Pages

2008. december 9., kedd

A hét képekben - hangulatok

Advent van, a hangulat "fokozódik". és ezért mindent meg is teszünk...
Nap-mint-nap, kinyitnak a lányok egy ablakot a "házi készítésű" adventi naptárunkon (Vivivel, a baby-sitterek gyöngyszemével, közösen készítettem). Ez egy "dalos" adventi naptár - minden napra egy téli dal vagy mondóka! Nagyon élvezik!
Aztán... Még advent sem volt, csak sötét, bús reggelek. Amiket úgy vidítottunk - és vidítunk azóta is - fel, hogy néhány nagyobb, piros és fehér, illetve piros-fehér (egy tálra összerendezett) gyertyát meggyújtunk reggel, az ébredéshez, villany helyett. Sokkal kellemesebb és sokkal meghittebb.
És tele vagyunk saját készítésű kincsekkel... Az adventi koszorúkat Zita és Emma készíteték a suliban (a gyertyák mögött, a háttérben), sok apró, karácsonyfa-díszt készítettek már Vivi segédletével (angyalkák, hóember-sorok, gömbök). Sütöttünk ugyebár mézeskalácsot. Mikor Emma nyújtotta az ő egyik tészta-darabkáját, úgy találta, hogy az alakja hasonlít Szűz Máriára. Ő szeretne egy olyat készíteni. Végül szezámmagból és lisztből megformázta... Gyönyörű lett. Egészen meghatódtam.
És persze a ház is kezdi felvenni ünnepi köntösét: az ajtónk felett ott a (mű)fenyő-boa, égősorral, az ajtón igazi kopogtató helyett négy angyalka "lóg" (és kopogtat, ha fúj a szél), az asztalon mikulásos, manós terítő (ld. két képpel feljebb), a székeken is ugyanolyan huzat, ablakokon sablonok szerint fújt "műhó", a kanapén arácsonyi párnák és pokróc és már a lábtörlőnkön is egy rénszarvas mosolyog.... A magnóba csak a "Zene ovi - téli dalok" című lemeze kerülhet, vagy néha valamelyik a felnőtt karácsonyi lemezek közül.

Hát, nincs is sok kedvem kimozdulni itthonról....

2 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

:) Nálunk is a Téli Ünnep szól ha kell ha nem ;) de nagyjából ennyi :) de egyszer majd... :)
A naptár nagyon eredeti :)
Puszi

Ági írta...

Ezt a pofonegyszerű hangulatjavító ötletet jelentem, lenyúltam. Igaz én délután négytől gyújtom meg a csoportba rendezett gyertyákat, mert nekem onnan nehézkes elviselni a sötétet.
Adventi naptár nagyon helyes. Én maradok jövőre is a TP gurigás megoldásnál és sajnálom, hogy egy évben csak egyszer van karácsonyvárás. Gondolom te is!!