Pages

2012. május 13., vasárnap

Megint névnap

Megkérdeztem ma tőle, hogy szereti-e a nevét. Rögtön rávágta, hogy igen. No persze, nem vállaltam nagy rizikót ezzel, mivel pont a neve napján tettem fel a kérdést. És hát, friss volt még neki az élmény: ajándékok, virág, kedvesség.
Egyébként pedig. Szerintem nagyon szép nevet talált neki apukája. Mert az Imola név teljesen Zoli érdeme. Szerény virágszál ő, megbújva egy ma elég aktív fagyos szent mögött-mellett. Gyönyörű virágszál ő, aki már egyre kevésbé félénk. Kezd bájosan vagánnyá válni. Nem győzöm ismételni: igazi ajándék ő, a "bónusz-babánk", aki meglepetésként, és ráadásként jött, és akinek eljöveteléért minden nap köszönetet mondunk sorsunknak.
Szelíd. Bűbáj és nyafka. Mosolygós. Megértő. Gyönyörű. Elfogadó. Szerény. Nem ismerek rajta kívül még egy olyan embert, akinek a szempillatövében van anyajegye. És hát... Micimackó és Buddha bizonyára féltékenyek lennének pompás pociját elnézve. Édesszájú. Kicsit nagyon. Jó étvágyú, hálás "közönség". Gyengéden tud erőszakos is lenni, nincs aki ellenálljon neki A minap megállított a suli aulájában a német tanító nénje: "Anyuka! Imola!..... Imádom!" És ezt Zitának is elismételte, akit ugyancsak tanított (és imádott..), és akivel a pénteki szülők bálján futott össze.
Imó. Így írta rá a nevét a beadandó lapokra még a tanév elején. Most már kijavít, ha nem szépen Imolának hívjuk. Hiába. Szereti a nevét. Mi is. Meg őt is. Boldog névnapot, kedves, drága, huncut Imola!

12 megjegyzés:

Ildi írta...

Boldog névnapot Imolának!

MJ írta...

Isten éltesse sokáig a hölgyet! :)

Dominika írta...

Boldog névnapot az ifjú hölgynek!

khase írta...

Nagyon boldog névnapot Imolának!!! (és szerintem nincs is nagy pocija :))))

Névtelen írta...

Isten éltesse Imolát! Szerintem messze nincs akkora pocija, hogy az említésre méltó legyen.

egy olvasód

Szitya írta...

Köszönjük!!!
És de! Van neki pocakja. Azért olyan szép kerek, mert ott tartja a puszikat!!! (Zoli szerint... :-))

Szitya írta...

Köszönjük!!!
És de! Van neki pocakja. Azért olyan szép kerek, mert ott tartja a puszikat!!! (Zoli szerint... :-))

Babi néni írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a babaháj meg majd lemegy. :o)

Vivien írta...

Ajajajaj! Látni, hogy tele volt a fejem mindennel múlt héten... Irulok, pirulok... Nagyon boldog névnapot a Négyeskének! Be fogom pótolni! Elnézést kérek tőle, de tényleg rémes hetem volt. :(

Millió puszi Neki, hasikájába is, így utólag is.

Vivien

Szitya írta...

Köszi Altair és Vivi!

Dius írta...

Boldog névnapot Imolának. :)

Kataliszt írta...

Kissé megkésve, de én is kívánok sok boldogságot a szépnevű és szép kislánynak. Örülök, hogy most már nem "Imó", hanem "Imola". Egyszer régebben majdnem írtam egy kommentet, hogy miért rövidítitek le a nevét, amikor teljes formájában annyira gyönyörűen hangzik. De aztán nem tettem, mert végül is minden család magánügye, hogy hogyan szólítják, becézik az egyes családtagokat, idegen ebbe ne szóljon bele. De most azért örülök :)