Pages

2010. április 9., péntek

Mozgás!

Tegnap nem volt jó kedvem... Kaptam rossz, illetve inkább bosszantó hírt, meg úgy általában, nem tudom... Mindig felhúzom magam azon, hogy ha a közeli bevásárlóközpontba betévedve, olyan eladókkal találom magam szemben (mármint velem szemben áll, de nem rám figyel), akik vagy egymás közt nyafognak valami munkahelyi problémán ("X. miért nem délutános ma, miért mindig én", vagy: "még három óra, és már nem kell dolgoznom, hurrá"), vagy egész egyszerűen a mögöttem vonuló pasikat szemrevételezi, vagy a legrosszabb, engem szúr le: "nincs kisebb?! nem tudok visszaadni!!!". Persze, az én hibám, minek megyek bevásárlóközpontba... Hát, nyilván nem poénból... Szóval tegnap ezek a jelenségek az átlagnál jobban ingereltek....
Az ebédemhez újságot olvastam (ejnye, tudom....), egy régebbi Nők Lapját, amiben Gombos Edina nyilatkozott, többek között a férjéről, aki "máig nem érti, hogy miért kell a magyaroknak folyton haragudniuk"....
A délutáni "sofőrtevékenységem" során, pedig azt a hírt hallottam a rádióban, hogy a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet, által nemrég elvégzett felmérés szerint, országunk népe az egyik legegészségtelenebb a világon... Ennek fő okai: a mozgásszegény életmód, a rossz (vagy inkább nem létező???) táplálkozási kultúra és az iszonyatosan magas alkohol- és cigarettafogyasztás.
Hát.... Mi nem dohányzunk, az alkoholt az egészséges korlátok között tartjuk (hiszen egy-egy pohár bor az étkezéshez külön jó, ugyebár....), az ételek, amiket fogyasztunk, azért nagy általánosságban egész egészségesek (és soha nem mértéktelenek)... És a mozgás! Hát, az igazán nem rajtunk múlik, kedves honfitársaim..... :-)

(... és a sort még sokáig folytathatnám...)
Tegnap délután, amíg Anyukám önfeláldozóan szállította haza a vívásedzésről Zitát és a három Kicsi atlétikán volt, kint a pályán - ami úgy nyüzsgött, mint egy hangyaboly: három korosztálynyi atléta edzett ott, "karöltve" vagy négy focicsapattal -, én is futócipőt húztam és kifutottam magamból azt az egész napos (magyaros?) rosszkedvet....

Az este vidáman telt.....

Szóval: mozogj, Magyar! Az egészségedért! És a jókedvedért!

3 megjegyzés:

Vera írta...

Én is ezt szeretném, ha sportos, aktív családom/életem lenne. Persze sok függ a családtagoktól is, hogy ki mit szeret, de a jó példamutatás, lehetőségek megteremtése sokat segíthet.
Egyébként akartam a húsvétos bejegyzésedhez írni, hogy bizony Kinga is nagyon várta a hőn áhított görkorit a nyuszitól, de mivel most kapott biciklit, amit amúgy nyuszi-ajándéknak szántunk, csak logosztikai nehézségek miatt nem tudtuk volna meglepetés-szinten tartani, azért nem kapott húsvétra görkorit. Mérgelődött is rendesen. Úgyhogy látom már, hogy legkésőbb gyereknapig tudjuk tartani magunkat, addigra szerezni kell görkorit, a névnapjáig (július) megőrülünk a nyaggatásaitól. :) Kinga nagyon szeret mozogni, ő biztos vevő lesz a sportos életre. A másik két lánynál még kiderül. :)

További szép hétvégét!
puszi,
Vera

Maimoni írta...

Hát igen... Én is úgy érzem, hogy nem lefelé húzzuk a statisztikát.
Egyedül Zsófi nem sportol még, ha az oviban történő futkározást nem számítjuk be.

Szitya írta...

Móni! Gondolom, hogy Zsófinak is vannak már tippjei, hogy milyen sportos aktivitással színesíti majd amúgy sem unalmas hétköznapjaitokat!

Vera! Gondoltam, hogy te ezzel egyet fogsz érteni! Emlékeztem, hogy már a futást is éltetted jó párszor!

Puszi nektek,

Szilvi