Pages

2012. április 2., hétfő

Hangolódó

Nagyon várjuk már a tavaszi szünetet, és vele együtt a Húsvétot!
Végre, a tíznapos "befutóra" sikerült elkészítenem a Mónikánál ellesett húsvéti várakozós játékot. Nem győzök hálát adni Móninak, mert amióta húzogathatják naponta a répa-meglepiket a csajok, állandóan azt ismételgetik, hogy mennyire jófej anyjuk van :-). Készítettem még egy húsvéti asztali díszt, ami részben ehető, úgyhogy a lányok rendszeresen "bűvölik", de becsülettel "ellenállnak" a kísértésnek.
A megújulást átélve, VÉGRE rendet raktunk a pincénkben. Már olyan régóta szerettük volna, és láttam: Zolit nyomasztja a lenti kupi. Most szép rend lett, sőt még tiszta is a pince! Hiába, egy házasság tizennegyedik évében már elég meglepő dolgokkal lehet örömet okozni házastársunknak....

Eltűntek a sí- és nagykabátok, a rendezett pincében várják a következő évadot, a téli sapkákkal együtt. A kosárkákban tavaszi-nyári fejfedők vigyorognak, a fogasokon kevésbé bélelt kabátok lógnak. Azért még maradt fent pár igazán meleg darab, mert tréfásan kezdett ez az április is.....
És hát.... A lényeg, amitől minden családtagnak garantált jókedve van reggeltől napestig (és utána is!), az legújabb barátunk érkezése! Hozzánk már eljött A NYUSZI, ennek a kis gombócnak a képében. Aki végül a Bono nevet kapta - a lányok Apa kedvenc énekesének a nevével próbálják "vigasztalni" őt, amiért sajnos eladták az állatkereskedésből a kinézett "cuki" kaméleonját... (Komolyan aggódtam odafelé menet, hogy a végén majd KÉT állatot hozunk haza....).
Bono a világ legnyugisabb nyuszi-babája. Annyira levett a pár dekájával mindenkit a lábáról, hogy még atyai ellenvetés sem volt az ellen, hogy az éjszakákat bent töltse a házban egy "átmeneti" dobozban - "mert olyan pici még szegényke és olyan hideg van még éjszakánként".
De jó! Ezen a héten már elkezdődik majd a tavaszi szünet!!!! Tele vagyunk program-tervekkel, remélem, sok mindent meg is tudunk majd valósítani.

Ami még vár: ablakpucolás és ünnepi menü-tervezés. Ah! Remélem, ezek lesznek mostanság a legnagyobb problémáim! 

2 megjegyzés:

Babi néni írta...

Cuki nyuszi, de azért a kaméleon is kellett volna mellé, szerintem is. :o)

MJ írta...

Aranyos kis szőrmók. Nekem is volt valamikor rég, iszonyatos mennyiségű gyermekláncfüvet volt képes "bepuszilni".