Pages

2012. április 4., szerda

TN+T

1. Tavaszi Nagytakarítás
Reggel van még. Nagyon. A Férj és a Feleség kávézgatnak. A Férj kissé álmosan és bambán mered kifelé (mint később a Feleség rájön: próbál kifelé nézni az ablakon át...). Kávéját kavargatva, egy ásítást elnyomva, megkérdezi:
"Ilyenkor szoktak ablakot is pucolni, nem?"
"De. Én is mára tervezem."
A Feleség csak később, a kávé állítólagos vagy pszichés hatása után, jön rá, hogy mi is volt ez. Mert ezt lehet finom célzásnak nevezni, nem?

2. Találkozás
Tegnap nem lehetett nem menni a játszótérre. A Gyerekeknek laza napjuk volt. Az Anya vidáman terelgette a bicajozó lányait (a Legnagyobb kivételével, aki azért edzett egyet). A játszótéren az Anya beszédbe elegyedett egy ismerős apukával, de azért persze figyelt a lányaira, oda-odaszólva nekik egy-egy bátorító vagy dicsérő szót. Ekkor érkezett a játszótérre egy másik anyuka, aki egyenesen odalépett, és azt mondta:
"Én olvasom a blogodat! Felkaptam a fejemet arra, hogy "Emmuska", és rögtön felismertelek! Nem vagyok regisztrált olvasó, de egyszer véletlenül találtam a blogodra, és azóta minden nap megnézem, hogy írtál-e újat!"
Az Anya nagyon örült ennek a találkozásnak, mert ilyen még sosem fordult vele elő. Hogy ismerősökről kiderüljön, hogy olvassák, az igen, de hogy egy ismeretlen így megszólítsa a blog miatt, az premier.

Ezért aztán az Anya, aki igazából a Feleség is, és aki ráadásul én vagyok, egész vidáman látott neki másnap (azaz ma) az ablakpucolásnak!

7 megjegyzés:

Dominika írta...

Ezek után biztos vagyok benne, hogy ragyog az összes ablakotok! :-))))

kikocs írta...

:) A mi ablakaink megúszták a húsvéti nagytakarítást :)

VRJúlia írta...

Különös a találkozás.
És milyen különleges tudni- vagy tudni vélni- hogy vannak emberek, akikkel sosem találkozunk:)
Legyen szép, áldott ünnepük.

Névtelen írta...

Én sem regisztráltam, de mindennap olvasom a blogodat-))) Igaz, hogy már lassan - talán - nagymama leszek, de rendkívül jó blognak tartom-)
Békés, boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek-)
Répa

repaful57 írta...

Most regisztráltam, így már nem vagyok névtelen-))))
Répafül57

Szitya írta...

Dominika!
Csak apránként haladok. Mára maradt még három.
kikocs!
Sebaj...
VRJúlia!
Viszont kívánjuk!
Répa!
Köszönjük és viszont kívánjuk!
répafül57!
Nagy öröm ez nekem!

Joe bácsi írta...

Kellemes ünnepeket!