Pages

2010. május 19., szerda

Dumák

"Anya, anya!"- robban ki a csoportszobából nagy vidáman Klára, ikertesója nevenapján - "rengeteg mindent kapott Imó: sok szeretetet, meg ajándékokat!!!!"

"Anya!? - kezdi Emma - Berg Judit még él?
Igen, Emma, úgy tudom, hogy igen - így én.
Akkor miért nem írja már meg a Rumini negyedik részét?!?!"

"Anya!- somfordál oda Imó, behúzott pocakkal (ami nála úgy néz ki, mintha vállba feltolná az egészet...) - látod, már nincs is nagy hasam, ugye? - és pislog nagyokat az erőfeszítéstől...
Tényleg, Imó! - játszom én is a játékot- már teljesen lelapult a pocakod!!!!
Jó, akkor kaphatok édességet?! - engedi ki a levegőt legfiatalabb fiókám.... "

"Anya! - vág bele Zita - én már nem is annyira kedvelem X.-et.
Hogyhogy? - érdeklődöm, várva az újabb, bonyolult ki-kinek-miért-igen-és-miért-nem-a-barátnője történetet.
Hát, tudod, olyan menősködő! Csak a márkák érdeklik. A szülinapjára iPhone-t kért, azt ugyan nem kapott, de laptopot igen. Minek az még neki? Teljesen odavan attól, hogy ő 16 éveseknek való könyvet olvas. Szerintem annak nincs értelme. Nekem már nincs kedvem vele barátkozni....
Zitusom, szerintem ezért nem kell vele összeveszni, lehet más az ízlésetek és az érdeklődési körötök! (De azért magamban elnyomok egy megkönnyebült sóhajt és szurkolok, hogy sokáig lássa még így a dolgokat...)"

"Jaj, drága édes mamikám! - Klára imádja becézni imádott családtagjait, ez most Jutka mamának szólt - gyere be gyorsan az esőről, mert sz@rrá ázol!...."

8 megjegyzés:

sedith írta...

Jót mosolyogtam, köszi, hoyg leírtad!:)

JuditAu írta...

Édesek a csajok! Az utolsón akkorát vigyorogtam! :D

Maimoni írta...

Aranyosak:)))
Épp nemrég mondta a sógornőm, hogy Berg Judit az ő (mármint a sógornőm) lánya csoporttársának az anyukája. Úgyhogy még elég fiatal is lehet...

Maimoni írta...

Ja, ovis a lánya, nem egyetemista...:DDD

Szitya írta...

Móni!
Emma aranyos reklamációja óta utánajártam és most már tudom: már csak pár hét, és kezünkben tarthatjuk az új, finom, friss Ruminit! Berg Judittal meg egyébként dedikáltattunk is, még pár éve, valamelyik könyvhéten. De a korára valahogy nem emlékeztem. Ezek szerint ovis anyu.

Szilvi

Névtelen írta...

Magdi
A Rumini 4-ről minden megtaláltok Berg Judit honlapján a www.bergjudit.hu oldalon.

Szitya írta...

Köszönöm, Magdi!

Üdv,

Szilvi

Szitya írta...

És még valami Berg Judithoz... Az egyszervolt.hu-n volt egy nagy szavazás az elmúlt 20 év 50 legjobb könyvéről. Persze, mi is zsavaztunk.... Arra, ami nyert! és mi volt az? Rumini!!!!