Pages

2012. február 27., hétfő

Tíz

Azt hiszem, minden alkalommal át kell élnem, végig kell mennem ezen a finom fájdalmon, amit a gyerekeim születésnapjának elérkezése jelent. A kerek évszám pedig már tényleg a legkegyetlenebb hab az amúgy édes életünkön "tortáján".
Emma, akit még mindig hajlamos vagyok "babázni" - mert korához képest kicsi, mert olyan bújós, olyan nagyon természetes és őszinte, ma tíz éves lett.
Természetesen, ő már nagyon várta ezt a különleges születésnapot. Nagyjából október óta emlegeti. Tegnap este, a jóéjt-puszi mellé meséltem neki egy picit arról, hogy hogyan éreztem magamat a születése előestéjén (indított szülés volt), hogy mennyire felbosszantott a születése napjának reggelén, amikor már régen igyekezni kellett volna a kórház felé, az apja még komótosan, újsággal a kezében vette célba a fürdőszobát; hogy milyen sok baba döntött aznap úgy, hogy meglesi a nagyvilágot; hogy kissé aggódtam, hogy nem is lesz hol megszülnöm; hogy aztán ő megoldotta a dolgot, mert olyan lassan érkezett, hogy addigra már az összes többi baba megszületett, és hogy amikor végre megérkezett, akkor mennyire-de-mennyire örültünk! Kérdezte, hogy fáj-e, ha a baba születik. Mondtam, hogy igen, de annyira, de annyira megéri a fájdalom! Meséltem, hogy miután megkaptam őt, immáron a kórházi ágyamnál, akkor csak letettem őt az ágyra és néztem, néztem, néztem, csodáltam őt. Alig hittem el, hogy ilyen csodálatos kisbabát kaphattunk az Élettől (ismét - hiszen volt már Zitánk is!!!!). Elmeséltem neki, hogy amikor megszületett, az apjával szinte egyszerre kiáltottunk fel: nézd, milyen szép füle van!!!
Amikor ma reggel ébresztettem, hogy jöjjön, had vegye kezdetét az ünnepség-sorozata, kissé álomittasan, körém fonta karjait és csak szorított....
Örült a neki terített asztalnak. Ott állt egy virág (tíz bimbóval!!!), egy tál aprócska kakaós csiga, amiből egy 10-es számot formáltam, a tízévesnek "kijáró", általam készített album (kicsit scrap, de inkább fotó), és egy helyes kis nyaklánc dobozocskája. (No meg egy halom fotó, amiket szabad felhasználására adtam át - mindegyiken ő van, vagy ő IS van.). Az album végén ezúttal is szerepeltek azok a titokban beszerzett jókívánságok, amiket az osztályfőnöke, az edzője, a barátnője, a keresztanyukája és a korrepetítora írt/rajzolt neki (a zongora tanárnő nem vállalta: azt mondta, hogy mivel orosz, nem tud rendesen magyarul írni, úgyhogy inkább ne).


Vigyorgott, minden tetszett neki.
És ma, ez a hét, és az elkövetkező hétvége csak róla szól!!!! Ahogy az egész életünk is (no meg Zitáról, Kláráról meg Imoláról!!!!!!).
BOLDOG 10. SZÜLETÉSNAPOT, EMMA!!!!!    
u.i.: Tudom, hogy ez tűnhet már túl csöpögősnek, de komolyan mondom, hogy tényleg így érzek ilyenkor, születésnapokkor, tényleg felépül bennem ilyenkor szép lassan, a rákészülés során egy emlékező-elmerengő-szeretetteljes érzés és folyamat, ami a köszöntéskor csúcsosodik ki. És még tart tovább is, hiszen a héten készülök rá arra, hogy olyan bulit és családi ünnepséget csapjak neki, amilyennek igazán örülne!
2012. február 27.- reggel - amikor Emma tíz éves lett.....

20 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Nem csöpögős. Én megkönnyeztem. Az írásodon átjön a hatalmas szeretet.
Isten éltesse Emmát!

SKY írta...

Én is törölgetek... Nagyon boldog születésnapot Emmának, és Téged is Isten éltessen sokáig!
Ölelés Nektek,
Kinga

Ditke írta...

Szerintem nem csöpögős, minden szülő így érez, kicsit magunkat is ünnepeljük ezen a napon, hiszen nem csak egy gyerek született hanem szülők is lettünk. Még akkor is ha valakinek ez már nem az első szülősége, minden gyerek új feladat, új élmények, újabb szeretni/félteni való csöppség.

Boldog születésnapot Emmának!

Tipitá írta...

Boldog születésnapot Emmának!

Dominika írta...

Boldog születésnapot kívánok én is a nagylánynak!

Lepkevár írta...

Boldog szülinapot Emmának! :)

F.B. Dóri írta...

Engem is meghatottál...
Isten éltesse Emmát sokáig!

Névtelen írta...

Boldog Szülinapot neki!
Jól látom, hogy régen pont úgy nézett ki mint Imó?

MJ írta...

Akkor most egészen óvatosan húzd meg helyettem a fülét (inkább csak jelképesen). :))

Ildi írta...

Isten éltesse Emmát!
Istenem,milyen gyönyörű volt picin is:)

zafiram írta...

Én is hasonlóan működök szülinapok közeledtével. Sőt, nem csak akkor:))) Isten éltesse sokáig Emmát! Emlékezetes ünneplést kívánok nektek!

kikocs írta...

Isten éltessen Emma! Nagyon nagyon szép hetet, hétvégét még nektek!

Vivien írta...

Drága Emma, csak nem sikerült ma beszélnünk. :( DE hidd el, nagyon, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! Kívánom, hogy egész életedben CSAK ilyen szép születésnapok legyenek, mint eddig voltak, mert azt hiszem, mindegyik szép volt. :)

Remélem, hamarosan találkozunk, drága kicsi Emma! :) Elnézést, de nekem meg mindig kicsi Emma marad. :)

Puszi Emmácska!

Vivi

Agnes. írta...

En is Kivanok Nagyon Boldog Szulinapot!!es meg nagyon sok hasonlo boldogat Nektek:)

puszi!

Dius írta...

Isten éltesse Emmát. :)
Nem volt csöpögős, olyan Szilvis volt.. :)

Szitya írta...

Hűha! Köszönjük mindenkienk!!!

Vera írta...

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Emmának! :)
Sok puszi!
Vera

Ancsi írta...

Boldog születésnapot Emma! Nati és Anikó

Babi néni írta...

Nagyon boldog születésnapot a kis ünnepeltnek, és gratulálok a szép lányodhoz! :o)

Szitya írta...

Köszönjük még egyszer, az újabb hozzászólóknak is!!! Most jönnek még a bulik! :-)