Pages

2011. július 27., szerda

Határozat

Most, hogy egész nap a lányok szobáit pakoltam ki - tapétázás és másutt pedig festés végett, volt időm végiggondolni pár dolgot és hozni néhány megfontolt döntést.

Ezentúl, a lányok nem kérhetnek semmilyen játékot. Nem férne be.
Főleg nem plüssöket.
Meg társast.
Kis és nagyobb táskák, szütyők, szütyőkék sem jöhetnek már.
Tulajdonképpen könyvek se. Nincs hová.
Hogy mit kérhetnek ezentúl, akkor, "szegények"? Élményt! De szuvenírt nem hozunk. Csak fotózunk. A falon még van egy kis hely a képeknek.

Rájöttem, hogy egészen egyszerűen képtelenség, hogy Klára és Imola szobájába beférjen még két íróasztal. Vagy persze befér. Csak a lányok nem. Vagy az ágyuk. Vagy a holmijuk. 

Eddig is úgy véltem, hogy jó az, hogy egyszintes házban lakunk; ez most megerősödött bennem. Így csak egy szintet kellett fel-le kaptatnom: földszinttől pincéig.
Ezzel egyidejűleg feltűnt az is, hogy nem szeretek lépcsőzni.

Most már azt is biztosan tudom, hogy nem költözünk mi már semmikor sem sehová. Azt egészen egyszerűen nem bírnák az idegeim. meg a lábaim, hátam és a derekam.

Nos hát, így állunk, ma július 27-én.
És még nem végeztem az egész ház pakolásával!
Szerintem, lesz még pár korszakalkotó ötletem!

9 megjegyzés:

Timi írta...

Nem csodálom,hogy be sokalltál,a lányok apró cseprő csecsebecsék,és a plüssök már nálunk sem férnek el pedig csak a Nonoé a nagy része a Niki hál istennek még nem kapott dömpingben.Tehát egyet értek a "szankcióval" csak a szülinapi zsúrra kérünk ajándék listát mit is vehetünk vagy készíthetünk a csajsziknak!!!!
Részvétem a nagy tatarozás miatt,de ha kell segítő kéz megyek nagyon szívesen,de a lányok felügyeletét is el vállalom ha éppen nincsen senki!!!Pusza

Catty írta...

Együtt tudok Veled érezni, mi éppen most költöztünk (ráadásul két helyről is egyszerre egy harmadikba), elképesztő mennyi mindent sikerült felhalmoznunk az eltelt sok-sok év alatt. Nálunk lego, társas és könyv tilalom kellene, de ki tudná ezt betartani? :-) Még mindig vannak dobozok és folyamatosan azon ötletelek, mi fér el és hol. De mi lesz azokkal, amik nem férnek majd el?
puszi
Catty

kikocs írta...

:D ó, de ismerős!!! :D
Várom a nagy gondolatokat! :)

khase írta...

Szilvi, hat az biztos, hogy hihetetlen mennyisegü cucc tud felhalmozodni az evek soran, föleg ha olyan "gyüjtögetö" az ember (lanya) es nehezen dob ki regi holmikat.
Azert egy költözes ilyen szempontbol jo, hogy legalabb szelektal az ember es talan az elsö fel evben meg nincs tele a lakas mindenfele limlommal, legalabb is en most ezzel biztatom magam :) mert nagyon ugy nez ki, hogy megint költözünk, az utolsonak meg nincs egy eve sem... de legalabb vannak olyan dobozok, amiket meg ki sem pakoltunk :)))

Mindenesetre sok eröt kivanok a rakodashoz es felujitashoz!
Sok puszi Orsi

MJ írta...

Pedig egy nagyobb ház ...
Külön szint a leányoknak, hol elférnének az új plüssök, tasik, könyvek, miegymás. :)

Dius írta...

Hehe... amint minden a helyére kerül, elfelejted majd. :) És le merném fogadni, hogy közben születik egy új, korszakmegváltó ötlet.. mondjuk egy külön "tanulósarok" a gyerekeknek?
De egyébként nálunk is vannak mindenféle megszorítások játék-kérés, vásárlás terén. Igaz, én rendszeresen dobom ki a feleslegessé, illetve használhatatlanná vált játékokat (törött lábú állatok, kerék nélküli autók könyörtelenül megsemmisülnek). Amit pedig kinőttek, és még jó állapotúak, azt elajándékozom ovinak/családsegítőnek/ismerős gyereknek.
Plüssállatnak pedig nagyon örültek pl. a védőnők, a gyerekorvos, a bölcsi.
Azért MJ ötlete is megfontolandó. :) Lépcsőzés ellen pedig rögtön lehet liftet terveztetni. :D

ilgya írta...

Na most fogjunk kezet......komolyan mondom,hogy kész vagyok ettől a pakolászástól,és úgy érzem sose lesz vége. És megértem,ha nem akarsz még egy szintet,nagyon megértem:))))))

Szitya írta...

Látom, sokaknak tapintottam az elevenébe!!!
A mostanság költözőknek pedig "részvétem"....

martinelli írta...

Szia!

Nem irigyellek, tudom mit jelent tapétázni. Sok sikert hozzá!