Pages

2012. február 8., szerda

Sző(ne), fon(na), nem takács! Ki az?

Hát én!!!
Az anyaság tele van kihívásokkal. Pont ez a szép benne, tudom, érzem.
Most is úgy gondolom tulajdonképpen, hogy az nem lehet, hogy ez kifogjon rajtam!
Zita is próbált a segítségemre sietni aznap, amikor éppen ő volt itthon betegszabin (mint valami stafétát, úgy adják át egymásnak a nyavalyákat...). Az ő ötlete volt a youtube is. Többször végignéztük ezt, meg ezt. Egymáson gyakoroltunk. Mégis izgulok. A kézügyességem mindig sokkal messzebb áll attól, mint amit szeretnék.

Hogy miről van szó? A Tanodában most pénteken lesz a farsang. A jelmezekkel nincs különösebb gond; szinte saját maguk oldották meg, egymást közt (Zita hathatós közreműködésével). Hanem a bibi ott van, hogy Klára és Imola fel is lépnek, a néptánc csoportjukkal. Méghozzá reggel 8-kor! Ahhoz, hogy legyen idejük a néptánc-oktató által varrt gyönyörűséges ruhákba belebújniuk, már 7h15-re be kell érnünk az iskolába. BEFONT HAJJAL.... És itt jön a probléma. Klárának csak copfba kell fogni, és eltűzni a frufruját - neki még túl rövid a haja, kendője lesz. Na de Imó! Hosszú a rengeteg haja, a frufruja növőfélben, kb. az álláig. És ezt a felemás hajtömeget kell nekem egyetlen, szoros, rendezett és szép fonatba fonnom (parkettafonással).
Bevallom: nem megy. Simán tudok fonni, de így! (És az életben nem gondoltam volna, hogy a youtube-ról hajfonást fogok majd tanulni.... :-))
A két kiscsaj meg stresszel engem: "Anya, ha nem szorosan, egy fonatba, vékony gumival, hullámcsattal eltűzve fonod, akkor Anna néni nem engedi majd Imót fellépni!"
Hát, gyakorolok és izgulok....

9 megjegyzés:

zafiram írta...

Szia! Először is hajrá! Amennyiben sikerrel jársz, én is megpróbálom, mert a sima fonás még csak-csak, de a többi....
Másodszor, olvasgatom a betegségeket. Már több helyen írtam az olajfalevél kapszuláról, ami nálunk nagyon bevált. Természetes antibiotikum. A gyerekeim ebben a tanévben még nem voltak orvosnál. Egy kis nátha előfordult, de amint ennél többet veszek észre, napi 2-3 ebből a kapszulából és másnapra rendben vannak. Nekünk is bevált. A férjemnek a kezdődő tüszős mandulagyulladását fojtotta el csírájában. Akkor szedem, ha érzem, gond lesz, de akkor napi 3-4 az adag. Eddig alig néhányszor vetemedtem rá. Ajánlom nektek is. És jobbulást!

dori írta...

Hát igen, gyakorolni kell! De Te ügyes vagy, és meg fogod oldani!
Erről egy kis történet: Hajdanában, amikor a fiam is néptáncolt /6 évig/. el szoltuk kísérni őket fellépésre. Egyik alkalommal megkért bennünket az oktató, segítsünk gyorsan az öltözködésben, mert még egyet próbálni akarnak. Megy a próba, egyszer csak az oktató a zenét túlkiabálva megszólal "Evelin, fordítva vetted fel a blúzodat!" Kislány pironkodva a férjemre mutatott, s mondta, az a bácsi adta rám! Erre a néptáncoktató: "ja a Feri bácsi, akkor elhiszem, mert neki csak fia van":)Jobbulást a lánynak, most már ne adják-vegyék a betegséget, játszanak együtt kinnt a friss levegőn!

Tipitá írta...

