Pages

2010. október 8., péntek

A szőke nő, aki bennem bújkál....

... néha "előjön"....
De már az elején szeretném leszögezni: természetesen, az ég adta világon semmi bajom sincs a szőkékkel. A barnákkal és a vörösekkel sem. No meg a feketékkel, őszhajúakkal és a tizenkét színre melírozottakkal sem. A rózsaszín- és lilahajúaknál is csak a kezdeti meghökkenésen kell túljutnom. Szóval, már most üdvözlöm az összes szőke (és ha már itt tartunk: barna-, vörös-, fekete-, ősz-, rövid-, hosszú-, göndör-, egyenes-, lila-, zöld-, stb.) hajú olvasómat! Külön puszi a búbra a kopaszoknak!

No de, ezzel a csúnya és elcsépelt klisével csak hihetetlen gyarlóságomra szerettem volna rámutatni. Amelynek egy ékes példáját próbálnék most rögzíteni az utókor számára. Nehogy azt higgyem majd pár évtized múlva (amikor ősz-, de az is lehet, hogy lilahajú leszek), hogy bezzeg a harmincas éveim végén még volt eszem. Mert nem....

Tehát, a minap teknősakvárium-tisztításra kényszerültem. Ezt a feladatot nem tudom a "gazdira" bízni, mert a vízzel és kavicsokkal (meg pár egyéb dologgal) megtöltött akvárium elég nehéz. Meg ugye, kissé törékeny. És mivel a kádban suverálom - hát szóval, jobb nem bele gondolni, hogy milyen élvezet lenne szilánkosítalani a kádat.... Szóval, mint "mondom", akváriumot kellett tisztítanom. Miután kipateroltam az állatot egy külön edénybe némi harapnivaló kíséretében, elkezdtem kiszedegetni a vízből a kavicsokat, kagylókat, vízszűrőt, stb. És egyre csak beleakadtam valami fura cuccba. Ejnye, mérgelődtem magamban, milyen műanyagdarabkákat dobáltak ebbe bele a lányok?! És ugyan mi ütött beléjük? Hát nem tudják, hogy ezzel megmérgezhetik szegény párát? Amikor már vagy a tizedik ilyen furcsa darabka akadt a kezembe, kezdett némi félhomály derengeni agyacskámban... Így aztán tüzetesebben is megvizsgáltam... Hát persze! Hiszen egy hüllőnk van! Ez az állat "levedlette" a páncélja legfelős rétegét!!!!

Izé.... Ez ciki, mi? Habár, az elmúlt majd' három év során ilyet nem tapasztaltam. Pedig sokat nőtt azóta, amióta megvettük. Vagy ez mégsem normális dolog? Kissé elbizonytalanodtam. Mondjuk, teljesen egészségesnek tűnik a drágám... Jaj, már szinte érzem a szőke "csíkokat" a hajamban, ahogy szépen, lassan elszaporodnak....

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Sztem ez azé még nem szőke. :)

Szimplán nem vagy sem állatorvos, sem zoológus. És a teki sem cseréli minden nap a "ruháját", már ha azt csinálta. :)

Névtelen írta...

Szia Szilvi!
Dóra=Babett anyu :-)) Így már megvagyok??? :-)Ikarus atlétika, Ági néni, amíg futsz, fogom a táskádat, meg a kabátot, van egy khm...(problémás??kamasz??) nagyfiam....stb...:-))
Nemrég a Tanács parkban a fiam engedte,hogy a kutyádnak vihessél vizet..:-)))
No??
És tényleg szeretem az írásaidat!
Diussal meg középiskolába jártunk együtt, és teljesen véletlenül leltem rá, a te blogod hozzászólásainál! (pedig sosem olvastam addig a hozzászólásokat, akkor valamiért...és milyen jól tettem!!)
puszi Dóra (remélem, így már ismerősként)

Szitya írta...

Szia Dóra!
Rád gondoltam, csak az zavart be, hogy Dius a lányodról tudott csak... És mivel van egy nagyobb fiad, hát ezért nem értettem teljesen!
Így aztán nagy puszi, és "gyere" gyakran!
puszi,
Szilvi

Névtelen írta...

Köszönöm, így legalább tudom,hogy mi van veletek, a lánykákkal...
puszi Dóra :-))

Vivien írta...

Dönci is most vedlik! Egy tanácsom van: etetésnél egy használt fogkefével finoman átsikálni a páncélját, a hasát is! Ha van időtök, lehet kint is sétáltatni a szobában, és amikor megszárad a páncélja, könnyen lejön, akár magától is, de én rá szoktam segíteni.

Mivel még nem találkoztál a jelenséggel, nem is nagyon kellett tudnod, mik azok az izék a vízben... Legközelebb már tudni fogod. :)

Puszi.

Maimoni írta...

Hát, ettől még nem szőkülsz meg... Vagy akkor még sok barnáról kiderül, hogy látens szőke...:))

Szitya írta...

"Szőkeségem" teljesen döntő bizonyítékára ma tettem szert: sikerült bioetanolt tankolnom (szerencsére nem sokat) a diesel autónkba...
Na, ez milyen?
Több órámba, bosszantó nagy összegemben és teljes kiborulásomba került az ügy...