Pages

2011. szeptember 5., hétfő

Változások

Augusztusban festés és tapétázás zajlott nálunk, ahogy arról már párszor említést tettem. Ennek legfőbb jelentősége abban rejlett, hogy Zita és Emma "szétköltöztek", és saját szobában folytatják tovább életüket... :-) Legnagyobb örömükre, azt kell, hogy mondjam! Noha Zita sürgette ezt inkább, mégis Emmán látok valami olyan nem-várt üdvözült boldogságot, hogy az mindenképpen megérte a hercehurcát és a járulékos (itt-ott azért gondosan lefaragott) költségeket. Klára és Imola együtt maradtak - ráadásul az ő szobájukba még újabb bútordarabok kerültek (pl. két íróasztal székekkel), az is igaz, hogy néhányat meg kitettünk onnan. Idővel majd ők is "szétmehetnek", de még korainak találtuk az időpontot.
Annak idején, hat évvel ezelőtt, amikor a házunkat kicsit felújítottuk és két szobával kibővítettük, azért tettünk így, mert úgy gondoltuk - és gondoljuk most is - hogy akármekkora is, de egy saját szoba nagyon fontos a gyerekek számára. Legalább is egy bizonyos kor után. És látva Zita és Emma örömét; úgy tűnik, ez a kor eljött - no, nem mintha nem bírtak volna együtt élni... :-)
Emma kapta meg a mi régi, picike kis hálószobánkat, Zita maradt a szobájukban, ahogy az Ikrek is a sajátjukban, értelemszerűen. Mi pedig átkerültünk a legnagyobb szobánkba, ahol a terebélyes, gipszkarton-alapú, könyvespolcunk áll és ahonnan áttaszigáltuk a pianínót a nappaliba, a két Nagy addig ott található íróasztalait pedig az immáron saját szobájukba. Mit mondjak, jól jártunk. Csak még azt kell szoknom, hogy az egyszintes, ámde roppant hosszúkás házunkban kissé távol kerültünk a gyerekektől. De már találtam megoldásokat aggódó lelkem számára is, kezdem megszokni a nagy légterű hálószobát... (még az is lehet, hogy egyszer még éjjeliszekrényünk is lesz).
A gyerekszobákba tapéta került. Emma kb. három perc alatt kiválasztotta a meglehetősen összetett, de végül is nagyon vidámra, egyénire és "emmásra" sikeredett tapétáját, Zita is hamar ráakadt a nagyon vagány megoldására. A Kicsik hosszasan "harcoltak" - és sehogy sem jutottak dűlőre. Zoli mondta, hogy egye fene, válasszon mind a kettő és két falra az egyik választása kerül, két falra meg a másiké. De az valami olyan esztelen összetételeket eredményezett volna, hogy biztos nem érezték volna jól magukat. Nagy nehezen kompromisszumot kötöttek - szerintem egyiküknek sem tetszik NAGYON, de még mindig jobban, mint amit a másik ajánlott....
No és akkor játszhatunk ismét, habár most a megoldás is itt lesz rögtön....
Íme egy szobarészlet:
Ha ennyi nem lenne elég, egy árulkodó jel:
 Íme egy másik szobarészlet (apró állatocskák a minta):
 És egy még árulkodóbb jel:
 Végül a harmadik szobarészlet:
 És a vele járó "jel":
 Ez könnyű volt, ugye?!?!
Jöjjön a megoldás:
 A négy különböző falú, virágos-csíkos, egyszínű, de többszínű szoba vidám tulajdonosa Emma, a leendő teniszbajnok (:-) )!
 A két íróasztalt is elbíró, csupa állatos, napsárga-zöld szoba tulajdonosai ketten vannak: Klára és Imola!
A vagány szoba tulajdonosa árnyékban, (de így az akkor még uralkodó rendetlenség is), mégis felismerhető: Zita, a vívó-fuvolista!

És hogy ez az átrendezés és a nyár vége még milyen gyökeres változásokat hozott -szinte észrevétlenül, arról egy következő bejegyzésben írok majd.

9 megjegyzés:

Catty írta...

Lám, lám mire is alkalmas még négy gyermek, mégha nálatok pont fordítottan van is, mint nálunk?!... Ti sem unatkoztatok nyáron :-)
puszi Márti

MJ írta...

Vidám kis lakok s lakók. Határozottan vidám. :)

khase írta...

Nagyon szepek lettek a szobak, olyan igazan vidamak, igazan "csajszisak" :) nekem talan Zitae tetszik a legjobban, olyan vilaglato, mar tenyleg kiskamasz :)
Es a Ti halotok milyen szinü lett? :)))

Most az jutott eszembe, hogy keszült meg reg Egerszegi Krisztinarol egy könyv, amiben bemutatjak a regi szobajat, szülei lakasat, hogy honnan is indult a nagy sikerek utjara :) Szoval tegyetek el jol ezeket a fotokat, hatha meg szükseg lesz ra :D:D:D:D:D

Szep hetet Nektek! SOk puszi! Orsi

kikocs írta...

Nagyon jók lettek a szobák!
És gondolom, jó, hogy vége a munkának :)

Tündérlátta írta...

Nagyon klassz lett! Ötletes, szellemes!

Vera írta...

Nagggyon tetszenek a szobák! :) Az a lényeg, hogy a lakók jól érezzék magukat, a kedves szülők pedig ismét vállon veregethetik magukat a szépen lezajlott projektért. :) Jó sok munka lehetett és felfordulás. :)

Vivien írta...

Nagyon szép és valóban testhez álló lett a Lányok szobája. Vajon Klára és Imo "költözésénél" mit fogtok tenni!? :P Jön a padlás-építés? ;)

Puszilom a Lányokat, Zita egy kész kamasz már, nagyon szép, nagyon NŐ, csábos nő.

Vivien

Szitya írta...

Vera, Vivi!
Köszi a "bókokat"!
Vivi! Van még a dolgozószobánk - na, az fog utoljára "elveszni", ha az Ikrek is szétbútoroznak (és vagy a mi szobánkba kerül a dolgozószoba, vagy kialakítunk egy dolgozósarkot a nappalinkban). Eszünk ágában sincs építeni bármit is! Egy részt, mert olyan hamar "kirepülnek" - és aztán mit csináljunk egy hatalmas házban. Más részről pedig, már így is tapsolunk a svájci frank égben járásának, ha érted, mire gondolok.... Az építkezésre szánható esetleges összegből inkább utaznánk, számunkra "jobban megéri". Szobából pont elég lesz így...
Puszi,
Szilvi

Maculi írta...

Ritkán írok, de akkor kiadósan:) Igazán szép, és hangulatos lett a lányok szobája.