A legfontosabb, hogy ne izgulj! Én sem tudok parkettába fonni a mai napig, de nekem az volt mindig a szerencsém, hogy egy-két anyuka mindig tudott. (Évek óta öltöztetem a néptáncosokat. Már nem tanítom a táncot, de besegítek.)Lehet, hogy tudod, de azért leírom: ne most meg előtte Imola haját, mert ha "zsírosabb" könnyebben összeáll. Régen ezért kenték be olajjal a lányok haját. Meg segít a hajzselé is, amit én speciel utálok, de ilyenkor hasznos segítő.

kedveslany írta...

Drága Szitya!
Munkából hazajövet,azonmód/ még a megérdemelt kávém előtt/,Rád kattintottam-hátha írtál "receptügyben".Köszönöm-köszönöm!!!Meg van a könyv,a Laptopkonyhátok egy gyögyszem-amin néha jókat derülök.Kíváncsian várom az új receptedet amit a hétvégén ki is próbálok!Még egyszer köszönöm!!!
A fonáshoz kitartást.Szégyen, de óvónéni és néptáncot tanító létemre én sem tudok parkettázni.Szerencsémre szuper anyukákkal vagyok körbevéve.Látod Te is jó úton haladsz a szuperségig.Sok sikert!
Szeretettel:Ági

Szitya írta...

Tipitá!
Már több, mint egy hete nem mostam meg, pont ezért!!!
dori!
Tetszik a sztori!
Zafiram!
Igen, valóban említetted már. Az igazság az, hogy eddig egyáltalán nem voltak a betegesek a csajok (Zita az egész alsó tagozat alatt nem hiányzott), így nem gondoltam, hogy kellenek az ilyen óvintézkedések (C-vitamint szedünk rendszeresen). Az én magyarázatom az, hogy hiányzik a szervezetüknek az az egy hét tiszta, friss levegő, amit karácsony és újév között szoktak magukba szívni síeléskor... :-)
Imót pedig lefotózom majd!

Juli írta...

Na, nem felvágok, de én tudok parkettában fonni... És őszintén sajnálom, hogy nem tudok segíteni. Pedig simán befonnám a haját :) Szorosan, feszesen, szépen :)
Egyszer egy hosszú hajú FIÚ kollégám megkért, hogy fonjam be a haját. Mikor elkezdtem fésülni neki, és összefogtam a haját, akkor kérdezte parkettában betudom-e fonni? Mondtam: Ööööh, még sosem csináltam, csak láttam, hogyan kell. Mindegy, megpróbáltam. És nem tudom, de nekem pofonegyszerűnek tűnt.
Szurkolok, hogy sikerüljön!

Maimoni írta...

Szilvi, menni fog ez neked, mert ez még nekem is megy!!! Na jó, nem mindig lesz tökéletes. De amikor egyszer a barátnőm, akivel még anno lánykorunkban közös albérletben laktunk, meglátta Zsófi és Nóri haját, megkérdezte tőlük, ki fonta be így a hajatokat? A csajok meg mondták, hogy anya. Erre a barátnőm (elég szókimondó): az kizárt, anyátok ilyet nem tud.
Hát de!!!

Névtelen írta...

:)
A hajfonás valódi kaland..nálunk is.Amikor a derékig érő ,göndör, kócosat, aztán rögtön a következő pillanatban a sima, selymes még-túl rövid- a fonáshoz-at kell határidőre, pontos órára, lehetőleg tisztességesen szimmetrikusan, kalászba-mert miígy hívjuk a parketta-fonást- két copfba fonni.
De az eredmény...az mindig kárpótol(ni fogja).
Minden jót,
VRJúlia

Vivien írta...

:) Hajrá. Menni fog. Ez a szép benne, mindig tanulhatsz valami újat. Ha akarod, ha nem. :)

Mivel életed egyik értelméről van szó, kételkedni sem tudok abban, hogy nem fog összejönni a parkettafonás.

Puszi Nektek.

Vivien