Pages

2011. szeptember 8., csütörtök

Rejtély az M. utcában

Az elmúlt egy hétben heveny "szülőitiszben" szenvedtem; eddig négyen estem át, és még vár rám egy, de majd csak hétfőn. Amúgy próbálok ütemtervet készíteni, immáron egy Excel-táblázat és Zoli segítségével, hogy miként is zajlanak majd a "szürke hétköznapok"; ki, mikor, mire megy, jön, stb.
(Az már más kérdés, hogy nem tudom, lesznek-e olyanok, mint "szürke" vagy legalább is "menetrend szerinti" hétköznapok, mert 1) Zitáék edzésének időpontja még mindig nem fix, ami azért érdekes, mert jó esetben is heti négy napon edz, de előfordulhat, hogy mind az öt hétköznapot érinti; 2) pl. a jövő héten Emma erdei iskolába, Zita kétszer egynapos kirándulásra megy, ami ugye nem hasonlít a hétköznapok beosztására; 3) az Ikrek szolfézsórája olyan abszurd időpontra lett beosztva, hogy annak megváltoztatásán még "dolgozunk" a suli vezetésével együtt; 4) miután az Ikrek új mozgásos tevékenységeket választottak, azért én még szkeptikus vagyok azt illetően, hogy kitartanak-e majd mellettük (csak, hogy az Ikerség báját megcsillantsam: az egyik cselgáncsozni, a másik balettozni szeretne - na vajon melyik mit? :-)); 5) az én hivatalos munkába visszaállásom mikéntje és időpontja is erősen kérdéses....)

Szóval, rohangálós, szülőis, beleszokós, könyvcsomagolós, fárasztó napokat tudhatunk magunk mögött. Vagy legalább is én....
Ennek tudhatom be a tegnapi rejtélyünket is. Az történt ugyanis, hogy én szokás szerint elvágtáztam a napi szülői-adagomra, hátrahagyva Jutka Mamát, megbízva őt a már elkészített vacsora tálalásával, a gyerekek leckeírásra ösztökélésével, stb. Mivel Jutka olyan, hogy ha nálunk jár, akkor azért mindig talál magának valami teendőt, ha a lányok éppen nem kötik őt le, így hát kiment az udvarra, hogy összeszedje a fészket. Hogy milyen fészket?! Ja! Azt nem meséltem?! Sajnos, a szél következtében (gondolom én), lezuhant a 80 éves ezüstfenyőnkről egy hatalmas madárfészek!!! Lenyűgöző látvány, hihetetlen építmény, rengeteg munka tanúbizonysága! Remélem, hogy egy már lakatlan fészekről volt szó. Arra tippelünk, hogy szarkáé volt, de ornitológiai ismereteink eléggé korlátozottak (mondjuk Emma azért, hogy stílusos legyek, jócskán "túlszárnyal" minket ezen a téren, és ő tippel szarkára). Rengeteg apró ágból fonott, elég magas, belül kissé agyagos fészek ez. 
No, szóval ezt tette bele Jutka egy nagy zsákba, mert úgy gondoltuk, megőrizzük, hátha jó lesz valamelyik gyereknek környezetórára.
Ő meséli, hogy ahogy jött be, hallja, hogy beszél a mosógépünk. Már írtam erről az őrült masináról, amit Zoli talált viccesnek megvenni. Az a lényege, hogy amikor lejár a mosás, akkor egy nő azt mondja "a mosási program véget ért; most már kiveheti a ruhákat". És ezt elismétli vagy hatszor. 
Jutka kissé csodálkozott, hogy nem szóltam neki arról, hogy mosok, de azért kivette (az igen kevés ruhadarabot) és kiteregette a benne lévőket.
Nem szóltam neki, ugyanis én nem tettem be mosást. Vagy legalább is nem emlékszem rá. (Ezek egyébként Zoli edzőcuccai voltak, amik ott várakoztak a gép közelében - mert nem meri betenni őket a sima szennyestartóba....)

