Pages

2012. április 20., péntek

Emma

Van az úgy, még egy megrögzött grafomán esetében is, hogy úgy dönt: most inkább nem rögzítene ezekből a hetekből semmit. Nem azért, mert úgy összességében rossz, de valahogy mégsem akar túl pontosan emlékezni, hátha az általános feledés elfedi a kellemetlenebb részleteket is.

Viszont mindenképpen meg kell örökíteni azt a visszatérő és mindig vidám eseményt, hogy egy gyermek, akinek mi adtuk a nevét, ezt a nevet ünnepli. Szerencsére ő is annyira szereti ezt a négytagú hangsort, mint mi, akik sosem tudnánk megunni: EMMA. Ezen a napon még jobban felnagyobbodik az, amit minden nap, minden pillanatban megfogalmazunk magunknak: ő olyan emmás. Nekünk. Úgy, ahogyan komótosan és roppant érzékenyen libben át a mindennapokon. Szemmel láthatóan élvezi az életet: szívesen ül le naponta sokszor a zongorához, örömmel és büszkén ragadja meg a teniszütőt (immáron minden hétköznap), teleszájjal mosolyogva közli, hogy ha most kapna bizonyítványt, kitűnő lenne (sőt, halkan megsúgja: most már szereti a matekot!), boldogan sertepertél a nyuszija körül, babusgatja, "nevelgeti"; az osztálytársak mind a nyakába ugranak, ha meglátják. És minden este varázslattal él: amikor elbúcsúzunk tőle, ránk néz azzal a bűvöletes kék, szintekerek, szemével, és azt kéri: "befekszel?". Sosem állunk ellen (miért tennénk?): aki éppen a "soros", úgyis megadja magát, és onnan kezdve nincs menekvés: megragadja a kezünket és mély álomba bűvöl minket.

Tehát, ennek a drága gyermeknek, a mi Emmánknak ünnepeltük tegnap a neve napját. Utólag is sok boldogságot neki!

9 megjegyzés:

Dius írta...

Boldog Névnapot Emmának. :)

sedith írta...

Boldog névnapot Emmácskának!:) Kicsikori képét elnézve, el sem hiszem, hoyg ilyen nyúlánk csajszi lett belőle!:)

khase írta...

Boldog névnapot Emmának!! Nagyon vicces-bájos ez a régi fotó de tényleg nem hasonlít annyira a mostani Emmára :)
Szép 7végét Nektek!

Juli írta...

Akkor itt is :)

Boldog nevnapot Neki!!!!

A legtöbb baba megörzi nagyobb koräban is "önmagät", de ha nem tudom, hogy a kepen Emma van, nem tudtam volna megmondani kit is lätok... Csodaszep nagyläny lett!!!!!

kikocs írta...

Isten éltessen Emma!

És neked pedig olyan napokat kívánok, amiket öröm megosztani. Szívből kívánom, hogy tényleg el tudjátok felejtenia rossz részeket :(

Babi néni írta...

Jaj, nagyon helyes ezen a képen. :o)

Boldog névnapot neki! ♥

F.B. Dóri írta...

Oké, nem csak én merengrem el a képen látom... :))

Nagyon boldog névnapot Emmának!

Ildi írta...

Pont olyan gyönyörű ő is,mint a neve.
Sok boldog névanpot kívánok én is,így utólagosan is.

MJ írta...

Megkésve bár, de: -Boldog Névnapot!