ha majd azt is sorsolod :)
És áldott karácsonyt, mert addig biztos nem jövök!

Kriszti írta...

Kedves Szilvi!

Pár hónapja akadtam rá a blogodra, és azóta követem nyomon a családod életét, kicsit osztozva is a sok szép pillanatban.
Most pedig nem bírtam ellenállni, amikor megláttam, hogy a követőid száma 99! Gyorsan 100-at csináltam belőle.
Kívánok kellemes ünnepeket, és sok-sok bejegyzést a jövő évre!

Kriszti

Szitya írta...

Kedves Kriszti!
Ez igazán jól esett! Köszönöm!
Tollpihü! Jó a neved! :-)
Kata! Együtt?!?! Az jó is lenne!
Kikocs! Ezt elmesélem Zolinak, biztos jól fog neki esni!
Dius! Köszönöm a felkérést (ráadásul Lepkevár is átgurította hozzám a játékot), már formálódik a fejemben a levél, csak legyen időm bepötyögni!
Judit! Nos, pont rád gondoltam többek között a tengerentúli sorsolás ügyében (bár van még malájziai és szingapúri "versenyző" is...)!
Szilvi

Maculi írta...

Drága Szilvi!
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!
(Kérlek engem se tegyél a kalapba, nem azért írtam, majd inkább akkor, ha lesz még Zoli-könyv sorsolás)
sok puszi, Macu

kata írta...

Hasonlóan nagyvonalú akartam lenni, mint Te a felajánlásoddal, de úgy hallik, mint a mentorok nagyszavai.

Ez most nem jött be. :)

Gabika írta...

Kedves Szilvi! Én nem nyerni szeretnék (három csemetém mellől nehéz lenne elszabadulni), "csak" azért jöttem, hogy áldott, békés karácsonyt kívánjak Neked és családodnak! Szeretettel: Gabika

iméon írta...

Nagyon jó lenne. :) Tavasszal megszerveztem egy hasonló utalványos pécsi hétvégét, minden rendben lett volna, még a pótágyat is lefixáltam a gyereknek. Erre a férjem kiküldték külföldre, pont az indulás napján érkezett meg éjjel, a gyerek meg szülinapi zsúrba szeretett volna menni. Ki más adta volna fel a vágyait? Én. Pedig már teljesen beleéltem magam a fürdőzésbe, lazításba, éttermi étkezésekbe. :)
Elmaradt. Hátha ez a hétvége összejönne...

Noémi

ViviS írta...

Szia Szilvi,

Már több mint egy éve követem a blogod,de még soha nem kommenteltem. Én is tengerentúli vagyok, New York mellett élek,au pair vagyok. Tudom,hogy én nem nevezhetek,de talán ha én lennék a szerencsés nyertes,a szüleim örülnének neki. :)
Vivi

Szitya írta...

Hú ViviS!
Te nem vezetsz blogot?
Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen dolog au pair-kedni NY-ban! Persze, nem a családod kibeszélésére gondolnék, hanem arra, hogy a téged ért benyomásokat írd le!
Üdv,
Szilvi

ViviS írta...

Éppen a héten zártam be,mert már kezdett csak a hostcsaládomról szólni és nem akartam hogy illetéktelenek is beleolvassank. Ha írsz a svivien86@gmail.com-r,küldök neked meghívót és olvashatsz. Örünék neki. :)