De akkor ki tette be a mosást?!?!
Én nem.
Zoli azt állítja, hogy ő nem. Ez mondjuk gyanítható, hiszen ő elment reggel fél 8-kor, ez a masina délután 5 után kezdett el dumálni, márpedig egy mosás sem tart tíz órán át. A gép nem addig beszél, amíg valaki ki nem veszi a ruhát, hanem csak hatszor gyorsan egymás után, aztán -szerencsére - elhallgat.
Jutka is azt mondja, hogy ő sem. Ott sem volt még, amikor ennek el kellett indulnia, ahhoz, hogy addigra végezzen.
Emma azt állítja, hogy ő sem. Mondjuk, még nem tanítottam meg senkinek (a gyerekek közül) a mosógép használatát, de belőle kinéztem volna, hogy egy hirtelen jött segítési szándékkal kicsit túllő az önállósodási stádiumán, és elindítja valahogy a gépet.
Zita sem. Az is igaz, hogy belőle nem nézném ki ugyanezt, zokon is vette a feltételezést!
Az Ikrekből azért még az elindítás képességét sem nézem ki.
De akkor ki volt?!?!

Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:
1. Zoli szerint, a gépben "lakó" nő nem bírta az edzésszagot, és inkább "kijött" a gépből, betette a mosást, és elindította
2. Van egy sajátos besurranó, aki nem bírja a koszos (büdös) ruhát.
3. Valamelyik gyerek volt, de nem meri bevallani. (habár kifejezetten mondtuk, hogy nem haragszunk, csak ha valamelyikük ilyesmire vetemedne, akkor inkább megtanítjuk neki...)
4. Én vagyok olyan hülye, hogy még csak nem is rémlik, hogy betettem egy mosást.

Hát, remélem, nem a 4.-es a megoldás.... :-)

6 megjegyzés:

panka írta...

Szerintem 1. :-D lehet, hogy van egy háztartási alkalmazottad és nem is tudsz róla? :-D De akkor próbáljátok kiaknázni a lehetőséget, és vegyétek rá valahogy a mosógép lakóját, hogy egyéb házimunkákat is végezzen el. :-))))))

khase írta...

:D:D:D:D:D jajjjj Szilvi, it ülök es szinte potyognak a könnyeim a nevetestöl :)))) igen, emlekszem a beszelö mosogepetekre, hat en is az elsöre tippelek, hogy volt olyan rendes a benne lako nö, hogy betette es elinditotta a mosast :) szerintem csinalhatna többször is, nem? :) esetleg ki is teregethetne es meg a kavet is megfözhetne :)))) tenyleg, el is arulhatnad, hol vettetek, mert en is beszereznek egy ilyet :)))

Hat jo sürü heteitek lesznek, gondolom eddig sem volt egyszerü összekoordinalni a napi/heti programokat, de Nalatok valahogy minden olyan olajozottan es szervezetten müködik :)
Ja es szerintem Imo lesz a balettozos és Klara a cselgancs :)

Nagyon szep napot Nektek!!! Puszi Orsi

Dius írta...

De jót nevettem.. pedig az elején még nagyokat és együttérzőket sóhajtottam. :D

Én is az egyest választanám a lehetséges megoldások közül, azzal jársz a legeslegjobban. Csak tényleg.. néha beszélgess el ezzel a mosógépben lakó nővel, hogy ha már.. akkor talán ki is teregethetne, meg vasalhatna, ilyesmi. :)

Puszi,
Dius

Maculi írta...

Szerintem Gizid öntudatra ébredt. Próbáld tesztelni, tegyél mellé kimosandó ruhákat, hátha. Viszont ha tényleg működik, akkor kérlek írd meg nekem hol lehet ilyen gépet beszerezni:) Az se érdekel, hogy fecseg:)

MJ írta...

Vagy a szarka akarta ellopni a fészkéért cserébe, csak előtte kipörgette a szaga miatt. :)

Szitya írta...

Nagyon jó tippjeitek vannak! És bár nagyon jó lenne, ha előkerülne egy titkos "házvezetőnő", akit ráadásul még nem is látok, csak sugallni kell neki a teendőket, de lehet, hogy MJ tapintott rá a lényegre!
Örülök, hogy senki sem tippelt a 4-es megoldásra! :-)