Pages

2011. szeptember 18., vasárnap

Esti puszi

A sulis menetrendben nálunk nem fér bele a hétközbeni tévézés. Viszont, a képernyőtől való teljes eltiltást túlzásnak tartanám a mai világban (noha álmodozom sűrűn róla...), így a lányok tévézhetnek a hétvégén. Ez nagyjából abból áll, hogy péntek este megnéznek egy dévédét, szombat/vasárnap reggel valami minimaxos és/vagy disneys rettenetet (addig mi még alszunk egy picit), és szombat este x-faktorozunk.

A péntek esténk általában teljesen "csajos" - Zoli ilyenkor focizni szokott. Most pénteken hamar képernyő elé csücsültünk. Az Ikrek, minden lelkesedésük ellenére is roppant fáradtak péntekre; pláne úgy, hogy bevezettük: a péntek délutánt-kora estét a parkban töltjük. Ott találkozunk frissen szerzett barátnőjükkel - no meg a fél kerülettel, sok ismerőssel.

Móni bageljét már napközben megsütöttem, az volt vacsorára, szendvicsként. Emmus, a háromnapos erdei iskolából nagyjából jókedvűen, ámde igen kipurcanva visszatért Emmus, az előző napi maradékot (pórékrémlevest és rakott zöldbabot) pusztította el, ő nem szeret hideget vacsorázni. 
Zita kérésére az Egri csillagokat néztük meg - már majdnem teljesen elolvasta, és kedve volt összehasonlító "tanulmányokat" végezni könyv és film között. Másnap reggel előadást is tartott....

Nekem rengeteg dolgom lett volna, mint mindig, de a csajok kérték: "Anya, ülj le közénk!" Nem tudok - és nem is akarok-  ellenállni a kérésének, pedig ezért a filmért igazán nem rajongok, bevallom. Beülök Klára és Imó közé, mindketten nekem dőlnek, finom frissen-fürdött illatot árasztva. Kicsi Imó, ahogyan ezt menetrendszerűen teszi, az első öt perc után elalszik és édesen szuszmákol a bal oldalamon....

Egy idő után, Klára is annyit fészkelődik már, hogy felajánlom neki, hogy bekísérem. Rááll. Ilyenkor összebújunk, megbeszéljük, hogy mennyire nagyon imádjuk egymást, úgy öleljük egymást, hogy az már fáj, és nagy vigyorokkal az arcunkon búcsúzunk el. Klára nem szereti, ha befekszem mellé, de szereti ha nagyon megszeretgetem.

A nappaliba visszatérve, a félig már alvó Emma is kászálódik: menjek be vele is. Ő más tészta: ahogy odahajolok jó éjt puszit adni, már ránt is magával: "aludj itt, Anya!" Átkulcsol, és nincs menekvés. Nem mintha nagyon próbálkoznék.... Megvárom, amíg egyenletesen szuszog, és erőt veszek magamhoz ahhoz, hogy kigabalyodjak az oly' drága ölelésből.

Egy a leány már csak a gáton, az örök fáradhatatlan leányzó, a 38-as lábú mindjárt-serdülő Zitus. Felpattan az elterülő pózból: üljek mellé. Naná! Az Egriek végre megnyerik a csatát. Zitus is cuccol befelé, viszi a könyvét - folytatja még az ágyban a saját harcát az oldalak száma ellen... Átölel a nagylány, nem rest puszikkal elhalmozni és vidáman kíván jó éjszakát.

Mennyi idő telt el azóta, amióta először olvastam el neki az egyik kedvenc gyerekmesémet, az "Apu, hová tűnt a puszim?!" címűt! Utána Emmának is elbohóckodtam sokszor a direkt ehhez a bájos történethez kitalált "koreográfiámat" és hangjátékomat. Mostanában Klára kéri még néha. Tudom, hogy már nem sokáig. De a melegség, ami átjár, ami után így búcsúztam el a négy leányzótól, örökké megmarad. 

4 megjegyzés:

Timi írta...

Milyen jó és megnyugtató érzés,hogy így tudjuk őket ágyba dugni,tudják bármikor képesek vagyunk melléjük feküdni és álomba simizni,és nem számít hány évesek,estére mindig bújós kis cicák lesznek.Engem is meg nyugtat,és örömmel tölt el megint jól fognak aludni,és remélem szépet is.Nálunk van még amikor édesen oda bújnak reggel és addig fészkelődnek simiznek még ki nem nyitom a szemem,de ezt is imádom és félek előre mi lesz ha ezeket már nem kapjuk meg,akkor már teljesen fel nőnek.De ez még reménykedünk mesze van.

sedith írta...

Olyan furcsa ezt a fotót látni négyükről ott fenn, jobb oldalon! Olyan komoly!!! Még mindig emlékszem arra, amelyiken négyen ülnek a padon és önfeledten kacagnak-mosolyognak, vagy amikor a négy vidám színű utazótáskát húzzák maguk után! Még mindig emlékszem, amikor elmúltak háromévesek, és te mennyit "nyafogtál", hogy már semmi keresnivalótok a babaszobán.... Még mindig emlékszem, egy-egy ovis történetre...
És arra, amikor elkészítetted az édes szemeket, és én nem reagáltam...

És most tessék: iskolástáska mind a négynél, babaszoba messze (minden értelemben), és én rájöttem, hogy ismét rég nem írtam hozzád. Úgyhogy, még mielőtt megkövetsz, hogy talán megint haragszom-e, jobbnak láttam, gyorsan írni...:)
És, bármennyire is eltelt az idő, olyan jó, hogy még szükségük van az esti puszira. Ugye????

khase írta...

Engem is atjart a melegseg, ahogy olvastam!!!! Es tenyleg nincs annal jobb erzes, mikor odabujik, mikor odabujhatok, mikor megölel, mikor megsimiz :)
Es hiaba iskolasok mar, a lelkükben, a lelkedben mindig a Te kicsi lanyaid maradnak es olyan jo, hogy meg igenylik az összebujast es az esti puszit!!!

(enyemgyerek nem egy puszilkodos fajta es aludni sem alszik ejjel, talan majd egyszer ha iskolas lesz :)))) de akkor majd visszasirom biztos ezt az idöszakot, amikor meg az "enkicsibabam" volt :)))

Szep hetet Nektek, sok puszi Orsi

Szitya írta...

Timi, Edith, Orsi!Küldök nektek ezekért a kommentekért egy-egy nagy "nappali" puszit!!!