Pages

2011. április 1., péntek

Divat rovat

Klára nem tud betelni az öröklődés során rázuhant ruha-rengeteggel. Amúgy is mindig nagyon kényes volt a megjelenésére. Ez persze nem feltétlenül a mi általunk "csinos" vagy "összeillő" jelzőket ihlette volna meg, de mindenképpen követi Zoli kitartó elméletét, mely szerint hagyjuk, hogy a gyerekeink úgy öltözzenek fel, ahogy jól esik nekik. Nyilván az ésszerűség határain belül. Ami határokat mostanság Zita néha súrolgatja - legalább is Zoli mércéje szerint, no meg sokszor a hőmérőé szerint is. De még nem vészes a helyzet, szerintem.

Visszakanyarodva Klárához. Ő egyre inkább a "Laza Liza" stílust követi. Szereti a farmert -míg Imola ki nem állhatja-, a baseball sapkákat, a "dzsekiket", és persze továbbra is a nagyon színes holmikat. Eddig is képes volt a kék-zöld csíkoshoz piros-sárga virágosat és lila-barna kockásat kiválogatni (na jó, egy picit lehet, hogy túlzok, nincs is lila-barna kockásunk... :-) ), és most sem szeret túl "mono-tone" módon öltözni.

Egyik nap nagyon menőre "sikeredett". Ráadásul, rollerral ment oviba. 
Délben, amikor jöttünk el, az egyik kis barátja is velünk együtt indult. Végigmérte Klárát és a lehető legőszintébben ezt mondta:
"De jól nézel ki!"

Amikor hazaértünk, beszaladtam a fényképezőgépért, és lefotóztam a kiscsajt. Íme a szerelés:

Tehát: van ugyebár egy szuper, fordítva feltett rózsaszín (hellokittys) baseball sapka. Rögtön alatt egy kék alapon virágos napszemüveg. Piros kapucnis pulcsi. Alatta kissé túl hosszú (lazaaa....) fehér póló. Rajta van még imádatának legújabb fő tárgya, a "hellokittys" (örökölt, mint minden eddig felsorolt ruhadarab a sapkán és a szemüvegen kívül) farmer, amire már sikerült is egy térdmagasságú szakadást is intézni (lásd kettővel ezelőtti bejegyzésem....). A lábon: magas-szárú, rózsaszínű és még epres "Eperkés", duplafűzős tornacipő. Jelentős előnye: mire sulis lesz, nemcsak a saját, de még a fél osztály cipőfűzőjét is be tudja majd kötni a szünet alatt.
Fontos kellék még: az itt-ott rózsaszín, szépséges (és menőőőőő...) roller.
Hogy mindehhez miért vág, ahogy anyukám mondaná "Dzsingisz Kán" fejet, az rejtély. Talán csak nagyon koncentrál a nagy lazaságban....

Ez volt tehát, a "Divat, ahogy azt Klára 2011. tavaszán látja" című rovatunk....

11 megjegyzés:

khase írta...

Huuu de vagany :))) es mi lesz meg kesöbb?? :))) Mondjuk negy csajszi mellett az öltözködes szerintem örök tema lesz :)

Bar sokszor Marcelnek is olyan kokret elkepzelesei vannak arrol, hogy mit akar, mit hajlando felvenni es mit nem (legtöbbször amit en kikeszitek, azt nem :) pedig meg nincs 3 eves es fiu.... jaj nekem :))

Szep 7veget Nektek, sok puszi! Orsi

Unknown írta...

Nekem tetszik! :) Végül is ebben az összeállításban max a rózsaszín és a piros ütik kicsit egymást, de összességében nem zavaró számomra. :D

Bár én biztos extrém szörnyen néznék így ki, de neki nagyon bájos.

Eperke írta...

Nem is olyan rossz ez anya,és mostanság tényleg ez a menő.
A stílusa idővel majd változik,gondolom én.
De ha nem,akkor sincs semmi gond.

Pusszancs.

Szitya írta...

Nekem sincs ezzel semmi bajom. Hiszen annyira tetszik, ahogy ő ezt kiválogatja és főként, ahogyan viseli!
Bár nyilván, ahogy Hella is írja, rajtunk, felnőtteken, esetleg már furán mutatna. Noha én is szeretem a színes dolgokat, ha más nem, a kiegészítők szintjén.... És Orsi! Azt hiszem, hogy ez ügyben nem számít, hogy fiú-e vagy lány! A kisfiú miért ne lenne önmagával szemben igényes (még ha az igényei mások, mint a miéink?)

hkriszta írta...

Neked még szerencséd van, mert nálunk már elkezdődött a "minden ciki, béna stb."-korszak. A Hello Kitty pl. már szóba sem jöhet(az ovisnál sem), és kezdenek bejönni a márkák, pl. tornacipőből csak Converse...( MÁSODIKBAN!!) Ez a rózsadombi iskola átka, nem lesz egyszerű...

Unknown írta...

Igen, Kriszta! Pont ezt akartam írni, amit te, a végén, hogy hiába Buda és Pest, nagy különbség!!!
Nálunk még ötödikben sem megy a "márkázás"... Hála a jó égnek!!! Az oviban meg pláne nem...

Unknown írta...

Ezért jó itt Angliában az egyenruha. A cipő is egyencipő. :) (Na jó, abból lényeg, hogy csini fekete cipő legyen.)

Kitty, Montana és társai max hétvégére maradnak. És a vicc, hogy szeretik eddig az egyenruhát. :)

Szitya írta...

Igen, van kint más ismerősünk is. Abban a családban "háklis" gyerekek voltak: nagyfiú utált mindent a laza nadrágokon kívül, a középső (lány) hideglelést kapott, ha valamin gomb volt és szoknyáról hallani sem akart, a kicsi pedig (lány) igazi királykisasszony. Nos, mindhárman hordják zokszó nélkül az egyenruhát Londonban. Sőt! Szívesen!

Catale írta...

Mind a mai napig irigylem azokat az embereket, akik színes ruhákba járnak, egyszerűen feldobják a hangulatomat és tetszik a szemeimnek a tarkaság és a színek szépsége.

Szerintem nagyon menő Klára szerelése (eszembe jut, mikor még a Bátyám kinőtt cuccait hordtam és nagyon vagánynak éreztem magamat a suliban! :) ), de sok szép, színes év előtt áll még a kis Rolleresed...!

Dius írta...

Tényleg nagyon vagány. :) És annyira jól is áll neki, hogy még a végén kedvet kapok egy ilyen színkavalkádhoz magamon. :D Pedig amúgy még a zokni színének is passzolni kell a többi ruhadarabhoz, ami rajtam van.
Nálunk a legkisebb az egyetlen, akit érdekel, mi van rajta, és hogy áll neki. A többiek csak a zokni-kérdést örökölték tőlem. :D :D

Névtelen írta...

Az egyenruha nem rossz, en is azt hittem hogy majd megold minden "markas" problemat.Es mi lett belole?A felsobb tagozatosok az egyenruhakat merik ossze, mert ugye kitunik hogy ki a privat iskolas es ki az "allamis".Es ugye az allami itt ciki, mert az csoro:(( Szerencse hogy a fiam meg csak most kezdi az also tagozatot.Na es persze szerencse hogy fiu es nem lany.De mindig azon agyalok hogy mi lesz meg itt?:)
Udv,
Gabi