Pages

2010. október 4., hétfő

Állatok világnapja

Az van ma. Eddig ezt csak a suliban "tartották", amikor is akár élő állatot is lehetett bevinni. Így járt már mindkét nyulunk a Tanodában. Idén az ízeltlábúakról volt kiemelten szó. Gondoltam, hogy néhány morzsaleső vendégünket betessékelhetném egy skatulyába a porszívó kegyetlensége helyett, de aztán mégsem tettem.... :-)

Idén először, az oviban is tartanak egy egész "állatos-állati" hetet. Ennek keretében, kérték a gyerekeket, hogy vigyenek be állatos képeket, illetve plüssállatokat.

Tegnap délelőtt, a betegszabinak teljesen véget vetve, leckét írt Zita és Emma. Legidősebb lánykánk ugyan már hétközben is szorgoskodott, Emma viszont mindent kitolt az utolsó napra. Ezért aztán, a vasárnap délelőttünk némileg vergődve telt. Amíg Emma felolvasott nekem, vagy csak írta a feladatokat, addig én ruhákat hajtogattam, újabbakat teregettem, zoknikat párosítottam (már amelyiknek megtaláltam a párját...), hellokittysebbnél hellokittysebb bugyikákat szortíroztam, pakolgattam, stb... Zita is kötelességtudóan görnyedt az íróasztala felett - neki délután vívóversenye volt (hogy miért ment el egy hét betegség után? mert fanatikus! és egészen jól teljesített....). Zoli Klárával egy futóversenyen volt. Ez volt Klátyika első versenye, erre is csak azért ment el, "mert a végén Sport-szeletet osztanak". Mivel nagyon jó kis rugói vannak a mi kis "Nyüzüge Gizellánknak", ezért nagyon ügyesen teljesítette az 1km-es távot.

Szóval, mit is csinált mindezen idő alatt Imóka? Nos, közölte velem, hogy "Anya, nekünk is van házi feladatunk ám!" Kiderült, szeretne állatos képeket kivágni. Elé tettem egy halom National Geographic-ot és arra biztattam, hogy keressen bennük képeket. Nagyon lelkesen dolgozott és gyönyörűen vágott ki vagy egy tucat képet. Ekkor kiderült, hogy, ahogyan azt a Nővéreitől már többször látta, ő is szeretne egy tablót készíteni ezekből a képekből. Jó, mondtam, és adtam neki ragasztót és egy színes kartonlapot. Imó ismét türelmesen, hosszasan és erősen koncentrálva elbíbelődött, majd hozta a kész művet....

Őszintén szólva, leesett az állam! Teljesen szépen elrendezett, gusztusos összeállítást készített, amihez még díszelemeket is rajzolt, sőt, nagyvonalúan bevonva az itt sem lévő ikertesóját, ráírta mindkettőjük nevét!
Úgy gondoltam, hogy ezt meg kell örökíteni. Íme:



2 megjegyzés:

Vivien írta...

Abszolút Imóra vall, hogy Klárát is "bevonja"! :) Valóban nagyon szép lett a tabló, ügyes és van szépérzéke, szerintem is.

Klárának külön gratula a futáshoz, még akkor is, ha a csoki vonzotta. :)

Puszi.
Vivien

Szitya írta...

Köszi Vivi! Majd elmesélem Imónak, hogy mit írtál! Persze, pár év kézműveskedés egy szuper baby-sitterrel sokat segített abban, hogy most ilyeneket készítsen! :-)