Pages

2011. április 17., vasárnap

"Levél"

Kedves Angéla "néni"!

Eljött tehát ez a pillanat, megtörtént ez is, és mégsem állta a feje tetejére a világ. Két legkisebb gyermekünk is iskolás korba lépett, és beírattuk hát őket. Hosszas vívódás után, úgy döntöttünk közösen, hogy a ma pont hat és fél éves ikerpárt még nem "szedjük szét" egyelőre, hanem mindkettőt a tanárnő gondjaira bízzuk.

És hát, hiába vagyunk már "rutinos" szülők, mégis összerándul a gyomrunk... Ugye jó lesz nekik? Ugye szeretnek majd tanulni? Ugye szeretnek majd tudni? Ugye szeretnek majd majd iskolába járni? Ugye szeretik majd a tanító nénjüket? Ugye megdicséri őket akkor is, ha nem ők a legjobbak valamiből? Ugye ügyelni fog a kis lelkükre?!

Kedves Angéla néni! Átadjuk most magának és az iskolának két legkisebb, legfiatalabb "lelkecskénket"! Vigyázzon rájuk nagyon! Mert törékenyek ám, és nehéz őket "megragasztgatni". Angéla néni! Mi úgy tudjuk: maga egy szigorú, ámde nagyon jó, ízig-vérig, pedagógus! Ugye nem fogunk csalódni?

Kedves Angéla néni! Reméljük, hogy négy vidám évet töltünk majd együtt, Klárával és Imolával....
Üdvözlettel,
egy anyuka


8 megjegyzés:

sedith írta...

Biztos így lesz!!!!:) Csak semmi pánik!:)
Sok-sok puszi!:)

Irigyellek a magabiztosságotokért. No, most biztos csodálkozol.:P Mert az a helyzet, hogy nálunk eddig a 7. szülinap után ment a gyerekek többsége iskolába, és én is majd csak a 2013-as tanévtől szerettem volna Krisztát beiratni. Most viszont van egy olyan törvény, hogy aki betöltötte a 6. évét, kötelezően nulaldik osztályba megy, ami igazából az ovis előkészítő csoport megfelelője lenne, de áthelyezve a sulikba. És itt a gond. Az iskolák erre nincsenek felkészülve sem berendezésileg (főleg a falusi iskolák), sem tanerőileg. Mert aki már 10 éve tanítónő, az már nehezebben játszik óvodásdit a gyerekekkel.
Egyelőre mindenki reménykedik abban, hogy jövő őszig, amikortól életbe szeretnék léptetni a törvényt, még sok minden megváltozik, és ezt is lefújják. Én nagyon örülnék, ha a lányom még egy évet nyugodtan játszhatna az otthonos óvodában.

sedith írta...

Bocs, látom, elírtam egy szót, és így talán érthetetlen. Szóval nulladik osztályt akartam írni.
Jó éjt!

Timi írta...

Azt szokták mondani,az anyai ösztönök sosem csalnak a nehéz döntésekben,nem kell a két kis angyalkát félteni,Emma és a barátnői már nagyon várják Őket.Nono mesélte,hogy jövőre jó lesz,mert Emma tesói is végre itt lesznek,és lehetőket babusgatni a szünetekben,és vigyázni rájuk amikor csal lehet.Tudom nagy trauma de el kell őket engedni a következő lépcső fokokra.Ha mégis kicsit nehezebben mennének a dolgok az Anyai és Apai,nem elhanyagolható nagy testvéri kezek és szeretet megold mindent.
Nekem Nikit kell az oviba engednem,tehát átérzem a mérlegeléseiteket rendesen.Niki pillangó csoportba és Magdi,Bogi nénihez fog járni úgy néz ki az előzetes egyeztetések szerint.Voltam már bent vele és nagyon jól érezte magát.Nagyon remélem minden rendben lesz nálunk is és nem sérül meg nagyon a kis lelke,attól,hogy Ő oviba,Én meg dolgozni fogok járni.Sokat beszélünk erről,hogy felkészítsem mi vár rá.:-)))))))))))

Tündérlátta írta...

Örülök, hogy sikerült dönteni!
Csodaszép levél a tanító néninek! Kívánom, hogy örömmel szeressenek tudni!

Eperke írta...

Biztosan jó lesz,és szeretnek majd suliba járni:-)))

Szitya írta...

Edith!
Nálunk ez a része nem a mi döntésünk. Ha a gyermek 2004. december 31.-ig megszületett, akkor idén szeptemberben iskolaköteles. Csak akkor kérhetünk halasztást, ha azt a nevelési tanácsadó is külön ajánlja, tehát van valami olyan látványos lemaradása, ami nagy mértékben nehezítené a beiskolázását. Hezitálni csak akkor hezitálhatnánk, ha 2005. januárjában, vagy utána születtek volna...
Így aztán, ez egyáltalán nem a mi magabiztosságunk. Bár, az is igaz, hogy úgy gondolom, hogy az Ikrek teljes mértékben iskolaérettek. Klára kifejezetten "unja" az ovit, Imó azért még maradna... Dehát ő olyan, és ez a lelki beállítottsága egy év múlva sem változna...

Szitya írta...

Timi!
Jó helye lesz ott Nikinek, az tuti!!!! Ezzel együtt megértem, hogy rossz lesz ezt is megélni... Jaj, nekem! Még úgy előttem van, ahogy nagy pocakkal járkáltál az oviba Nonoért!!!!

sedith írta...

Hát igen, Szilvi, van, amikor jobb egy kategorikus törvény, mintha magad kellene döntsél.
De akkor hogy is van? Akik 2004-esek, azok idén már a 7-et töltik be. Ja, igen, a lányok októberiek. Nálunk eddig úgy volt, hogy aki szept.15-ig nem tölti be a következő életévét, nem volt iskolaköteles még, így aztán az sem volt ritka eddig, hogy a gyerek majdnem 8 évesen ment iskolába (pl. okt-nov-dec-ben született, és a szülő megvárhatta, hogy a 7-et betöltse, tehát a köv. évben már majdnem 8 éves volt).
Szakmabeliként pedig - annak ellenére, hogy anno én is 6 és fél évesen kezdtem az iskolát - abszolút az egy évvel későbbi iskolakezdésre szavazok. És mindezt annak ellenére, hogy tudom: Kriszta is megállná a helyét már jövőben is az iskolában. De addig még sok van.