Pages

2011. augusztus 1., hétfő

Ovisok

Őket aztán nem zavarta, hogy a biciklik kicsit később érkeztek a Balcsira, mint ők. Hiszen a "kisházból" előásták régi műanyag motorjaikat, és azzal száguldoztak Boglár utcáin. Apu többször is javasolta nekik, hogy inkább a térdükkel hajtsák, de csak kacagtak, és újabb "ugratókat" kerestek.Amikor végre eláll az eső, máris a játszóteret célozzák meg. Ott is főleg a homokozót. De a kertben is remekül tudnak sarazni. Elmerülni az alkotás ezen legelemibb örömében.... és nem törődni azzal, hogy úgy néznek ki a végén, mint két kismalac. Már miért is törődnének ezzel...
Hihetetlen boldogsággal tudják felfedezni az ide lehurcolt olyan játékaikait, amiket Pesten észre sem vettek már.
Babáznak, minden mondatot úgy kezdenek, hogy "mondjuk, hogy..." (vagyis inkább hadarva, főleg Klára, amitől úgy hangzik, hogy "mon'k!"). A lépcsőfordulóban plüss-sereg fogad minket - no meg minimum egy iker. Mert ott lehet a legjobban játszani.
Esti mese nélkül le sem feküdnének - habár, ha ez a mese kicsit késik, akkor Imó biztos, hogy belealszik az első oldalakba. Ahogy a tegnapi cirkuszi előadáson is tette, a második rész vége felé. Ha ő álmos, alszik. És ő szinte mindig ugyanakkor álmosodik el, és ugyanakkor kel.
Mindkettő az ölembe ül, és sok-sok babusgatásra vágyik.
Imó olyan, mint egy kismacska.
Klára pedig, mint egy vagány fióka.
Ovisok még.
És egy hónap múlva beülnek az iskolapadba...

4 megjegyzés:

Timi írta...

Amikor elkezdenek írni ,számolni,olvasni,és azt hiszed mér nőnek,akkor tudnak a legnagyobb meglepetést okozni,hogy a sarazás még 10 évesen is remek móka,nem számít,hogy utána rögtön a kádba a ruhák pedig száradni,hogy a sarat le tudd kefélni,de ez a szép a gyerekeknél bármikor elő vehetik azt az imádni való kis bájukat amivel elvarázsolnak minket!!!:-)))

kikocs írta...

Én nagoyn sok helyen olvasom, hogy az első osztályosok még nem iskolások, hanem óvodások, akik az iskolába járnak. És ennek megfelelően kell kezelni őket. Erika írt egy jót most a Módszertáron erről. Tudom, te már kétszer átestél ezen, így nem olyan nagy kaland, de azért dolgozik benned is! :)

Szitya írta...

Dehogynem nagy kaland, kikocs!!! Szerintem tízszer is az lenne!!! Ez egy igazi csoda... Mindegyik gyerek számára más és megismételhetetlen... és mindegyikre ugyanúgy rákészülünk (és rácsodálkozunk...).
Tudom, hogy ti is erre a kalandra készültök - először.
És igen, Erika bejegyzéseid is láttam, de még nem böngésztem végig alaposan.

Vivien írta...

Olyan furi, h már Ők is sulisok egy hónap múlva... Azért még ne ásd el a homokozós játékokat, mert szerintem is kelleni fognak, ahogy lesz szabadidejük a Lányoknak, és ahogy újra Balcsin lesznek, az újra és újra felfedezésre váró tárgyak között. :)

Remélem, jól telik a nyaratok, a vacak idő ellenére is!?

Puszi.
Vivien